Istoria întunecată a stripperilor Chippendales. Afacerea fondată de un imigrant indian a condus la ură, lăcomie, crimă şi sinucidere

Trupa de stripperi Chippendales este celebră în toată lumea şi numai auzul acestui nume stârneşte instataneu imaginaţia multor femei: bărbaţi musculoşi, bine unşi cu ulei pe pectorali, îmbrăcaţi în... papion şi foarte puţine alte haine. Această „instituţie“ a stripteasului masculin are un trecut întunecat, care a dus la invidie, ură, sinucidere şi crimă.

Pentru mulţi, Chippendales înseamnă doar show-uri de striptease cu bărbaţi sexy pe de o parte şi femei dezlănţuite de cealaltă, despărţiţi doar de un "covor" de bancnote aruncate pe jos. Istoria de peste patru decenii a trupei de stripperi ascunde una dintre cele mai întunecate poveşti moderne, în care s-au „împletit“ ascensiunea feminismului în SUA, visul unui imigrant indian, lăcomia şi nebunia.

Pe lângă show-urile care au revoluţionat industria entertainmentului, adevărata poveste a lui Chippendales înseamnă incendiere, asasini plătiţi, afaceri dezastruoase, crimă, toate alimentate de invidie, nesiguranţă şi lăcomie.

Chippendales este o creaţie americană, dar omul care a fondat afacerea este un imigrant indian. Ca mulţi alţii, Somen Steve Banerjee (foto 6 galerie) a venit în SUA în căutarea visului american şi a muncit din greu pentru asta, a fost mai întâi paznic, apoi a avut o benzinărie.

În 1975, Banerjee a decis să-şi extindă afacerile. Alături de partenerul său, Bruce Nahin, a cumpărat un club de noapte din Los Angele, pe care l-a numit Destiny II. Banerjee a visat să fie proprietarul unui club elegant, cu o clintelă selectă, dar lucrurile nu au decurs conform planului, iar clubul nu a atras clienţi, iniţial.

Cei doi parteneri de afaceri au încercat totul: cine selecte, dans, spectacole de teatru şi de magie, dar nimic nu a funcţionat. Trucul final, un spectacol de striptease masculin, a lansat clubul spre succes instantaneu.

Unul dintre clienţii obişnuiţi ai clubului era Paul Snider, căsătorit cu o vedetă Playboy, Dorothy Stratten. Snider a promovat-o pe Stratten, dar, totodată, a abuzat-o teribil, a ucis-o şi apoi s-a sinucis, în 1980.

Dar în 1979, Snider şi Stratten au avut un rol esenţial în lansarea Chippendales. Snider i-a sugerat lui Banerjee un spectacol striptease masculin, iar soţia sa a venit cu ideea costumelor: papion şi... manşete. Toate acestea se întâmplau în plină ascensiune a feminismului şi a mişcării de eliberare sexuală a femeilor, astfel că succesul era garantat. Numele Chippendales a fost preluat de la designerul britanic de mobilier Thomas Chippendale (care a trăit în secolul al XVIII-lea), deoarece Banerjee credea exprimă „clasă şi stil”.

Steve Banerjee, nu era, însă, cel mai bun om de afaceri. Succesul a venit peste noapte, iar femeile făceau cozi uriaşe la intrare pentru a intra la spectacolele de striptease. Dar reţeta a fost imediat copiată şi în Los Angeles au apărut imediat câteva cluburi similare.

În loc să schimbe abordarea sau să vină cu altceva care să atragă publicul, Banerjee a decis să elimine concurenţa. 

Mai exact, a angajat oameni care să incendieze cel puţin două localuri concurente: Moody's Disco din Santa Monica şi restaurantul Red Onion din Marina Del Rey. Ambele încercări au eşuat, iar cele două cluburi au înregistrat doar daune minore. Deşi a încercat să scape de acuzaţia de distrugere, Steve Banerjee a fost pus sub acuzare şi a pledat vinovat.

În 1981, acesta l-a angajat pe producătorul TV Nick De Noia pentru a se ocupa de coregrafia şi regia artistică a show-urilor Chippendales. Dar ideile acestuia au dus trupa la un alt nivel de succes, depăşind cu mult ceea ce se întâmplase până atunci.

Pe măsură ce brandul devenea tot mai cunoscut în lume, De Noia se ocupa de turnee şi păstra majoritatea încasărilor şi, în plus, apărea în diverse show-uri TV, astfel că devenise imaginea trupei. Cei doi se certau foarte des, nu cădeau de acord asupra formei spectacolelor, iar atunci când oamenii au început să creadă că De Noia este fondatorul clubului acest lucru l-a sos din minţi de invidie pe Banerjee, care simţea că este exclus din propria afacere.

Astfel, în 1987, a angajat un asasin plătit pentru a-l ucide pe De Noia. Acesta, la rândul său, i-a pasat sarcina unui dependent de droguri, care s-a deghizat în curier, a intrat în biroul lui De Noia şi l-a împuşcat în faţă. Însă Steve Banerjee punea la cale o a doua crimă. 

El voia să-l ucidă şi pe primul său partener de afaceri, Bruce Nahin, coproprietar al clubului din LA, pentru a avea controlul complet asupra imperiului Chippendales. Nahin trebuia să călătorească la New York pentru a se întâlni cu De Noia, dar s-a răzgândit în ultimul moment, din cauza unei probleme de familie, şi nu a mai făcut niciodată călătoria, lucru care i-a salvat viaţa.

După un an de la uciderea lui De Noia, ancheta poliţiei s-a împotmolit. În plus, Banerjee răscumpărase de la familia fostului partener procentele din afacere, pentru 1,3 milioane de dolari, adică o zecime din valoarea lor reală. Totul părea că merge excelent, iar acesta descoperise un nou mod de a avea succes în afaceri: crima.

Aşa că, atunci când câţiva dansatori au părăsit Chippendales pentru a-şi forma propria trupă, nu a stat pe gânduri şi a angajat încă un asasin plătit, care urma să-i ortrăvească pe aceştia cu un cokctail de cianuri preparat chiar de Banerjee. Însă criminalul plătit l-a trădat şi, în urma unei operaţiuni a FBI, Banerjee a fost arestat şi pus sub acuzare pentru de tentativă de crimă şi alte infracţiuni.

Steve Banerjee ştia că era pe punctul de a pierde totul, aşa că s-a gândit să facă o ultimă mişcare şi să încerce să fugă în India. A pledat vinovat şi apoi a aranjat ca toate bunurile sale - inclusiv procentele din afacerea Chippendales - să fie transferate soţiei sale, Irene.

Aceasta însă l-a trădat, a divorţat şi a vândut afacerea, astfel l-a lăsat fără nimic. Banerjee nu a mai putut plăti cauţiunea, astfel că a rămas în închisoare, iar visul său de a fugi în India s-a spulberat. Cu o zi înainte de verdictul final, şi-a legat cearşafurile într-un laţ improvizat şi s-a sinucis în celula sa.

FOTO Profimedia



Recente

Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg