Ingrid Bergman, devoratoarea de bărbaţi. Adulterul care a ajuns în Senatul american şi aproape i-a distrus cariera

9 profimedia 0331128742 jpg jpeg

Fără îndoială, Ingrid Bergman este una dintre cele mai influente figuri din lumea filmului. În cei 50 de ani de carieră a făcut roluri nemuritoare în pelicule precum „Casablanca“ şi „Gaslight“, dar a fost la un pas să-şi rateze cariera din cauza vieţii personale tumultuoase.

Actriţa suedeză a fost o femeie cu mult înintea vremurilor ei şi şi-a permis libertăţi pe care doar bărbaţii le aveau în anii ʼ50-60ʼ. „Mama mea a demonstrat că femeile pot fi independente, că îşi pot lua soarta în mâini, chiar dacă societatea le impune tot felul de reguli“, spunea fiica sa, actriţa Isabella Rossellini.

Adevărul este că Ingrid Bergman era un spirit liber care dorea aceleaşi drepturi şi libertăţi ca bărbaţii din jurul său, în special cei din lumea showbizului. Drept urmare, a avut patru mariaje şi numeroase relaţii şi aventuri, dar una dintre ele a a născut un scandal monstru, care i-a pus în pericol cariera.

În anii 1940, starul din „Cassablanca“ a avut mai  multe aventuri şi relaţii scurte cu partenerii ei din filme şi cu unii regizori. Printre aceştia s-au numărat Spencer Tracy şi Gary Cooper. "Nimeni nu m-a iubit mai mult Ingrid Bergman, dar a doua zi după ce s-au încheiat filmările nici nu-mi mai răspundea la telefon", spunea Gary Cooper, prtenerul ei din filmul „Pentru cine bat clopotele/ For Whom The Bell Tolls“.

Starul suedez a mai avut o aventură cu muzicianul Larry Adler, iar regizorul Victor Fleming (care a făcut filmul„Pe aripile vântului“) s-a îndrăgostit nebuneşte de ea. În autobiografia sa, Anthony Quinn's a menţionat-o şi pe Bergman pe lista numeroaselor sale cuceriri.

În timpul primului mariaj, cu neurochirurgul Petter Lindström

, a avut aventuri cu fotograful Robert Capa şi cu actorul Gregory Peck. Dar nu acestea au dus la divorţ, ci o altă aventură cosiderată scandaloasă în epocă.

În 1949, actriţa filma pentru pelicula „Stromboli“, regizată de italianul Roberto Rossellini (foto 4 şi 5 Galerie). Pe platurile de filmare a început o idilă între cei doi, aşa cum se întâmplă adeseori între regizor şi actriţa din rolul principal. Numai că lucrurile au mers mult mai departe. Ambii erau căsătoriţi, dar vedeta a rămas însărcinată şi a născut un băiat. Ea a recunoscut public adulterul şi faptul că urma să aibă un copil cu amantul său. Atât Bergman, cât şi Rossellini au divorţat, apoi au devenit, oficial, un cuplu.

Cel mai mult a deranjat, la vremea respectivă, că o femeie a avut curaj să recunoască public faptul că şi-a înşelat soţul şi că este însărcinată cu amantul său. De aici a pornit un scandal uriaş într-o Americă conservatoare.

Scandalul a ajuns până în Senatul american, iar senatorul Edwin C. Johnson a spus că Ingrid Bergman, odată actriţa sa preferată „a comis un atac asupra instituţiei căsătoriei” şi numit-o „o influenţă malefică”. Actriţa a prinit saci de scrisori de la public, scrisori în care era ameninţată şi jignită, numită „căţea“ şi „curvă“.

Totodată, senatorul Edwin C. Johnson a propus un proiect de lege care stipula ca filmele să fie aprobate nu doar pe baza conţinutului moral al peliculei în sine, ci şi pe baza moralităţii persoanelor implicate în realizarea filmului.

Bergman a fost interzisă în SUA 7 ani, timp în care a stat în Europa. Deşi a continuat să joace în filme şi a câştigat trei premii Oscar, statutul ei de vedetă a fost iremediabil afectat de această aventură.

FOTO ProfimediaRecente

Horoscop bilunar Shutterstock 176811710 jpg
prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg