FOTO Drama actriţei din „Emanuelle“: „Iau cocaină la petreceri, vin acasă, mă îmbrac în pijamaua Chanel, beau până cad“

1 profimedia 0144276005 jpg jpeg

Celebrul film erotic „Emmanuelle“, care a făcut istorie în anii ʼ70 în Europa şi imediat după Revoluţie în România va fi disponibil din 1 iulie, pe Netflix, au anunţat reprezentanţii platformei. Sylvia Kristel, actriţa olandeză care a devenit celebră la 22 de ani cu acest rol, a cunoscut mărirea şi decăderea: o viaţă în care s-a luptat cu dependenţa de alcool şi de droguri, plină de aventuri şi dezamăgiri în dragoste.

Sylvia Kristel a încetat din viaţă la 60 de ani, în 2012, din cauza unui cancer la gât. Filmul care a lansat-o, „Emmanuelle“, o peliculă soft porno din 1974, a avut un uriaş succes internaţional. Producţia prezintă aventurile sexuale ale unei tinere care călătoreşte în Asia şi a rulat 13 ani în cinematografele de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris.

În perioada anilor ’70, filmele din seria „Emmanuelle“ au marcat eliberarea sexuală, odată cu scenele atipice în care protagonista flirtează cu alte femei, simulează sexul oral şi mimează orgasmul. Sylvia Kristel a jucat apoi în „Emmanuelle 2“ (1975), „Goodbye Emmanuelle“ (1977) şi „Emmanuelle 4“ (1984), dar aceste filme au avut un succes comercial mai mic în comparaţie cu primul. În 2007, actriţa şi-a publicat biografia intitulată „Undressing Emmanuelle“, în care a vorbit despre dependenţa de alcool şi droguri şi despre relaţiile sale cu bărbaţii. Sylvia Kristel a fost educată la mănăstire, iar faptul că şi-a surprins tatăl în pat, cu o femeie care nu era mama sa, a marcat-o profund.

stanga
dreapta
2 profimedia 0515383526 jpg jpeg
3 profimedia 0137503909 jpg jpeg
1 profimedia 0487896155 jpg jpeg

Kristel avea doar 22 de ani când a fost acceptată pentru rolul Emanuelle. Au urmat încă 50 de filme, 2 mariaje şi nenumărate aventuri. Din filme a câştigat o mică avere, pe care a cheltuit-o la fel de repede. A învins alcoolismul şi s-a luptat mai mulţi ani cu cancerul, boală care, în cele din urmă, a răpus-o.

A fost dorită de mulţi bărbaţi, iar aventurile au curs una după alta, aşa cum mărturisea, însă doar câţiva au au iubit-o. „Nimeni nu mi-a atins inima. M-am împrumutat, m-am închiriat, dar nu m-am dăruit niciodată, cu-adevărat“, scria actriţa în cartea sa. Şi-a decis singură soarta sau a fost la mâna destinului? „Cred că am fost ca acei surferi care aşteaptă valul perfect. Câteodată sunt în vârful lui, câteodată sunt zdrobiţi“.

A crescut într-o familie cu 3 copii, iar părinţii ei aveau un hotel în Utrecht (Olanda). La 14 ani şi-a surprins tatăl în pat cu o necunoscută, iar acest lucru a marcat-o pe viaţă. Părinţii ei au divorţat la scurt timp, iar tatăl nu le-a mai oferit sprijin financiar. Sylvia a trebuit să renunţe la şcoală (era educată la o mănăstire) pentru a munci ca să-şi întreţină familia. A avut mai multe joburi de birou, dar ura rutina şi îşi dorea lucruri măreţe.

„Trădarea tatălui m-a făcut extrem de ambiţiosă. Voiam să fac ceva important, să-i demonstrez că pot. O să fiu faimoasă, îmi ziceam, îmi va trimite o scrisoare, mă va căuta. Nu, nu s-a întâmplat aşa, dar deja eram într-un tren din care nu mai puteam coborî“, povestea ea.

6.000 de dolari pentru primul film, 100.000 pentru al doilea

Succesul a venit cu „Emanuelle“, despre care criticii vremii scriau: „În sfârşit: un film care nu te face să te simţi prost pentru că te-ai simţit bine“. „Nu pot spune că a fost un film strălucit. Dar a fost perfect la vremea aceea“, declara Kristel. Pentru această peliculă a primit 6.000 de dolari, pentru următoarea 100.000. Până la lansarea celui de-al doilea film dăduse naştere unui băiat, Arthur, singurul ei copil, apoi a încercat să facă filme „normale“ şi a jucat alături de Gerard Depardieu. Însă aceste pelicule au trecut aproape neobservate, ceea ce a fost dezamăgitor pentru actriţa olandeză. „Eram îmbrăcată, dar oamenii mă preferau goală“, povestea ea.

La 11 ani a băut pentru prima dată coniac şi mărturisea că i-a plăcut alcoolul încă de atunci. Aşa că şampania Dom Perignon pe platourile de filmae era deja una dintre cerinţele trecute în contractele ei.

Dependenţa de alcool a apărut în timpul relaţiei tumultuoase cu actorul britanic Ian McShane. Însă viaţa ei a „derapat“ din momentul în care a devenit dependentă de cocaină. „Nu luam cocaină toată ziua. Doar când mă trezeam şi când mă duceam la culcare. Şi între cele două momente“, glumea ea în cartea autobiografică.

În timpul relaţiei cu McShane a rămas însărcinată, dar a pierdut copilul. S-au despărţit, iar 5 luni mai târziu Sylvia se căsătorea cu un om de afaceri american, aşa că a ajuns în Babilonul hollywoodian. „Aici, petrecerile sunt multe şi toate la fel. Trag cocaină pe nas, vin acasă, mă îmbrac în pijamaua Chanel, beau până cad“, descria realitatea pe care a trăit-o.

Toate acestea până când contabilul a întrebat-o: „Vrei să continui cu acest hobby şi să vinzi casa sau vrei să te trezeşti la realitate?“. Şi m-am trezit“, scria în cartea sa.

A urmat o relaţie de 12 ani cu un producător radio belgian, Freddy de Vree, până la moartea acestuia, în 2004. Cu doi ani mai devreme Kristel fusese diagnosticată cu cancer la gât şi a urmat o perioadă de tratamente şi chimioterapie, când boala părea învinsă. A recidivat, însă, cu metastaze la plămâni şi a fost operată. Totuşi, boala a fost mai puternică, iar în 2012 actriţa a încetat din viaţă, la 60 de ani.

FOTO ProfimediaRecente

horoscop shutterstock 1913521300 jpg
vedete serioase jpg
J Lo jpg
Coperta CPF 11 jpeg
kardashian1 jpg
Festivalul Opera Copiilor OCC JPG
Bobby Brown si Whitney Houston jpg
luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg