Idei de machiaj de gheişă

1 73885 original jpg jpeg

Gheişele au fost întotdeauna misterioase, dar extrem de frumoase. Machiajul acestora este o provocare pentru orice make-up artist, fiind machiajul care redefineşte standardele frumuseţii feminine.

Originile machiajului de Gheişă 

O teorie spune că originile machiajului faţă palidă sunt din China. Se spune că curtezanele japoneze au adoptat acest look de la chinezoaice. Acest lucru s-a întâmplat în anii 794 – 1185. D. Hr. în timpul regimului Heian,când acest look a fost folosit pentru prima dată. Având în vedere influenţa pe care au avut-o chinezii asupra japonezilor,la acel moment,este sigur că s-ar fi adaptat de la ei.Femeile din epoca Heian ar fi amestecat pulbere de orez cu apă,amestec pe care-l aplicau pe faţă,ca şi cum ar fi fost o bază. Acestea îşi rădeau sprâncenele şi le vopseau cu negru,şi le trasau mai mult decât erau. Apoi,buzele au fost vopsite în roşu. Iniţial,femeile finalizau acest aspect de teatru prin colorarea dinţilor cu negru. Pentru a face acest lucru,au folosit un amestec de fier oxidat şi o soluţie acidă. Înnegrirea dinţilor a fost făcută doar până în epoca Meiji,dar actorii kabuki  şi cei care formau gheişele,Maiko,  îl foloseau în continuare.Acest aspect carismatic din epoca Heian a fost preluat de curtezane într-o încercare de a revedea ţinuta şi eleganţa epocii de aur.

Adaptarea machiajului de Gheişă:

Gheişele s-au stabilit în afară de curtezane din sferturile de agrement. Ele purtau culori mai puţin vibrante şi haine mai puţin decorate. Acest lucru a fost din cauza unei legi care a fost pusă în aplicare pentru a se asigura că nu există o concurenţă între gheişe şi celelalte curtezane. Suprinzător,acea lege a lucrat în favoarea gheişelor,care au privit legea mai inteligent decât celelalte. De-a lungul anilor,machiajul a devenit mai îndrăzneţ,la fel şi coafurile,dar şi hainele.

Cum se face machiajul de gheişă

Pentru a obţine un machiaj perfect de gheişă este un proces mai lung. În primul rând,ai nevoie de un ulei de ceară,care se numeşte bintsuke-aburais,care se aplică pe faţă. Această substanţă funcţionează ca un adeziv pe fundaţia albă care urmează. Apoi,urmează fundaţia albă care se aplică pe faţă,gât şi piept,lăsând forma unui „V” gol,la ceafă. Ceafa este considerată punctul focal în erotismul japonez. Prin urmare,lăsând ca un „V” îmbunătăţeşti senzualitatea.

Odată ce fundaţia este aplicată,se vopsesc ochii şi sprâncenele. Aceasta este o muncă mai grea şi are nevoie de o mână de echilibru. O singură greşeală strică tot machiajul. Sprâncenele sunt vopsite în primul rând cu negru,apoi cu o tentă de culoare roşie. În machiajul tradiţional se foloseşte un cărbune ca agent de înnegrire,dar astăzi există mai multe produse cosmetice care ne ajută.

Apoi vin ochii. Aceştia sunt daţi cu negru,apoi cu o tentă de roşu. Pentru a termina machiajul,se trece la buze. Se vopseşte centru buzelor cu roşu aprins,cu ajutorul unei perii de mici dimensiuni. În mod tradiţional,culoarea a fost extrasă din şofran,care a fost infuzată cu apă. Odată ce ai aplicat culoarea pe buze,se acoperă cu zahăr cristalizat,pentru a obţine aspectul lucios. Acesta este machiajul de gheişă,machiaj pe care îl poţi încerca şi tu.

Credit foto:www.stylecraze.comRecente

Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg