Dietă de iarnă pentru o piele strălucitoare

Oare alimentaţia de zi cu zi chiar influenţează sănătatea şi frumuseţea pielii? Află de ce ai nevoie pentru a arăta impecabil şi în sezonul rece!
Ai auzit vreodată cuvintele dermonutriţie şi nutricosmetică? Ele definesc relaţia atât de strânsă dintre alimentaţie şi aspectul pielii.
Anumite alimente sunt acuzate de toate relele,iar altele îţi sunt prezentate drept suma tuturor beneficiilor.
Astfel,ciocolata şi prăjelile se fac vinovate pentru apariţia coşurilor,în timp ce peştele gras îţi garantează o piele suplă,iar morcovii îţi fac tenul de catifea.
Dar cât de adevărate sunt toate astea? În ce măsură ceea ce mâncăm influenţează calitatea pielii?
Realitatea e că există prea multe ipoteze şi prea puţine certitudini.Vitaminele şi oligoelementele sunt necesare
În primul rând,pielea are nevoie de anumite vitamine şi de oligoelemente pe care doar o alimentaţie echilibrată i le poate oferi.
Circulaţia sângelui face ca toate substanţele hrănitoare să ajungă în epidermă.
Acestea,pe lângă antioxidanţi,sunt indispensabile. Iar acizii graşi esenţiali sunt vitali:ei ajută la hidratarea epidermei.
În ultima vreme,apar tot mai multe studii care încearcă să demonstreze rolul alimentaţiei în ameliorarea sau în agravarea problemelor pielii.
Avantaje imediate din omega 3
E clar:regimul alimentar influenţează,într-o anumită măsură,calitatea pielii. E dovedit că acizii graşi din peşte,Omega 3,hrănesc în profunzime pielea,oferindu-i supleţea de care are nevoie.
Ridurile vor apărea mai greu,iar dermatitele nu‑ţi dau bătăi de cap,dacă faci loc peştelui gras în meniul tău. În plus,se ştie că acest aliment nu îngraşă!
Profită de avantajele ascunse în Omega 3,indiferent de vârsta pe care o ai. Specialiştii,nutriţionişti şi dermatologi deopotrivă,recomandă acizii graşi pentru sănătatea oricărui membru al familiei,de la cei mici,până la bătrâni.
Dacă vrei o piele elastică şi în toiul iernii,asigură-te că vei consuma peşte cel puţin o dată pe săptămână!
Cu sau fără zahăr?
O problemă cu care se confruntă tot mai mulţi e acneea. Poluarea şi regimul bogat în prăjeli favorizează apariţia coşurilor.
Testele arată că şi un regim bogat în zahăr are acelaşi efect. În schimb,acizii graşi liberi,polinesaturaţi,te protejează împotriva bolii.
Încă o dată,specialiştii îţi recomandă peştele,ca o sursă sigură de sănătate şi de frumuseţe!
Există efectul anti-îmbătrânire?
O altă problemă de care se preocupă multe femei este îmbătrânirea tenului,dar efectul unei alimentaţii anti-îmbătrânire e destul de greu de demonstrat.
Procesul de îmbătrânire este influenţat de anumiţi factori,care variază de la caz la caz. Pe primul loc este factorul genetic,dar şi fumatul,soarele,variaţiile climatice,metabolismul au,de asemenea,o mare legătură cu apariţia ridurilor şi cu pielea lăsată.
Celulele produc încontinuu radicali liberi,care trebuie neutralizaţi de enzime. În acest caz,de ajutor sunt seleniul,zincul,cuprul,ca şi vitaminele C şi E,cu rol antioxidant.
Poţi folosi suplimente alimentare,dar cu precauţie!
Suplimentele alimentare sunt benefice?
Suplimentele alimentare sunt inofensive,iar dacă vrei să corectezi un deficit sever,le poţi lua cu încredere. Dar ele trebuie doar să completeze,nu să înlocuiască o hrană sănătoasă.
În plus,când combini doi antioxidanţi,adică doi protectori,efectul lor poate fi exact la polul opus.
Alege suplimente alimentare pe bază de Omega 6 şi produse care stimulează producerea calogenului,mai ales cele pe bază de vitamina C.
Consumă fructe,legume şi peşte,pentru frumuseţea şi sănătatea pielii tale!
Reţine!
Hidratarea pielii nu depinde,spun unele studii,de cantitatea de lichide băută.
În schimb,substanţele hrănitoare din alimente au un efect benefic imediat asupra pielii.