Goana după cadourile de Crăciun. Jucării la modă care au provocat violenţe

1 shutterstock 1034977690 jpg jpeg

Păpuşile n-au fost singurele jucării care au provocat isterie de-a lungul vremii. Din timp în timp mai apare câte o jucărie pe care toţi copiii o vor şi pare să-i dezbrace pe părinţi de umanitatea lor şi să transforme magazinele cu jucării în câmpuri de bătălie.

Dacă erai părinte la începutul anilor `80, în SUA, te-ai fi supus unor riscuri mari pentru a-ţi face copilul fericit. La apogeul fenomenului creat de lansarea pe piaţă a mult doritei păpuşi Cabbage Patch, părinţii s-au călcat în picioare pentru a o cumpăra, iar proprietarii de magazine de jucării au ajuns să primească ameninţări atunci când cererea depăşea oferta.

Obsesia pentru păpuşa Cabbage Patch a apărut în 1983, când materialismul a atins cote maxime. Americanii se săturaseră de jucării electronice, iar păpuşa Cabbage Patch promitea revenirea la simplitate. Chiar în acel an, un crainic de radio din Wisconsin a glumit că un bombardier ar fi gata să arunce 2.000 de păpuşi Cabbage Patch pe un stadion. I-a sfătuit pe ascultători să-şi aducă mănuşi pentru a le prinde, iar cine prinde o păpuşă trebuie să-şi ţină cardul de credit ridicat pentru a fi fotografiat. O mulţime de oameni chiar au dat crezare anunţului şi au venit la stadion.

Păpuşa era creaţia unui student pe nume Xavier Roberts. Inspirat de mişcarea de artă populară de la sfârşitul anilor `70, a început să aplice tehnici de cusătură manuală şi matlasare pentru a crea sculpturi din ţesături. Când le-a dat forme umane, le-a numit „Little People”. Apoi, le-a expus în cadrul mai multor expoziţii de artizanat din ţară şi, în cele din urmă, şi-a oferit păpuşile spre vânzare la o clinică medicală din Cleveland. În 1982, Roberts a semnat un contract cu producătorul de jucării Coleco şi a schimbat numele păpuşii în Cabbage Patch, pe baza unei legende potrivit căreia bebeluşii erau luaţi din grădinile de varză. Nu s-a gândit niciodată ce isterie avea să provoace păpuşa lui, la fel cum nici alţi creatori de jucării n-au bănuit că vor avea un succes atât de mare.

Furby a creat isterie în Vinerea Neagră

Ciripitul lui Furby a adus o avere pentru Hasbro la sfârşitul anilor `90, fermecând copiii cu ochii în formă de minge de ping-pong. În 1998, cererea a ajuns la maximum într-un magazin din Pennsylvania, de Vinerea Neagră. Atunci, o mulţime de cumpărători s-au năpustit în magazin în momentul deschiderii. Cei mai zeloşi dintre ei au călcat în picioare două femei, care au suferit răni la cap, gât şi spate şi au dat în judecată magazinul, pentru că nu a asigurat agenţi de securitate care să intervină. Evenimente similare au avut loc şi în magazinele din Massachusetts, Illinois şi Colorado. În Texas, cumpărătorii care au aflat că nu mai există Furby-uri i-au jugnit pe lucrătorii din mazagine.

Părinţii s-au bătut la propriu pentru păpuşa Elsa

Iubitorii filmului de desen animat „Frozen” de la Disney au luat-o razna pentru păpuşa care o întruchipa pe prinţesa Elsa. Goana pentru această păpuşă a lăsat rafturile goale şi i-a făcut uneori pe părinţi să-şi piardă capul. Un angajat al magazinului Disney din Times Square a declarat în 2014 că oamenii s-au bătut efectiv pentru această jucărie. Problema a fost că pur şi simplu nu s-a anticipat cât de populare vor deveni filmul şi jucăriile create după lansarea acestuia.

Citeşte şi: FOTO Trendurile în amenajările de Crăciun pentru 2021. Se poartă globuri multicolore din sticlă şi brazi reciclabili

Cărţile de joc Pokémon i-au învrăjbit pe copii şi a dus la o tragedie

Jocul japonez de cărţi Pokémon a făcut senzaţie, dar când au apărut, lucrurile au luat-o razna. Pe locurile de joacă în care colecţionarii schimbau cărţile, oricine simţea că primeşte o ofertă proastă. Un tânăr de 14 ani din Quebec a atacat cu cuţitul şi a rănit grav un băiat de 12 ani care i-ar i furat cărţile de joc Pokémon ale freatelui său.

Citeşte şi: Sfaturi pentru a alege cele mai bune jucării copii

Angajaţii magazinelor de jucării au fost călcaţi în picioare pentru jucăriile Elmo

Tyco habar nu avea de ravagii avea să facă lansarea în 1996 a lui Elmo, o versiune a popularului personaj din „Sesame Street”. A devenit jucăria must-have a acelui sezon de sărbători de iarnă. Personalul magazinelor de jucării au plătit un preţ scump. Unul dintre ei, un angajat din Canada, a avut ghinionul să fie de faţă când cumpărătorii s-au îmbulzit să cumpere fiecare câte un Elmo. S-a ales cu o coastă ruptă şi comoţie cerebrală. A fost călcat în picioare şi, în timp ce corpul lui zăcea întins pe podea, cumpărătorii continuau să se înghiontească pentru a pune mâna pe un Elmo.

FOTO: ShutterstockRecente

minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg
Vedete jpg
Angelina Jolie si copiii jpg
Hamlet jpg
horoscopul verii shutterstock 2146570531 jpg
Estee Lauder profimedia 0101843304 jpg
vis   cuplu   heart g2606d5f48 1280 jpg
Nicole Kidman si Tom Cruise jpg
Mark Twain jpg
foto vladimir putin jpg
Vedete  jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
vedete jpg
Brad Pitt jpg
Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg