Determinarea tipului de ten. Tot ce trebuie să ştii despre tenul tău

1 68704 original jpg jpeg

Pielea se schimbă, în funcţie de vârstă, greutate, mişcare, nivelul de stres şi poluare şi multe altele. Iată, totuşi, câteva aspecte care te vor face să determini tipul de piele, cum să îl îngrijeşti şi ce alimente să consumi mai mult.

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru,iar determinarea tipului de ten nu este neapărat uşoară,mai ales că pielea se schimbă,în funcţie de vârstă,greutate,mişcare,nivelul de stres şi poluare şi multe altele. Iată,totuşi,câteva aspecte care te vor face să determini tipul de piele,cum să îl îngrijeşti şi ce alimente să consumi mai mult.

Un lucru foarte important de ştiut este că multitudinea de produse cosmetice de pe piaţă,pot pune în dificultate pe oricine doreşte să determine tipul de piele. Asta pentru că unele produse usucă pielea foarte mult,altele o îngroaşă,altele au ingrediente nu neapărat bune pentru toate tipurile de ten şi tot aşa. Atunci când vrei să afli ce tip de ten ai,lasă faţa cât mai curată,fără să o dai cu nicio cremă,niciun ulei sau alt produs cosmetic. Eventual,spală-te bine pe faţă,dă cu un tonic de faţă şi aşteaptă să vezi ce culori prezintă,dacă există zone uscate,riduri,dacă se îngraşă repede.

Determinarea tipului de ten – ten normal,cu tendinţă de uscare

simeon stalpnicul png

Un ten normal este acel tip de ten catifelat,fin,dar sensibil. Adică nu prezintă exces de sebum,nici zone uscate,dar la influenţele exterioare poate reacţiona imediat. În general,textura este moale şi fină,ca cea de bebeluş,mai ales atunci când este echilibrată. Posibil să aibă tendinţa mai mult spre uscare,decât spre îngrăşare,dar cert este că este un ten elastic,care dă senzaţia de tinereţe şi prospeţime,chiar şi la vârste considerabile.

Persoanele cu un astfel de ten sunt în general echilibrate din toate punctele de vedere,fizic şi psihic,dar şi sufleteşte. Au privirea vioaie,gura fin conturată şi mobilă,un păr fin şi delicat,precum întreaga lor constituţie. Părul acestor persoane nu este cel mai des,dar este uşor buclat,cu un luciu stabil şi mătăsos. Unghiile,de obicei,sunt lungi,suple şi moi,cu un aspect nobil şi elegant. Genul acesta de persoane,cu ten normal,adoră parfumurile echilibrate,subtile şi cât mai rafinate.

Acest tip de piele are tendinţa să se usuce în perioadele de nelinişte,oboseală şi stres. De asemenea,buzele se usucă şi ele,palmele transpiră,unghiile au un aspect neplăcut,sunt uscate şi striate transversal,se rup şi se deformează uşor. Părul devine aspru şi greu de coafat,iar privirea nu mai este vioaie. Acest tip de ten este mai sensibil iarna,este sensibil la vânt şi la schimbarea timpului. Se cere evitarea stresului,lipsei de somn,un ritm de viaţă neregulat,alimentelor prea uscate,reci sau crude şi a savorilor prea amare,condimentate sau aspre.

Acest tip de ten are nevoie de îngrijire deosebită,în special de masaje regulate cu ulei de susan,de curmale dulci sau cu ulei de măsline. Apoi,odihna şi somnul îndeajuns sunt absolut necesare,alături de mese echilibrate,cu alimente uşor de digerat,dar care să sature.

Determinarea tipului de ten – ten deschis,rozaliu,sensibil la soare

c4835f28aa376adaba18a824396cf09f jpg jpeg

Un alt tip de ten este tenul de culoare rozacee,deseori sensibil,mai ales la soare şi lumină puternică. Aceste persoane au ten deschis,eventual pistrui,au pielea bine vascularizată,catifelată şi hidratată. Tenul este predispus reacţiilor alergice,roşeţii. Persoanele cu acest tip de ten sunt persoane care fac duşuri mai degrabă calde spre reci,le plac băile răcoroase şi activităţile care îi fac să transpire.

