I s-a făcut ultima împărtășanie de patru ori. A cincea oară, după ce-a fost asasinat!

John F. Kennedy a fost președinte doar trei ani și, în scurta lui viață, a privit moartea în orchi de mai multe ori.

image

Familia fostului președinte american era catolică și credea în puterea ultimei împărtășanii, care are menirea de-a curăța sufletul omului aflat în suferință. Kennedy a primit ultima împărtășanie de cinci ori – prima, când era mic copil, și ultima, după ce a murit împușcat în Dallas, Texas, în noiembrie 1963.

John Fitzgerald Kennedy s-a născut în Massachusetts, pe 29 mai 1917 și s-a confruntat cu prima lui mare problemă medicală la 2 ani, când a făcut scarlatină. Copilul a petrecut o lună în spital, însă starea micuțui pacient era atât de proastă, încât a fost chemat un preot la căpătâiul său pentru a i se citi din Scriptură.

A scăpat atunci cu viață, însă a fost pus iar într-o situație critică în 1947, când se afla în Marea Britanie. Fostul șef de stat american a fost diagnosticat atunci cu boala Addison, adică o insuficiență renală care poate fi fatală.

La acea vreme, nu exista tratamentul cu cortizol, motiv pentru care starea omului politic s-a agravat în asemenea măsură încât apropiații lui se temeau de ce era mai rău. Și au chemat din nou preotul ca să-I facă ultima împărtășanie.

La scurt timp după asemenea criză medicală, John F. Kennedy a suferit din nou crunt. Se afla în Tokyo, ca membru al Congresului american, când a făcut febră 41 și a intrat în comă. A fost zburat de urgență în SUA, unde i s-a administrat tratament de urgență și… i-a fost citită ultima împărtășanie.

„Nu credeau că mai putea supraviețui”, și-a amintit fratele lui, Robert Kennedy, în The Boston Globe. La numai un an după acest incident aproape fatal, JFK a continuat să se lupte cu durerea lui cronică de spate. În 1954, a fost convins să se opereze pentru a mai putea merge. Însă, după operație, a suferit o infecție urinară care l-a băgat din nouă în comă. A doua lui comă în trei ani!

Ultima dată când a fost chemat un preot la căpătâiul său a fost după ce-a murit. Kennedy mergea cu o decapotabilă în Dallas, alături de soția sa, când s-a tras asupra lui și a fost ucis pe loc. Nici măcar trei ani nu trecuseră din mandatul său prezidențial! I s-a citit pentru a cincea oară din Biblie pentru a-și găsi alinarea în eternitate.  

foto - Shutterstock



Recente

vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
Snapinsta app 459010775 839844778214810 6229842164546905517 n 1080 jpg
Nicole Kidman  foto   Shutterstock jpg
prima zi de școală  foto   Shutterstock jpg
Denisa si Flick 2 jpeg
shutterstock 2116255859 (1) jpg
Visurile nativilor a trei zodii se implinesc pe 7 septembrie  Sursa foto Pixabay imagination 8825242 1280 jpg
Prințul William Foto Getty Images (5) jpg
Cleopatra jpg
Regina Elisabeta a II a  foto   Shutterstock jpg