Epilarea definitivă: ce implică şi care-i sunt dezavantajele

1 75552 original jpg jpeg

Am auzit spunându-se foarte multe despre epilarea definitivă, încât fiecare femeie trebuie să ştie ce implică şi care sunt dezavantajele acestei tehnici de îndepărtare a părului. Înainte de a recurge la această procedură, citeşte mai multe.

Epilarea definitivă: ce implică

1. Epilarea definitivă cu lumină intens pulsată implică: lungime de undă, intensitate, putere, timp de acţiune, timp de relaxare - toate acestea trebuie să fie în conformitate cu grosimea firului de păr, culoarea lui, adâncimea la care se află în derm foliculul pilos şi culoarea pielii.

2. Când ne naştem, în dermul corpului nostru există aproximativ 5 milioane de foliculi piloşi (rădăcini ale firelor de păr, care se transformă treptat. Prin epilarea definitivă sunt îndepărtaţi aceşti foliculi, în locul lor rămânând rămăşiţe fibrotice, care apar la aproximativ doi ani de la începerea tratamentului.

3. Epilarea definitivă se realizează pe parcursul a mai multor şedinţe. Procedura implică distrugerea rădăcinilor firelor de păr aflate în derm prin intermediul căldurii şi care nu ar trebui să se mai refacă.

4. Şedinţele de epilare de lungă durată sunt programate conform unui algoritm ce respectă fiziologia creşterii firelor de păr. Dezvoltarea firelor de păr cresc are trei faze: creştere, stagnare şi regresie.

5. Şedinţele de tratament sunt diferite în funcţie de zona epilată. Epilarea facială se face la un interval de timp diferit de cele pentru gambe sau axilă.

Dezavantajele epilării definitive

- Epilarea definitivă nu este chiar definitivă, deoarece părul nu este îndepărtat, ci redus ca număr.

- Pot exista efecte adverse, precum mâncărimi sau umflături, care se pot vindeca mai greu. De asemenea, mai există câteva efecte secundare: arsuri, decolorarea pielii sau infecţie. Totul depinde de cum suportă tegumentul şi de cât de sensibil este.

- Epilarea definitivă nu este recomandată persoanelor care au părul de culoare deschisă. De ce? Lumina laserului cade direct pe pigmentul melanină, el fiind cel care dă culoare pielii şi părului, ceea ce înseamnă că rezultele vor fi vizibile la persoanele care au o cantitate mare de melanină. De exemplu, cei care au părul de nuanţă închisă.

- Numărul şedinţelor diferă de la o persoană la alta.

- O astfel de intervenţie costă. În funcţie de suprafaţa de pe care vrei să îndepărtezi definitiv firele de păr, preţurile diferă.Recente

Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg
casti   muzica   shutterstock 2154926423 jpg
kim kardashian 1 jpg
Recenzii jpg
Jenna Rink 3 jpeg
coperta Click! pentru femei Nr  13 2022 jpeg
fast food  jpg
manipulator   manipulare   shutterstock 1932266996 jpg
Adolf Hitler shutterstock 252139258 jpg
86bdaddee9c5cfdfc1cd9951e2b42c69 jpeg
vedete jpg