Chiar şi în perioadele de maxim efort fizic sau psihic,persoanele cu tenul roz,deschis îşi pierd foarte puţin din strălucire şi entuziasm. Tenul lor se alterează prea puţin,spre deosebire de persoanele cu tenul normal,sensibil. De altfel,persoanele cu acest tip de ten,în situaţii extreme,îşi ascund cu greu temperamentul şi emotivitatea,sângele li se urcă la cap,pur şi simplu.

Părul este strălucitor şi mătăsos,deseori cu nuanţă deschisă sau arămie,cu tendinţă de încărunţire prematură. Pielea capului este extrem de sensibilă,de aceea este bine să fie cât mai bine protejată. Ochii acestor persoane sunt foarte expresivi,au ceva misterios şi fascinant,gura este bine conturată şi vascularizată,iar unghiile au o formă frumoasă,de culoare roz transparent.

În perioadele de stres,acest tip de pielea devine extrem de sensibil la căldură şi lumină,are tendinţa de înroşire,inflamare,manifestându-se prin apariţia de pete roşii,mai ales pe lângă păr (tâmple,frunte). Aceste persoane trebuie să evite supărările,alimentele extrem de condimentate sau prea calde,savorile acre şi sărate,precum şi alcoolul sau nicotina. Masajul cu ulei de cocos şi alimentele răcoritoare şi echilibrate sunt pentru persoanele cu acest tip de ten.

Determinarea tipului de ten – ten normal,cu tendinţă de îngrăşare

be29da73d92d0f41fc862175d88c3803 jpg jpeg

Tenul echilibrat,strălucitor şi ferm,care este rezistent şi insensibil şi îşi păstrează elasticitatea şi hidratare este un tip de ten de culoare normală,ce are tendinţa mai mult spre îngrăşare. Acestor persoane le plac masajele viguroase,foarte energice,mai ales datorită elasticităţii tenului,de invidiat. Aceste persoane preferă frecţiile fără ulei,sauna şi rezistă fără probleme la căldurile estivale.

Au părul viguros,des,suplu şi strălucitor. Au unghii solide,mari,de culoare deschisă. Persoanele cu acest tip de ten sunt persoane cu privirea caldă,amabile,au gene lungi,sprâncene dese şi buze cărnoase,senzuale. În perioadele nu foarte bune,aceste persoane au tendinţa de îngrăşare,iar organismul favorizează producerea de sebum. Aşadar,pielea devine grasă,palidă şi lividă. Persoanele cu acest tip de ten sunt predispuse la acnee,secreţii anormale,mătreaţă,micoze subcutanate,păr gras,unghii deformate,cu pete albe,micoze.

Persoanele cu ten cu tendinţă de îngrăşare,ce este sensibilă toamna şi primăvara,pe vreme rece sau umedă,ar trebui să evite mesele grele,bogate în grăsimi,zaharuri şi alimente acre. Mare grijă la mişcare,aceste persoane au nevoie de cât mai multă mişcare,de saună,de activitate sportivă regulată,de abţinere controlată la mâncare,de mese digestive,bogate în vitamine ce stimulează metabolismul.

Bineînţeles,se poate ca unele persoane să aibă puţin din toate cele prezentate mai sus. Aceste persoane au tip de ten mixt,care prezintă şi zone uscate şi zone mai grase,cu perioade în care tendinţa este spre uscare,apoi spre îngrăşare.

Este bine să se ţină cont de o alimentaţie cât mai sănătoasă şi proaspătă,de un ciclu al meselor regulat,de masarea tenului cu produse naturale,specifice tipului de ten. De asemenea,nu uitaţi de odihnă,de somn,de relaxare,de echilibru în viaţa de zi cu zi,fie că vorbim de mâncare,băutură sau alte obiceiuri nu neapărat sănătoase.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg