Lucruri necunoscute despre Papa Francisc. În tinereţe, dansa tango cu prietena sa şi a lucrat ca paznic într-un bar

1 papa jpg jpeg

Este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de pe planetă, însă până şi liderul Bisericii Catolice are secrete. Sunt lucruri mai puţin cunoscute despre el, care ne-au luat complet prin surprindere.

Mulţi dintre noi îl ştim pe Papa Francis ca pe acea persoană care circulă într-o maşină blindată, dă mâna cu toţi credincioşii din preajma sa şi îi binecuvântează pe cei aflaţi la ananghie, pe cei care au nevoie de gândurile lui bune. Dar viaţa binecunoscutului preot are şi aspecte necunoscute publicului larg.

Născut în Bueno Aires, Argentina, Papa împlineşte 84 de ani pe 17 decembrie. A devenit preot în 1969 şi Papă, în 2013. Întreaga lume îl cunoaşte ca Francis, însă numele lui real e Jorge Mario Bergoglio. Iar aceste informaţii pălesc pe lângă cele care evocă latura neştiută a liderului Bisericii Catolice.

Dansator de tango

Înainte de-a deveni preot, Francis adora să danseze tango cu cea care-i era iubită la acea vreme. Cu toţii ne imaginam că actualul şef al Bisericii Catolice a studiat Teologia la facultate, însă şi-a dat masteratul în chimie, materie pe care a şi predat-o în câteva licee.

În oraşul său natal, Buenos Aires, Jorge Mario a lucrat ca paznic într-un bar şi, tot în tinereţe - mai exact în adolescenţă - a fost nevoit să treacă printr-o operaţie deloc simplă: i-a fost extirpat un plămân. De fapt, în 2013, când a fost ales Papă, echipa medicală de la Vatican îşi făcea griji cu privire la starea sănătăţii celui care a trăit atâta timp cu un singur plămân. Dar liderul Bisericii Catolice este într-o condiţie fizică de invidiat şi reuşeşte să-şi îndeplinească îndatoririle fără nicio problemă.

La Vatican, Stinţia Sa nu duce o viaţă peste măsură de privilegiată. După instaurarea sa în funcţie, Francis a ales să locuiască într-o casă de oaspeţi mică de la Vatican şi nu în apartamentele somptoase care-i fuseseră atribuite şi în care locuiseră predecesorii săi. Mai mult de-atât, nu-şi doreşte să fie servit la tot pasul şi îşi găteşte chiar el mâncarea. Mare amator de paella, se spune că Papa a devenit expert în a o prepara.

Prezent pe reţelele de socializare

În ciuda vârstei înaintate şi a funcţiei deţinute, Papa Francis îşi doreşte să fie la curent cu tânăra generaţie, fiind foarte activ pe reţelele de socializare. Are nu mai puţin de 7 milioane de fani pe Twitter, cu care se conversează adesea. Pentru a avea parte de cuvintele sale pline de înţelepciune, puteţi să-l urmăriţi pe Twitter, numele său fiind @Pontifex.

Microbist înrăit

Cunoaşte mai multe limbri străine. Multe de tot. Spaniolă, italiană, latină, engleză, germană, ukrainiană, franceză şi portugheză. Opt în total! Dar, contrar aparenţelor, nu şi-a petrecut întreaga viaţă cu cărţile în braţe, ci şi în tribunele de pe stadion sau în faţa televizorului, urmărind meciuri de fotbal. E fanul echipei din San Lorenzo, oraşul lui natal, şi deţine o colecţie întreagă de tricouri de-ale jucătorilor. Toate primite în dar de la jucători.

Şi, că tot veni vorba despre daruri, cel mai extravagant cadou primit vreodată de Papă a fost o motocicletă Harley-Davidson. N-a păstrat-o, ci a vândut-o şi cu banii obţinuţi de pe ea a făcut o donaţie pentru oamenii fără adăpost. Un adevărat sfânt, nu-i aşa?Recente

familie jpg
Eddie Murphy foto  Instagram jpg
Ce l a ajutat pe Pierce Brosnan sa depaseasca pierderea primei sotii Sursa foto shutterstock 1093386590 jpg
De la debutul în seriale precum "Karaoğlan" și "Kampüsistan", până la primul său lungmetraj "Tunes from Spinach" în 2005, Urgancıoğlu a captivat publicul cu abilitățile sale actoricești remarcabile
Harry Potter jpg
Al Di Meola foto  Shutterstock jpg
Kanye West foto  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
aroganta jpg
WhatsApp Image 2023 09 22 at 15 24 02 jpeg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
caine jpg
Jennifer Aniston jpg
Jennifer Lopez foto  Instagram jpg
magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg