FOTO Am aflat care este desertul preferat al Reginei Elisabeta. Indiciu: conţine ciocolată neagră

3 shutterstock 56671621 ok jpg jpeg

Gustul acestui desert a cucerit-o pe viaţă pe Regina Angliei, din moment ce Majestatea Sa îl savurează ori de câte ori are ocazia, de nu mai puţin de 80 de ani, scrie presa internaţională. Dacă vrei să guşti delicatesea preferată de Regină, tot ce ai de făcut este să o prepari după reţeta de mai jos.

Chef Darren McGrady o pregăteşte de multă vreme şi este uimit că Regina nu o refuză niciodată. Care este prăjitura preferată a Reginei Elisabeta? S-ar putea să te ia prin surprindere că este îndrăgostită de o variantă de desert a binecunoscutului salam de biscuiţi.

Majestatea Sa preferă să savureze desertul de regulă la ceaiul de după-amiază, a declarat în presă cheful regal McGrady. Specialistul în gustări rafinate a continuat seria dezvăluirilor, spunând că prăjitura aceasta este solicitată mai mereu în sala unde ia Regina Elisabeta cina şi niciodată nu este returnată.

stanga
dreapta
2 shutterstock 1042739587 jpg jpeg

„Este prăjitura ei preferată, pe care o mănâncă până la capăt“, a spus cheful. Înainte de pandemie, „dacă mai rămânea prăjitură când o solicita la Palatul Buckingham, iar ea se întoarcea la castelul Windsor, nu o lăsa acolo, o lua cu ea pe drum“, a explicat McGrady. Mai mult decât atât, acesta a subliniat că nu de puţine ori a călătorit cu trenul alături de Regină, transportând cu el, pe genunchi, bucată de prăjitură rămasă, învelită în staniol.

Prăjitura are la bază ciocolată neagră şi o textură de biscuiţi, pe care Regina pur şi simplu o adoră.

Reţeta desertului care a cucerit-o pe Regină

Ca să prepari acest deşert ai nevoie de o linguriţă de unt, pentru a unge tava, de aproximativ 225 g de biscuiţi mai dulci, în jur de 110 g de unt nesărat, moale, 110 g zahăr tos, 110 g ciocolată neagră şi un ou. Pentru glazură, îţi trebuie 225 g ciocolată neagră, iar pentru decor, încă 30 g de ciocolată.

Ungi o tavă rotundă cu unt. Rupi biscutii de dimensiunea unei migdale. Într-un bol larg, combini untul cu zahărul şi mixezi până ce compoziţia se deschide la culoare.

Topeşti ciocolată neagră, adaugi compoziţia cu unt şi omogenizezi. Pui şi oul, adaugi biscuiţii şi amesteci bine. Torni apoi într-o tavă de prăjituri.

Bagi la frigider pentru cel puţin trei ore. Scoţi ulterior prăjitura şi o laşi deoparte.

Între timp, prepari glazură. Topeşti ciocolata neagră la bain-marie. Întorci prăjitura şi o aşezi pe un platou, apoi torni glazură. Restul de ciocolată trebuie folosită pentru decor.

@shutterstockRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg