Familia îl considera prea urât ca să devină actor. Dustin Hoffman, începuturi ezitante la Hollywood

1 dustin jpg jpeg

În copilărie, starul din Rain Man (1988) a studiat pianul şi visa cu ochii deschişi la o carieră muzicală, care să-i permită etalarea talentului cu care fusese înzestrat. Însă destinul l-a îndreptat spre alt drum profesional, în ciuda criticilor pe care le primea chiar de la familia sa.

În primii săi ani de viaţă, Hoffman nu-şi dorea nimic mai mult decât să devină pianist de succes, după ani şi ani de studiu a muzicii clasice. Însă, după ce şi-a descoperit pasiunea pentru actorie, Dustin a devenit mai realist cu privire la şansele lui de-a deveni pianist profesionist.

De fapt, mai în glumă, mai în serios, a recunoscut că „nu eram deloc talentat la muzică, nu aveam ureche”. E posibil să fi fost o exagerare, dacă nu o minciună de-a dreptul, însă tot răul spre bine, pentru că vedeta a renunţat la pian pentru a deveni unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale. Dar nu înainte de a-şi propune să dea o şansă medicinei...

Nu a fost numai un gând frumos, acela de a deveni medic, ci o intenţie cât se poate de serioasă, Dustin intrând la Facultatea de Medicină şi reuşind să treacă cu brio examenele primului an universitar. Din păcate sau din fericire, n-a mers mai departe cu studiile şi a renunţat la medicină în favoarea actoriei. Totuşi, familia lui nu l-a sprijinit pe tânăr din prima, atunci când acesta şi-a propus să cucerească Hollywoodul.

Chiar mătuşa lui, Pearl, i-a spus verde în faţă ceea ce gândea despre cariera pe care nepotul ei voia s-o urmeze: „Eşti prea urât ca să poţi deveni actor!” Dar, de data aceasta, Hoffman nu s-a mai lăsat influenţat de nimeni şi de nimic şi a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă pentru a-şi vedea visul cu ochii.

Înainte de-a ajunge A-lister la Hollywood, Dustin a locuit împreună cu alţi doi monştri sacrii ai marelui ecran, Gene Hackman şi Robert Duvall, într-un apartament modest din New York. Erau toţi trei nişte tineri care nu-şi doreau nimic mai mult decât să primeacă ceva de lucru, pentru a se putea întreţine. „Ideea că vreunul dintre noi ar fi putut ajunge un nume cunoscut în cinematografie nici măcar nu ne trecea prin cap”, a dezvăluit ulterior Hackman. Dar iată că toţi trei au reuşit să se impună în Cetatea Filmului!

Debutul actoricesc al lui Hoffman s-a petrecut în 1967, cu comedia neagră The Tiger Makes Out, însă Dustin a reuşit să atragă atenţia tuturor cu rolul din filmul The Graduate, lansat în acelaşi an. Prestaţia sa ca Benjamin Braddock, un absolvent de facultate care a avut o aventură cu o femeie mai mare decât el, i-a adus actorului prima dintre cele şapte nominalizări la Oscar.

Foto - ShutterstockRecente

Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg