Dublă infidelitate. Marlene Dietrich îşi înşela soţul cu iubita Gretei Garbo

1 ea png png

Marlene Dietrich a fost căsătorită cu Rudolph Sieber 53 de ani, timp în care a avut o relaţie de lungă durată cu Mercedes de Acosta, o poetă din Manhattan care-şi etala lesbianismul fără nicio reţinere. Cei doi soţi petreceau mai mult timp despărţiţi decât împreună, din cauza programului aglomerat pe care diva hollywoodiană îl avea, însă lucrul acesta le-a convenit amândurora.

În timp ce era măritată, Dietrich a avut o relaţie deschisă cu Sieber, care era, în tot acel timp, implicată în idile mai mult sau mai puţin însemnate cu Greta Garbo, Ona Munson şi balerina rusă Tamara Platonovna Karsavina. Însă deschiderea pe care poeta o avea pentru alte reprezentante ale sexului frumos n-a împiedicat-o pe Marlene să se îndrăgostească până peste cap de femeia atât de experimentată şi de nonşalantă, care se plimba pe străzile din New York în pantaloni şi-şi dedica scrierile iubitelor din viaţa ei.

În 1931, la scurt timp după ce se mutase la Hollywood, Mercedes a întâlnit-o pe Greta Garbo, cu care a format un cuplu timp de 12 ani. Cele două iubite îşi făceau vacanţele împreună, stăteau la soare complet dezbrăcate şi au şi locuit împreună în 1932. Garbo obişnuia să-i ofere lui Mercedes buchete superbe de flori şi tot feluri de cadouri, în timp ce de Acosta era atât de înamorată de starul hollywoodian, încât îşi punea fotografia cu actriţa în paginile Bibliei ei.

Idila lor s-a încheiat, după 12 ani minunaţi petrecuţi împreună, pentru simplul motiv că Greta se temea ca aventura ei cu o femeie să nu fie cumva expusă publicului. În plus, Acosta a publicat, în 1960, autobiografia Here Lies the Heart, în care a vorbit despre relaţiile lesbiene pe care le avea cu diverse staruri de primă mână, iar publicarea cărţii a fost picătura care a umplut paharul pentru Garbo, care a rupt complet legătura cu poeta.

Tocmai din cauza faptului că Garbo începuse să ezite cu privire la etalarea în public cu Mercedes, Acosta şi-a găsit altă iubită la fel de cunoscută şi de apreciată în Cetatea Filmului - Marlene Dietrich. Actriţa era căsătorită cu Rudolph Sieber atunci, însă acest lucru n-a împiedicat-o să o copleşească pe Mercedes cu trandafiri şi garoafe şi să o cucerească iremediabil.

În momentul în care Dietrich trebuia să plece în Europa, pentru nişte filmări, a scris într-o scrisoare de amor adresată iubitei sale: „Mi-e greu să părăsesc Hollywoodul acum când te cunosc pe tine.” Marlene ajunsese să-i trimită partenerei sale zeci de scrisori şi telegrame, pe care le semna întotdeauna cât mai drăgăstos posibil: „Îţi sărut mâinile tale frumoase şi inima!”

Nu se cunosc detalii despre sfârşitul relaţiei celor două femei şi motivul care a cauzat ruptura, însă e posibil să fi avut de-a face cu starea sănătăţii tot mai precare a sensibilei poete.

Foto - Seven Sinners (1940), Desire (1936), Angel (1937)Recente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg