În 1992, Michael Jackson a devenit rege în Africa: „N-aş vrea ca titlul regal să mi se urce la cap!”

1 mij iar jpg jpeg

Era deja „Regele Pop”, o titulatură mai mult decât onorantă pentru regretatul cântăreţ, când a fost înscăunat cu adevărat rege într-un cotlon uitat de lume. Însă creatorul hiturilor Thriller (1982) şi Black or White (1991) a primit cu mare plăcere titlul regal şi a participat la întreaga ceremonie aşa cum se cuvine – purtând o ţinută specială şi fiind înconjurat de un alai de oameni peste măsură de încântaţi de încoronarea celui cunoscut de către noi ca „Regele Pop”.

Michael Jackson se bucura de-o faimă atât de mare, în întreaga lume, încât i se deschideau toate uşile oriunde apărea şi i se făceau toate hachiţele şi onorurile posibile. Aşa s-a întâmplat şi în 1992, când, pe nepusă-masă, a devenit regele unui petic de pământ uitat de lume.

Ceremonia de încoronare

Michael Jackson Amalaman Anoh a fost titlul regal pe care l-a primit faimosul cântăreţ în 1992. Starul pop a fost încoronat regele unui sat din Coasta de Fildeş, o ţară din Africa de Vest. Aflat în Africa de Vest în 1992, cu unul dintre turneele sale fastuoase, Michael a vizitat, în timpul său liber, câteva orfelinate africane şi-a socializat cu localnicii dornici să-l vadă pe megastarul american.

Oamenii erau atât de încântaţi să-l puteau vedea în carne şi oase pe MJ, încât l-au implorat să-i îngroape trupul neînsuflaţit – atunci când avea să moară – în cimitirul lor. Pe lângă această propunere neobişnuită, Michael a mai primit una mai onorantă şi mai interesantă pentru cântăreţ – aceea de a deveni regele lor.

3 cpf promo de numar 128x89ok jpg jpeg

Zis şi făcut! Conform celor relatate de mentalfloss.com, Regele Pop a fost încoronat în cadrul unei ceremonii spectaculoase, în care a domnit voia bună şi distracţia. Toţi cei care au participat la ceremonie dansau bucuroşi sau cântau frenetic la tobe, păstrând ritmul tradiţional Agni.

Michael se trăgea dintr-o familie regală africană?

În momentul cu pricina, Jackson a purtat o toga minunată şi a stat pe un tron aurit, sub un copac sacru, unde trei şefi de trib ţineau slujba pe rând. Dar de ce l-au ales, totuşi, pe Michael Jackson în rolul liderului lor? Ei bine, se pare că Amalaman Anoh ar fi avut o moştenire de preţ. Câţiva şefi de trib din satul Krindjabo au scos la iveală teste ADN şi mesaje mistice, care ar face dovada că Michael se trăgea din familia regală Sanwi.

După ceremonia de investire a lui Jackson, noul rege a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi atât în engleză, cât şi în franceză, înainte de-a semna documentele oficiale. Din momentul încoronării, Michael a devenit fiul spiritual al Regelui Nana Amon Ndoufou al IV-lea, un lider Sanwi care participase şi el la ceremonie.

Întrebat cum se simţea în calitate de rege adevărat, Michael a răspuns: „Încerc să nu mă gândesc adesea la aşa ceva, pentru că nu vreau să mi se urce la cap titlul regal. Dar este o mare onoare pentru mine!”

Urmaşul lui MJ la tron

După trei ani de domnie, cântăreţul l-a invitat pe Ndoufou în casa lui din Los Angeles, unde i-a propus să facă împreună un tur al Studiourilor Universal. Iar atunci când megastarul pop şi-a pierdut viaţa din cauza drogurilor, la numai 50 de ani, regatul Sanwi şi-a luat „Adio!” de la Michael în timpul unei ceremonii funerare ce-a ţinut două zile.

După ceremonia de rămas bun, la care au fost prezenţi dansatori, 1000 de săteni şi imitatori MJ, familia regală s-a văzut nevoită să găsească un înlocuitor pentru regele pierdut. Şi au găsit în persoana politicianului Jesse Jackson.

Foto - videoclipul Black or White, Shutterstock



Recente

shutterstock 1442475113 jpg
5 nicole kidman shutterstock 1038854833 jpg jpeg
3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg