Loţiuni cu protecţie solară naturale şi eficiente. Cum să alegi cea mai bună soluţie pentru protejarea pielii vara

1 protectie solara jpg jpeg

În privinţa protecţiei solare, toţi ne dorim să utilizăm un produs care este eficient. Arsurile solare pot fi periculoase, deci este important să optezi pentru un produs care face ceea ce promite. Acest lucru nu trebuie să însemne neapărat să renunţi la protecţia solară naturală care s-a dovedit eficace şi ea.

Există o oarecare confuzie care se face în privinţa termenului „natural” utilizat în legătură cu produsele de înfrumuseţare. În majoritatea cazurilor, produsele de înfrumuseţare naturale sunt fabricate din mai puţine ingrediente şi conţin mai puţine substanţe chimice sau ingrediente modificate. În cazul protecţiei solare naturale, acest lucru presupune de obicei ca produsul să nu conţină oxibenzonă. Această substanţă poate afecta hormonii din organism şi poate duce la apariţia alergiilor.

Cele mai bune loţiuni naturale cu protecţie solară

Dacă vrei un produs cu protecţie solară cu adevărat natural, trebuie să citeşti cu atenţie eticheta produselor pentru protecţie solară. Foarte mulţi sunt de părere că produsele naturale nu funcţionează la fel de bine ca acelea tradiţionale, dar nu este adevărat.

Dermatologii susţin că, în mod obişnuit, cremele solare protejează pielea prin reflectarea şi împrăştierea radiaţiilor UVA şi UVB prin comparaţie cu formulele care conţin substanţe chimice şi absorb radiaţiile. Din punctul lor de vedere, cele mai bune produse de protecţie solară naturală sunt acelea care conţin oxid de zinc şi uleiuri organice certificate, precum uleiul de cocos şi jojoba, care protejează pielea şi hidratează. Formulele pe bază de minerale, care utilizează fie zinc pentru protejarea pielii sunt cele mai bune produse de protecţie solară naturale. Acestea au fost îmbunătăţite mult de-a lungul anilor. Au evoluat de la creme solare albe, păstoase şi grele la formule rafinate, incolore şi uşoare.

Alege loţiunea cu protecţie solară în funcţie de tipul pielii tale

Factorul de protecţie solară (FPS) porneşte de la 15 şi merge până la 100. Dermatologii recomandă alegerea unor loţiuni cu un FPS de cel puţin 30, iar pentru copii unul de 50.

Academia Americană de Dermatologie a declarat că o loţiune cu FPS 15 filtrează 93% din razele UVB ale soarelui, în timp ce una cu FPS 30 filtrează 97% din razele UVB ale soarelui. Totuşi, nicio protecţie solară nu poate proteja pielea 100% de razele ultraviolete ale soarelui, de aceea cel mai bine este să combini loţiunea cu îmbrăcămintea cu protecţie solară sau lungă şi lejeră cu reducerea timpului de expunere la soare.

De asemenea, când alegi loţiunea cu protecţie solară, ia în calcul tipul tău de piele. Dacă ai acnee sau piele de tip gras, caută o cremă necomedogenă, care nu blochează porii. În cazul în care ai pielea uscată, caută o loţiune hidratantă cu protecţie solară sau produse de protecţie solară care conţin ingrediente hidratante. În situaţia în care ai pielea sensibilă, renunţă la cremele solare bogate în substanţe chimice, care pot fi iritante din cauza ingredientelor care se absorb în piele şi caută cu oxid de zinc sau dioxid de titan. Acestea sunt produse de protecţie solară fizică sau minerală, care nu sunt absorbite de piele, dar formează o barieră eficientă.



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg