Încălţămintea nepotrivită te poate îmbolnăvi

1 69465 original jpg jpeg

Nici prea mici, dar nici prea mari... aşa trebuie să fie perechea de pantofi a oricărei femei. Dacă alegi încălţăminte nepotrivită rişti să te alegi cu o serie de probleme de sănătate.

Bătături,din cauza balerinilor

Femeile adoră balerinii pentru că sunt extrem de drăguţi şi se potrivesc cam la orice ţinută.

De aceea,reprezintă încălţămintea preferată a amutora dintre noi. Ei bine,medicii spun că nu sunt atât de comozi pe cât par!

Fiindcă nu au baretă,te fac pur şi simplu să-ţi cam târăşti picioarele şi să-ţi „strici" mersul. Totodată, în timp te poţi alege cu dureri de călcâie. De aceea, nu purta zilnic balerini. Îi poţi alterna cu o încăţăminte cu şireturi sau cu barete.

Dureri de spate de la tocuri

Dacă te numeri printre persoanele care adoră tocurile de zece-doisprezece centimetri şi le poartă zi de zi, află că nu este un gest deloc benefic pentru sănătatea ta. Specialiştii spun că acestea pot provoaca dureri de spate, de genunchi şi de călcâie.

De asemenea, te poţi accidenta foarte uşor, din cauza mersului instabil. De accea, cel mai bine este să alegi încălţăminte cu tocuri între 3,5 şi 5 centimetri. Cât despre tocurile foarte înalte, este de preferat să le porţi doar la evenimente speciale.

Degete încleştate, de la pantofi prea strâmţi

Probabil că ţi s-a întâmplat să-ţi cumperi o pereche de pantofi sau de cizme cu un număr mai mic, doar „ca să ai piciorul finuţ". Medicii spun că nu este deloc indicat,căci încălţămintea prea strâmtă provoacă bătături şi încleştarea degetelor.

Tot încălţămintea prea mică poate fi de vină şi pentru apariţia unghiilor încarnate şi chiar a unor răni la picior. De aceea,cumpără doar pantofi pe mărimea ta şi,dacă se poate,laţi la vârf. Ideal este,atunci când porţi încălţăminte închisă,să-ţi poţi mişca degetele în voie.

Genunchii au de suferit de la platforme

Sunt purtate de foarte multe femei,pentru că par comode şi sănătoase pentru picior,însă nu este deloc aşa. Este vorba despre sandalele cu talpă groasă.

Specialiştii afirmă că,purate în exces,acestea pot da dureri de spate şi dureri de genunchil,cât şi probleme la şolduri şi articulaţii. Ca să fii ferită de astfel de probleme,este indicat să nu porţi două-trei zile la rând sandale de tip platformă.

Ciuperci,de la pantofi cu tălpi de plastic

Probabil nu te-ai gândit vreodată la faptul că materialul din care este confecţionată talpa unui pantof influenţează starea sănătăţii tale. Ei bine,se pare că există o legătură.Dacă ai purtat sandale cu talpă din plastic,să nu te miri că vei avea mâncărimi în tălpi.

Talpa din plastic favorizează şi transpiraţia picioarelor,apariţia fungilor şi a ciupercilor de sub unghii. De aceea,alege doar încălţăminte cu talpa confecţionată din materiale de calitate.Recente

1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg
Beyonce sursa  Shutterstock jpg
Gordon Ramsay jpg
DISKOteka 5 jpeg
Revista Click! pentru femei Nr 19  15 28 septembrie 2023 jpeg