„În 2020, am să-L rog pe Dumnezeu să ne păstreze împreună pentru cât mai mulţi ani“

3 laura cosoi 20190628 0266 1 jpg jpeg

Om de televiziune, actriţă, blogger, autoare a unor cărţi de reţete cu poveste, Laura Cosoi este o femeie împlinită şi o mamă fericită. Am stat de vorbă cu ea, ca să aflăm cum reuşeşte să se împartă între proiectele profesionale şi familie şi ce planuri are pentru anul viitor.

Cum a fost copilăria ta? Care sunt cele mai dragi amintiri ale tale legate de sărbătorile de iarnă?

- Mi-am petrecut copilăria la Iaşi, pentru că acolo m-am născut dar, în mare parte, vacanţele de vară le petreceam în Ardeal. Vacanţa de iarnă, însă, întotdeauna mi-o petreceam la Iaşi sau la Vatra Dornei. Când eram mică mergeam şi la Braşov, la bunicii din partea mamei. Îmi amintesc cu drag de zăpezi, de iernile acelea când veneau colindătorii. Îmi amintesc şi de bunici, de pregătirile pentru iarnă, de beciul lui tati unde punea gutui, struguri şi mere. De momentul când se pregătea masa, de mirosul sarmalelor, de slujba de la biserica romano-catolică din seara de Crăciun. Acestea sunt amintirile mele.

Ce veţi face de Crăciun?

- De Crăciun vom fi la Bucureşti, vor veni aici părinţii mei şi ai lui Cosmin. Vom fi toţi împreună, asta este cel mai important. Acum este şi Rita şi vrem să-i creăm amintiri. Vom avea brad, evident. Cu siguranţă va fi şi un tort, căci pe 2 ianuarie va fi ziua mea de naştere şi, de obicei, sărbătorim de Crăciun, când ne adunăm. Vom merge la slujbă, ca de obicei. Iar pe 26 plecăm în vacanţă, aşa că totul o să treacă repede, prea repede.

Cum faci faţă provocărilor zilnice de când eşti mamă? Cum te împarţi între proiectele profesionale şi familie? Cine te ajută?

- Noi nu am apelat la niciun fel de ajutor. Sunt eu şi Cosmin, suntem doar noi doi. Evident că, părinţii noştri fiind la Iaşi şi la Târgu Mureş, nu prea au cum să vină, dar când avem neapărat nevoie, sunt alături de noi. Dar... mă descurc! Am pe cineva care mă ajută la curăţenie în casă, în rest sunt eu cu Rita. Dimineţile mă duc la repetiţie, Rita merge la creşă, dar seara o iau şi petrecem după-amiaza împreună. De cele mai multe ori, dimineaţa, dacă nu am repetiţii, mă duc cu ea la plimbare prin parc, o oră-două şi apoi o duc la creşă. În momentul acesta ne ocupăm singuri de Rita. Este un copil plin de viaţă, dar echilibrat şi nu ne dă bătăi de cap. Îi place să danseze, îi place să asculte muzică. Ea tot timpul are treabă.

6 laura cosoi 04 4 1140x943 jpg jpeg

Vă mai doriţi copii?

- Da, cu siguranţă ne mai dorim copii. Ne-am dorit din prima clipă când a apărut Rita. Oricum, ne-am dorit de mult mai mulţi copii, aşa că, să ne dea Dumnezeu.

Care crezi că este secretul unui mariaj fericit? Cum reuşiţi, tu şi soţul tău Cosmin, să păstraţi vie flacăra pasiunii dintre voi?

- Noi lucrăm, în continuare, foarte mult la relaţia noastră. Suntem la fel de uniţi ca înainte, deşi, evident, un copil testează destul de bine o relaţie. Încercăm să nu facem reproşuri şi să nu ne amintim de lucrurile neplăcute, ci mai mult de cele frumoase. Şi am încercat, cumva, să aducem copilul în  viaţa noastră, nu să ne ghidăm noi şi să facem totul în funcţie de el. Rita este mereu cu noi, mi se pare normal ca ea să fie prezentă în toate momentele noastre. Şi atunci când ne contrazicem, dar şi atunci când suntem afectuoşi şi ne ţinem în braţe. Este bine ca ea să vadă că părinţii ei se iubesc.

Ai lansat două cărţi de bucate: „Rămâi la masă?” şi „Forma gustului”. Cea de-a doua este mai mult decât o simplă carte de reţete. Ce conţine ea, de fapt?

- Mi-ar plăcea să o descoperiţi (zâmbeşte), nu să vă povestesc despre carte – este povestea mea de viaţă, în momentul în care s-a produs declicul în ceea ce priveşte alimentaţia mea şi cum am ajuns să am grijă la ceea ce mănânc. Am povestit în introducerea cărţii – o pot considera o parte din jurnal – cum a fost copilăria mea, sportul de performanţă, filmările lungi şi interminabile. Am povestit şi despre momentele mai puţin fericite, atacurile de panică. Momentele când m-am simţit copleşită de programul încărcat. Dar vă propun să răsfoiţi cartea! (zâmbeşte).

laura cosoi 10 6 jpg jpeg

Te-a ajutat credinţa în Dumnezeu să depăşeşti perioadele mai grele din viaţa ta?

- Da! M-a ajutat foarte mult şi mă ajută în continuare. Îmi doresc foarte mult să-mi păstrez, cumva, obiceiurile vechi şi să-mi dedic timp în continuare bisericii şi evident rugăciunii.

Arăţi foarte bine şi emani energie pozitivă de fiecare dată când apari în public. Cum îţi încarci bateriile?

- Nu ştiu, cred că aşa sunt eu, un om care vede partea plină a paharului şi învaţă din lucrurile din jur. Mă inspiră oamenii, mă inspiră aproape tot ce văd în jur şi nu doar în viaţa personală, dar şi în cea profesională. Aşa îmi regăsesc resurse pentru fiecare personaj pe care-l interpretez.

Cum a fost anul 2019 pentru tine? Există ceva ce ai fi vrut să faci şi nu ai dus la îndeplinire?

- Da, mi-am dorit să scot cartea de bucate dedicată copiilor, dar se pare că anul viitor, la început, va fi lansată. Am muncit foarte mult. Este o carte care, practic, însumează aproximativ 100 de reţete. Am pornit, evident, de la ideea creşterii Ritei şi de la noile schimbări din viaţa noastră – cum am trecut de la cuplu la viaţa de familie, viaţa cu un copil, cu căţei. Da, la începutul anului viitor va fi lansată cartea. De-abia aştept. Nu ştiu dacă există ceva ce nu am făcut... mi-am propus să joc în spectacole noi de teatru şi am reuşit. Dumnezeu ne-a dat ce ne-am dorit, aşa că, probabil, El ştie cel mai bine ce ne trebuie. În 2020, am să-I mulţumesc pentru ceea ce avem şi am să-L rog pe Dumnezeu să ne păstreze împreună cât mai mulţi ani. Asta îmi doresc!



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg