Învaţă să-ţi alegi corect şamponul . La ce trebuie să fii atentă când cumperi un produs

1 82861 original jpg jpeg

Un şampon bun este secretul unui păr de invidiat, indiferent de ce alte produse de styling foloseşti. Dacă baza nu e potrivită pentru părul tău, nu vei avea niciodată rezultatele pe care le aştepţi.

Nu trebuie să mai spunem că fiecare tip de păr este diferit şi că nu există un produs care să se potrivească tuturor.  Trebuie să ţii cont de tipul tău de păr şi să-ţi cumperi un şampon corespunzător. Însă asta nu e tot. Este nevoie să iei în considerare şi ingredientele pe care acesta le conţine.   

Şampon pentru păr uscat

Dacă părul tău este aspru şi casant, ar trebui să începi să foloseşti uleiuri pentru a hrăni firul de păr. Caută produse care conţin proteine, pentru întărirea firului, elastină, pentru a îmbunătăţi tenacitatea şi ulei de marula pentru un plus de strălucire.

image

Şampon pentru păr vopsit

Orice formă de alteraţie a firului de păr are efecte dăunătoare şi asupra cuticulei, lăsând-o predispusă la deteriorări. Iar dacă folosiţi şi uscătorul, atunci culoarea va dispărea şi mai repede. Alegeţi produse destinate acestui tip de păr. Nu doar că vor fi mai blânde, ci şi curăţă fără să distrugă culoarea. Multe şampoane pentru păr vopsit conţin protecţie UV şi keratină, care ajută la reconstrucţia firului de păr.

Păr creţ

Sulfaţii (agentul care produce spuma din şampon) usucă firul, iar efectul lor este şi mai proeminent în cazul părului creţ. Dacă vreţi un păr strălucitor şi bucle elastice, renunţaţi la produsele obişnuite şi alegeţi un şampon fără sulfaţi şi bogat în uleiuri.

image

Şampon pentru păr întins

Pentru păr cu volum există numeroase produse de styling, dar şi şampoane. Alege-le pe cele care conţin colagen pentru a adăuga rezistenţă firului de păr. 

Şampon pentru păr gras

Pentru părul gras există două posibilităţi: fie vă spălaţi mai des, fie folosiţi un şampon uscat. Dacă faceţi parte din prima categorie, atunci alegeţi un şampon delicat, cu uleiuri esenţiale. Cele care folosesc şampon uscat între spălări sunt sfătuite să folosească un produs care curăţă în profunzime. Acestea sunt mai puternice şi conţin exfolianţi uşori, care vor curăţa scalpul şi vor îndepărta restul de şampon uscat.

Sursă: byrdie.co.ukRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg