JF Kennedy deţinea zeci de balansoare. Care era motivul şi cu cât s-a vândut unul dintre ele la licitaţie

1 asta e bala png png

A fost al 35-lea preşedinte american, care şi-a servit ţara din 1961 până în 1963, când a fost asasinat, pe 22 noiembrie, în timpul unei vizite politice făcute în Dallas. Însă nu numai moartea prematură şi violentă a fostului şef de stat a captat atenţia tuturor, ci şi viaţa sa plină de aventuri şi intrigi amoroase a ţinut adesea prima pagină a ziarelor. Detalii mai puţin cunoscute despre viaţa privată a lui JFK au de-a face cu starea sănătăţii fostului preşedinte american.

Cu toate că s-a vehiculat de multe ori ideea că fostul preşedinte american se născuse cu probleme la coloana vertebrală, se pare că durerile la spate au început pentru JFK când studia la Harvard şi, cel mai probabil, s-a lovit în timpul unui meci de fotbal.

Apoi, după ce s-a înrolat în armată, a continuat să pună enormă presiune pe coloana sa. Un moment critic prin care a trecut în tinereţe a fost când nava pe care o comanda s-a scufundat şi a fost atunci nevoit să facă orice-i stătea în putinţă pentru a-şi salva echipajul. În asemenea momente, n-avea cum să se mai gândească să-şi protejeze spatele, motiv pentru care problema lui s-a agravat pe măsură ce au trecut anii.

Indiferent de motivul care i-a cauzat sau intensificat durerea în zona coloanei vertebrale, cert este că JF Kennedy a suferit fizic în mod constant, pe întreaga perioadă cât a fost preşedintele Statelor Unite. Încă de pe vremea când era un tânăr senator, Kennedy a ascultat sfatul medicului său şi a început să folosească un balansoar, în anul 1955, pentru a le permite muşchilor săi să se relaxeze chiar şi atunci când stătea pe scaun.

Kennedy şi-a achiziţionat iniţial un balansoar de la P&P Chair Company şi i-a plăcut atât de mult, încât a cerut echipei sale să fie adus la bordul aeronavei Air Force One atunci când călătorea în timpul mandatului său de preşedinte. În plus, a cumpărat mai multe exemplare pentru fiecare reşedinţă pe care o deţinea şi apoi a început să le dăruiască apropiaţilor săi câte un balansoar drept cadou.

Având în vedere personajul politic care a îndrăgit asemenea scaune, balansoarul pe care era fotografiat Kennedy în Casa Albă a devenit faimos, fiind vândut la licitaţie pentru suma de 90.000 de dolari. Exemplarul respectiv a fost folosit de fostul preşedinte în timpul mandatului său pentru a-i alina durerea cronică de spate.

Medicul fostului preşedinte, dr. Janet Travell, a comandat balansoarul exact pe măsurile lui Kennedy şi în funcţie de problemele sale la coloană. Evident că scaunul cu pricina nu-i alunga complet suferinţa fizică, motiv pentru care fostul şef de stat primea adesea injecţii cu Novocain şi încerca să facă înot de fiecare dată când timpul şi funcţia publică îi permiteau.

JFK a fost nevoit să ajungă şi pe masa de operaţie din cauza problemelor sale cu spatele, însă nicio intervenţie chirugicală suportată n-a fost un succes. Kennedy ajunsese să se deplaseze doar cu un brâu medicinal, care-i ţinea coloana în poziţia optimă, şi se relaxa doar în balansoarul său.

foto - Instagram JFK Library and MuseumRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg