Femeia cu 300 km/h – Susie Wolff, frumoasa din motorsport

1 73831 original jpg jpeg

Este frumoasă foc, are 1,70 m (cu tocuri!), este blondă şi se bate cu pumnul în piept că ştie cele mai bune bancuri cu blonde. Este Susie Wolff, fata din Scoţia desemnată cel mai bun pilot al Marii Britanii la finele anilor ’90, de trei ori la rând. Era pe atunci o puştoaică şi habar nu avea că va ajunge în Formula 1.

Când o vezi,ai impresia că singurele sale preocupări ar fi manichiura impecabilă şi coafura aranjată cu stil. Dar ce apreciere superficială! Când pune piciorul pe pedala de acceleraţie,nici nu ai timp să numeri secundele până la 100 km/h. Dar poţi încerca până la 350. Pentru că acesta este registrul cu care este obişnuită Susie Wolff.

Susie a început în karting,acolo unde încep toţi. A ieşit campioana Scoţiei la Juniori,apoi cariera ei a urmat paşii fireşti. În 2001,a ajuns în Formula Renault,iar în 2005,în Formula 3. O accidentare la gleznă a forţat-o însă,să fie doar spectator pe finalul sezonului. În anul următor,a urcat la volanul unui Mercedes-Benz C-Class Coupe în DTM.

În 2012,a ajuns acolo unde toţi viseză să ajungă:Formula 1. Era pilot de teste la Williams şi prima femeie din Marele Circ din ultimii 20 de ani. Timpii săi nu erau deloc departe de cei obţinuţi de piloţii titulari,Felipe Massa şi Valteri Bottas. În noiembrie 2015 a ales să se retragă.

Cum este să fii femeie în motorsport?

“Genul nu ne defineşte”,explică Susie în documentarul BBC difuzat sub titlul “Cea mai rapidă femeie din lume”. “Nu concurez ca să arăt că femeile pot fi la fel de bune ca bărbaţii. Concurez pentru că este pasiunea mea.” Era atunci singura femeie din Marele Circ. Maria Villota se retrăsese în iulie 2012,după un accident teribil în urma căruia şi-a pierdut un ochi.Recente

Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg