GALERIE FOTO Ce nu ştiai despre Grădina Sunken, paradisul floral în care a fost inaugurată statuia Prinţesei Diana

12 sunken garden fundal jpg jpeg

Prinţesa de Whales sau „Prinţesa inimilor” adora să se plimbe prin parfumul de lavandă, de trandafiri şi de lalele din Grădina Sunken, de la Palatul Kensington.

De curând, Harry şi Prinţul William s-au reunit pentru a inaugura noua statuie a mamei lor, Prinţesa Diana. Statuia a fost comandată de cei doi, realizată de sculptorul Ian Rank-Broadley şi inaugurată în Grădina Sunken, de la Palatul Kensington, unul dintre locurile preferate ale Prinţesei Diana. Cu această ocazie, acest loc frumos a intrat din nou în atenţia publicului din întreaga lume.

Au fost plantate peste 4.000 de flori parfumate

Cu ocazia evenimentului, William şi Harry nu doar o onorează pe Prinţesa Diana cu o statuie, ci aduc şi un nou design unuia dintre paradisurile preferate ale Dianei. Designerul Pip Morrison, împreună cu seful adjunct al grădinilor de la Palatele Regale, Graham Dillamore, şi cu o echipă de cinci grădinari profesionişti, s-au ocupat în totalitate de amenajarea grădinii. Ei au plantat peste 4.000 de flori parfumate, 200 de trandafiri, 100 de Scorpion Grasses (nu-mă-uita), floarea preferată a Prinţesei, 300 de lalele din 3 soiuri diferite, 500 de fire de lavandă, 100 de dalii şi 50 de Lathyrus Odoratus (mazăre dulce). Totodată, gazonul generos a creat un cadrul calm şi perfect pentru acest eveniment, demn de Casa Regală (Vezi imagini în galeria foto!).

stanga
dreapta
2 sunken garden 2 jpg jpeg
4 sunken garden 5 2017 jpg jpeg
7 sunken garden 3 jpg jpeg
8 sunken garden 1 jpg jpeg
3 sunken garden 0 jpg jpeg
6 sunken garden 4 jpg jpeg
9 sunken garden jpg jpeg
2 revista cpf 13 jpg jpeg

Într-o declaraţie oficială, Graham Dillamore, a declarat că: „În perioada în care Prinţesa Diana se afla la Palatul Kensington, aceasta se ocupa în mod direct de amenajarea locului - schimba regulat florile in Grădina Sunken şi mereu se oprea să vorbească cu grădinarii şi cu persoanele care aveau grijă de acest loc. Am încercat să incorporăm în design o serie de flori preferate ale Prinţesei Diana şi sperăm că vizitatorii de la palat se vor bucura de această locaţie liniştită. Acesta a fost un proiect special la care am lucrat, deoarece Grădina Sunken a fost locul preferat al Dianei. Am lucrat cu atenţie special pentru ca oamenii care vizitează acest loc să îşi amintească de Prinţesă‟, arată People.

Nu este prima oară când grădina a fost reamenajată. În anul 2017, grădina a fost numită temporar „Grădina Albă‟ şi plantată cu multe flori albe, inspirate din articolele vestimentare ale Prinţesei Diana, expuse atunci la palat.

9 sunken garden jpg jpeg

(Grădina Sunken, în anul 2017)

Grădina fost creată în anul 1908 pentru regele Eduard al VII-lea, iar designul ei a fost inspirat de stilul olandez din secolul al XVII-lea, de la Palatul Hampton Court. Grădina şi statuia Dianei vor putea fi vizitate gratuit, în timpul programului de la Palatul Regal.

Sursă foto: Pinterest, Instagram