Idei de machiaj de gheişă

1 73885 original jpg jpeg

Gheişele au fost întotdeauna misterioase, dar extrem de frumoase. Machiajul acestora este o provocare pentru orice make-up artist, fiind machiajul care redefineşte standardele frumuseţii feminine.

Originile machiajului de Gheişă 

O teorie spune că originile machiajului faţă palidă sunt din China. Se spune că curtezanele japoneze au adoptat acest look de la chinezoaice. Acest lucru s-a întâmplat în anii 794 – 1185. D. Hr. în timpul regimului Heian,când acest look a fost folosit pentru prima dată. Având în vedere influenţa pe care au avut-o chinezii asupra japonezilor,la acel moment,este sigur că s-ar fi adaptat de la ei.Femeile din epoca Heian ar fi amestecat pulbere de orez cu apă,amestec pe care-l aplicau pe faţă,ca şi cum ar fi fost o bază. Acestea îşi rădeau sprâncenele şi le vopseau cu negru,şi le trasau mai mult decât erau. Apoi,buzele au fost vopsite în roşu. Iniţial,femeile finalizau acest aspect de teatru prin colorarea dinţilor cu negru. Pentru a face acest lucru,au folosit un amestec de fier oxidat şi o soluţie acidă. Înnegrirea dinţilor a fost făcută doar până în epoca Meiji,dar actorii kabuki  şi cei care formau gheişele,Maiko,  îl foloseau în continuare.Acest aspect carismatic din epoca Heian a fost preluat de curtezane într-o încercare de a revedea ţinuta şi eleganţa epocii de aur.

Adaptarea machiajului de Gheişă:

Gheişele s-au stabilit în afară de curtezane din sferturile de agrement. Ele purtau culori mai puţin vibrante şi haine mai puţin decorate. Acest lucru a fost din cauza unei legi care a fost pusă în aplicare pentru a se asigura că nu există o concurenţă între gheişe şi celelalte curtezane. Suprinzător,acea lege a lucrat în favoarea gheişelor,care au privit legea mai inteligent decât celelalte. De-a lungul anilor,machiajul a devenit mai îndrăzneţ,la fel şi coafurile,dar şi hainele.

Cum se face machiajul de gheişă

Pentru a obţine un machiaj perfect de gheişă este un proces mai lung. În primul rând,ai nevoie de un ulei de ceară,care se numeşte bintsuke-aburais,care se aplică pe faţă. Această substanţă funcţionează ca un adeziv pe fundaţia albă care urmează. Apoi,urmează fundaţia albă care se aplică pe faţă,gât şi piept,lăsând forma unui „V” gol,la ceafă. Ceafa este considerată punctul focal în erotismul japonez. Prin urmare,lăsând ca un „V” îmbunătăţeşti senzualitatea.

Odată ce fundaţia este aplicată,se vopsesc ochii şi sprâncenele. Aceasta este o muncă mai grea şi are nevoie de o mână de echilibru. O singură greşeală strică tot machiajul. Sprâncenele sunt vopsite în primul rând cu negru,apoi cu o tentă de culoare roşie. În machiajul tradiţional se foloseşte un cărbune ca agent de înnegrire,dar astăzi există mai multe produse cosmetice care ne ajută.

Apoi vin ochii. Aceştia sunt daţi cu negru,apoi cu o tentă de roşu. Pentru a termina machiajul,se trece la buze. Se vopseşte centru buzelor cu roşu aprins,cu ajutorul unei perii de mici dimensiuni. În mod tradiţional,culoarea a fost extrasă din şofran,care a fost infuzată cu apă. Odată ce ai aplicat culoarea pe buze,se acoperă cu zahăr cristalizat,pentru a obţine aspectul lucios. Acesta este machiajul de gheişă,machiaj pe care îl poţi încerca şi tu.

Credit foto:www.stylecraze.com



Recente

Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg
Rihanna (1) jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg
Kanye West  foto   Shutterstock jpg
Dudley Moore  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2249337991 jpg
Snapinsta app 462030422 18022603226581291 5365278647779100844 n 1080 jpg
Viata de roman a vloggeritei Anyta  Sursa foto arhiva personala jpg