Elvis, profund jignit de The Beatles. A cerut preşedintelui să-i interzică în SUA, în special pe unul dintre ei

2 the beatles jpg jpeg

Membrii faimoasei trupe britanice The Beatles îl admirau foarte mult pe Regele Rock'n' Roll-ului, dar când au fost invitaţi la el acasă, totul a mers atât de rău încât, timp de ani de zile după aceea, Elvis a încercat să-l convingă pe preşedintele SUA să-i interzică în America.

La sfârşitul anilor `50, Elvis Presley era cel mai mare star din lume. Când i-a întâlnit pe cei patru membri ai The Beatles, ei abia deveniseră populari. În 1964, trupa a ajuns în SUA pentru primul turneu şi au susţinut o conferinţă de presă chiar la sosirea pe Aeroportul JFK. Au fost întrebaţi dacă au venit şi ei să-l asalteze pe Elvis Presley aşa cum făceau toţi fanii lui. Ringo Starr, mai rapid ca ceilalţi, a ridicat din umeri, a făcut o mişcare tipică lui Elvis şi a spus: „Nu-i adevărat! Nu-i adevărat!‟. Toată asistenţa s-a amuzat pe seama reacţiei lui. De fapt, membri trupei The Beatles erau şi ei fani înfocaţi ai lui Elvis şi au făcut presiuni pentru a avea parte de o întâlnire cu Regele. După ce au obţinut-o, probabil au vrut să n-o fi făcut, pentru că totul a mers foarte prost.

John Lennon şi-a dorit cel mai mult o întrevedere cu Elvis

Lennon a tot încercat să organizeze o întâlnire cu Elvis prin intermediul unui prieten jurnalist, Chris Hutchins. Pe de altă parte, Elvis a tot respins ideea şi i-a spus lui Hutchins: „Încerci doar să-i scoţi din anonimat pe aceşti băieţi pe spatele meu‟.

Până la acea întâlnire, cei patru The Beatles nu mai aveau nevoie de nicio susţinere sau de publicitate, ba chiar au făcut furori cu cele trei turnee din SUA din 1964 şi următorii 2 ani. Trupa, în special John Lennon, visa să-l întâlnească pe Regele Rock'n' Roll-ului. Hutchins a reuşit s-o obţină în 1965. „Am aranjat să-i duc la casa lui Elvis din Bel Air, lucru pe care John îmi ceruse să-l fac încă din anul precedent. Elvis părea că a pregătit o mică petrecere pentru ei, dar a fost evident că fusese organizată de mine şi de managerul lui Elvis, colonelul Tom Parker.

John a fost dezamăgit de Elvis şi a fost surprins de controlul pe care îl avea Parker asupra lui‟, şi-a amintit jurnalistul. Hutchins a observat că toţi s-au simţit incomodaţi. John a încercat să destindă atmosfera, imitându-l pe inspectorul Clouseau, dar l-a descumpănit pe Elvis. După ce au ieşit, Parker i-a strigat lui Hutchins: „Spune-le fanilor că a fost o noapte minunată!”, dar Lennon s-a întors spre jurnalist şi i-a zis: „Spune-le că a fost o porcărie!‟.

Ce a stârnit antipatia reciprocă dintre Elvis şi The Beatles?

După ce The Beatles au avut succes pe marile scene, Lennon a spus: „Am vrut să fim mai mari decât Elvis‟. Frica lui Presley faţă de acest lucru a fost probabil la originea dezamăgirii sale personale faţă de The Beatles care până la atingerea popularităţii afirmau: „Înainte de Elvis, nu era nimic‟.

În plus, neînţelegerile dintre Elvis şi membrii trupei britanice au fost cauzate de viziunile politice diferite ale lui Lennon şi Presley. Regele era un susţinător al legii şi ordinii, al armelor şi serviciului militar. Hutchins a observat: „Antipatia lui Elvis faţă de pacifistul Lennon s-a născut din noaptea în care i-am dus pe The Beatles în casa lui la ceea ce a fost prima şi ultima lor întâlnire. John l-a enervat pe Presley prin exprimarea sentimentelor anti-război încă din momentul în care a păşit în salonul uriaş al lui Elvis. Acolo a văzut lămpile de masă cu mesajul: «Tot înainte cu LBJ (preşedintele Lyndon B Johnson)!». Lennon l-a urât pe Johnson pentru faptul că ridicase miza în războiul din Vietnam‟. De altfel, Lennon a făcut din ce în ce mai multe declaraţii publice politice, până la moartea sa în anul 1980.

Citeşte şi:

Mesaje subliminale demonice ascunse în piese celebre: „Satana a organizat propria religie“

Despre celebra întâlnire din 1965, Tony Barrow, reprezentantul The Beatles, a spus: „John l-a întrebat pe Elvis ce s-a întâmplat cu vechiul star Rock'n' Roll de altădată, deoarece în acel moment Presley cânta mai mult pentru coloanele sonore ale filmelor sale. Acesta a preferat să facă o glumă‟. La scurt timp după întâlnire, Lennon a remarcat: „Unde este Elvis? A fost ca şi cum l-aş fi întâlnit pe Engelbert Humperdinck‟.

Elvis a râs atunci, dar nu a putut ascunde cât de ofensat era. De altfel, nu a uitat niciodată. A devenit o obsesie pentru el.Însuşi organizatorul acelei întâlniri dezamăgitoare de ambele părţi, Hutchins, a dezvăluit: „Presley s-a aliat cu directorul FBI, Edgar Hoover, care l-a încurajat să-l dea afară pe Lennon din SUA‟. Ani de-a rândul, Regele s-a străduit să-l convingă pe preşedintele SUA să-i interzică pe The Beatles şi în special pe John Lennon.



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg