Jamie Lee Curtis este baroneasă. Copiii ei adoptaţi moştenesc oare titlul regal? Una dintre fiicele ei e transsexual

1 jamie lee curtis shutterstock 319209374 jpg jpeg

Actriţa este nimeni alta decât fiica a două legende hollywoodiene, tatăl ei fiind Tony Curtis, starul care a dominat industria cinematografică în anii '50 şi '60 cu filme precum "Some Like It Hot", în care a apărut alături de Marilyn Monroe, şi mama ei a fost Janet Leigh, din drama psihologică "Psycho" (1960) a lui Alfred Hitchcock. Cu asemenea gene, nu-i de mirare că Jamie a dat şi ea lovitura în Cetatea Filmului! Însă statutul ei privilegiat n-a fost moştenit de la părinţi...

Întocmai ca mama ei, Curtis a devenit cunoscută datorită filmelor horror, câştigând astfel titlul „The ultimate scream queen” (adică „Regina supremă a ţipetelor”) de care se bucură de vreo patru decenii încoace, conform celor publicate de Entertainment Tonight. Iar Jamie e perfect conştientă de moştenirea ei, de faptul că părinţii ei au ajutat-o să ia cu asalt Hollywoodul. „Dacă tot aveau de ales între unii şi alţii, la castinguri, îşi propuneau să o aleagă pe cea a cărei mamă a fost în Psycho. N-o să mă prefac niciodată că am reuşit să devin un nume în Cetatea Filmului de una singură. Cu siguranţă că eram deja, încă de la început, cu un picior în industrie datorită părinţilor mei”, dezvăluie cea care a apărut în filmul "Halloween" (2019). Totuşi numele tatălui ei nu este singurul care-i conferă un statut privilegiat. Actriţa se bucură de un titlu regal, despre care nu multă lume ştie.     Datorită soţului ei, Jamie a devenit baroneasă. Când s-a măritat cu scenaristul britanic Christopher Guest, în 1984, acesta nu era încă baron, însă, după moartea tatălui său, în 1996, englezul a moştenit titlul nobiliar. “Sunt baron. Sunt Lordul Haden-Guest şi da, acest nume este nobil. M-am născut în această familie pur şi simplu şi, atunci când a murit tatăl meu, am moştenit titlul regal de la el”, a dezvăluit Guest celor de la The Guardian în 2016.

În acelaşi timp, soţia lui a devenit Lady Hades-Guest. Însă cei doi soţi nu fac mare tam-tam pe chestia asta. Actriţa de-abia dacă menţionează acest aspect al vieţii ei private presei americane. “N-are nimic de-a face cu mine”, a declarat Curtis pentru Architectural Digest.

Cu asemenea titlu regal, Jamie a intrat în nobilimea britanică, dar şi în parlamentul englezesc. Mă rog, soţul ei a fost membru oficial al Parlamentului britanic, lucru care nu i-a displăcut deloc scenaristului. “Nu eram ca nişte caricaturi de oameni în vârstă, cu toate că erau destui oameni în vârstă acolo…”

Jamie Lee Curtis şi Christopher Guest au doi copii împreună, pe Annie şi pe Ruby, care nu vor moşteni titulatura nobilă. De ce? În primul rând, sunt de sex feminin, iar Ruby e transsexual, ceea ce face ca regulile să fie şi mai stricte. Totuşi, chiar dacă Annie şi Ruby ar fi fost bărbaţi, tot nu ar fi moştenit titlul regal de la părinţii lor, pentru simplul motiv că ambii copii sunt adoptaţi.

Actriţa a dezvăluit în trecut că ea şi soţul ei s-au luptat cu infertilitatea: “Adopţia a fost singura posibilitate pentru ca noi să ne putem întemeia o familie”. Poate fi discriminatoriu faptul că nişte copii adoptaţi, care nu sunt sânge din sângele părinţilor lor, nu pot moşteni niciun titlu regal, însă aceasta este realitatea.

Dar pe copiii vedetei nu-i deranjează deloc acest lucru. Atât Annie şi Ruby sunt cetăţeni americani, care trăiesc în Statele Unite şi nu sunt preocupaţi de vreo titulatură regală britanică. Iar mama lor cu atât mai mult nu are nicio pretenţie să fie cunoscută ca baroneasă şi să profite de vreun privilegiu al acestui titlu regal.   

foto - ShutterstockRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg