Festivalul Sanremo 2021, cu vedete internaţionale din modă şi fotbal, dar fără public

5 profimedia 0431341475 jpg jpeg

Ca în fiecare an, Festivalul de la Sanremo aduce în faţa publicului nu doar artiştii participanţi, fie ei consacraţi sau debutanţi, ci şi oaspeţi de seamă din toate domeniile. Anul acesta, surprizele vin din lumea fotbalului şi a modei.

Festivalul Sanremo 2021, care va avea loc în perioada 2-6 martie, la teatrul Ariston, îi va avea ca invitaţi speciali  pe topmodelul Naomi Campbell, fotbalistul Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) şi pe controversatul artist italian Achille Lauro (foto galerie), care a participat l ediţia de anul trecut. Show-ul va fi prezentat de o mare vedetă TV din Italia, Fiorello. 

Deocamdată, participarea publicul e pusă sub semnul întrebării. Directorul artistic Amadeus ar fi ameninţat că se va retrage dacă renumitul festival de muzică nu poate avea spectatori. La începutul lunii, guvernul a introdus noi restricţii într-un efort de a reduce impactul Covid-19. Restricţiile sunt programate să se încheie pe 5 martie - cu o zi înainte de marea finală de la Sanremo 2021.

Desfăşurat la Teatrul Ariston din orăşelul Sanremo (57.000 de locuitori), festivalul a fost de-a lungul timpului o rampă de lansare pentru artiştii italieni, dar şi o atracţie pentru starurile internaţionale. Printre cei care au câştigat la Sanremo se numără legende ale muzicii italiene precum Adriano Celentano, Toto Cutugno, Eros Ramazzotti, Al Bano şi Romina Power, Laura Pausini şi Andrea Bocceli. Totodată, evenimentul a fost modelul după care s-a creat Eurovision Song Contest, în 1956. În ultimii ani, însă, a devenit o scenă unde mesajele transmise contează mai mult decât muzica.

Anul trecut, Achille Lauro a fost adevărata vedetă de la Sanremo, deşi nu a câştigat competiţia. În apariţiile în travesti pe scena festivalului a fost costumat, rând pe rând, în regina Elisabetta I, David Bowie şi marchiza Casati Stampa (o nobilă italiană cunoscută pentru ţinutele sale extravagante). În afară de travestiurile spectaculoase, Achille a mai creat un moment controversat pe scenă, când l-a sărutat pe chitaristul său, Boss Doms (despre care presa italiană a scris că ar fi chiar iubitul artistului).

Aceasta nu este prima piesă care creează controverse la Sanremo. În anii trecuţi, cântece care vorbeau despre mafie şi homosexualitate au născut discuţii aprinse.

8 cpf promo de numar 128x89 jpg jpeg

În 2007, Fabrizio Moro a câştigat secţiunea Tineri Artişti de la Sanremo cu melodia „Pensa“, un semnal de alarmă la adresa Mafiei din Italia. În anul următor, Anna Tatangelo, cu piesa „Il mio amico“, s-a clasat pe locul al doilea. Câmtecul, care este dedicat celui mai bun prieten al cântăreţei, vorbeşte despre problemele şi experienţele pe care le trăieşte acesta deoarece este homosexual. În timpul Festivalului, piesa a fost interpretată de trei ori, inclusiv în duet cu Michael Bolton.

În 2017, festivalul a avut ca invitaţi trei nume mari, artişti care şi-au recunoscut orientarea sexuală: Mika, Ricky Martin şi Tiziano Ferro. Aceasta a fost numită „cea mai gay ediţie a frstivalului“.

FOTO PROFIMEDIARecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg