FOTO „Cea mai însingurată femeie din lume” trăieşte izolată de 76 de ani. Un miliardar i-a sărit în ajutor

1 baba jpg jpeg

Agafya Lykova a trăit toată viaţa ei într-o zonă izolată din munţii siberieni, iar acum, la bătrâneţe, îşi îndeplineşte visul de-a avea o casă nouă. Unul dintre cei mai mari miliardari ruşi i-a sărit în ajutor după ce vechea ei cabană începuse să se deterioreze atât de mult, încât nu mai era locuibilă.

Întreaga poveste emoţionantă a femeii însingurate a fost relatată de The Siberian Times cu scopul de a apela la bunătatea şi generozitatea publicului pentru a o ajuta pe Agafya. Iar destinul i-a surâs pensionarei de 76 de ani, care de-abia aşteaptă să se mute în noua ei cabană, construită de nimeni altul decât unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, miliardarul Oleg Deripaska.

Lykova a trăit în munţi încă de când s-a născut. Familia ei, nişte ortodocşi practicanţi, au construit casa în care şi-a petrecut Agafya toată viaţa de până acum în 1936, când au fugit în munţi pentru a scăpa de persecuţia religioasă de pe vremea dictatorului Stalin. Casa lor se află la distanţă de aproape 250km de cel mai apropiat oraş.

Autorităţile ruse nu au aflat de existenţa locuinţei izolate pe care părinţii Agafyei o construiseră în Siberia decât după 40 de ani, când nişte geologi sovietici au descoperit întâmplător casa în care a crescut Lykova. La sfârşitul anilor '70, familia rusoaicei a murit, iar „Cea mai însingurată femeie din lume” a continuat să trăiască în casa construită de părinţii ei. Agafya Lykova se întreţine singură, cultivând legume şi crescând animale.

Viaţa ei trăită într-o parte atât de izolată din pădurea siberiană i-a adus femeii renumele de „Cea mai însingurată femeie din lume”, însă bătrâna primeşte ocazional vizitatori. Locuind lângă Parcul Natural Khakassky, Lykova primeşte 2-3 vizite pe an de la inspectorul local, care se asigură, de fiecare dată, că femeia este într-o stare bună de sănătate şi nu necesită nicio intervenţie medicală de urgenţă.

“Cu toţii avem mare grijă atunci când o vizităm pe Agafya, fie că e virusul ăsta, fie că nu e”, a declarat Alexander Kuznetsov făcând referire la pandemia COVID-19 care înăspreşte măsurile de siguranţă luate. Tocmai pentru că nu are contact cu lumea exterioară, femeia este mai vulnerabilă bolilor cu care se confruntă restul lumii.

Autorităţile ruse au criticat şi ele influencerul care a pus femeia în vârstă în pericol, nefolosind echipament de protecţie şi fotografiind-o şi filmând-o fără să i se permită acest lucru. Kuznetsov, care este responsabil cu verificare stării femeii, este perfect de acord: „Ea este ca Mowgli, care n-a intrat niciodată în contact cu bolile şi infecţiile din restul lumii. Noi, de fiecare dată când trecem pe la ea, suntem foarte atenţi să respectăm toate măsurile de precauţie posibile”.

Întreaga structură a casei părinteşti va fi înlocuită cu o cabană nouă, din lemn, cu un singur etaj, care va fi exact aşa cum şi-o doreşte ea – modestă. „Casa va fi bine izolată”, a declarat directorul Parcului Natural Khakassky, Victor Nepomnyashchiy, făcând referire la vremea tot mai năprasnică din Siberia, cauzată de încălzirea globală. Autorităţile speră ca femeia de 76 de ani să se mute în noua ei casă în primăvara lui 2021.

Foto - Shutterstock, Twitter Arina Shumakova



Recente

shutterstock 1442475113 jpg
5 nicole kidman shutterstock 1038854833 jpg jpeg
3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg