Marcel Pavel despre COVID: „Am trecut printr-un adevărat coşmar“

1 dsc9971 site jpg jpeg

A avut ghinionul de-a fi printre primele victime „celebre“ ale coronavirusului, dar şi norocul de a-şi descoperi noi valenţe în timpul pandemiei. Iată ce spune despre cel mai greu an care s-a scurs de la ultimul său concert în sală şi despre frumoasa lui familie, plină de artişti.

Mă bucur că am reuşit să te prind, pentru că de obicei, în perioada asta, voi, artiştii, aveaţi vacanţă după seria de concerte de Sărbători.

Da, într-adevăr, asta era perioada vacanţelor, când mergeam la schi cu toată familia. Şi acum am fost! Am profitat de timpul acesta petrecut cu familia, pentru a ne bucura cât mai mult împreună de natură. Eu sunt argeşean, prin definiţie, chiar dacă m-am născut la Galaţi, pentru că am copilărit de la 8 ani în Câmpulung Muscel, la bunicii materni, de care am fost extrem de ataşat. Şi, bineînţeles, am prins drag de natură, de dealurile alea frumoase, pe care le colindam în copilărie. Muscelul este o frumuseţe! Şi câtă istorie zace acolo, să nu uităm că a fost prima capitală a Ţării Româneşti, cu prima scriere în limba română, „Scrisoarea lui Neacşu către judele Braşovului“!

Când ai mai colindat ultima oară Muscelul?

Chiar de curând, când l-am sărbătorit pe Richard, fiul meu cel mare, care a împlinit 25 de ani. Dar am tot fost acolo anul trecut. După externarea mea, când m-am vindecat de COVID-19, am plecat la Câmpulung Muscel, la pensiunea unui prieten, un complex cu teren de tenis şi baltă de pescuit, pentru că aveam nevoie de oxigen, de aer montan şi de linişte. Am fost şi la mare, la o pensiune superbă de la Vama Veche şi m-am relaxat. Am stat cu familia cel mai mult din istoria vieţii mele, dacă pot să spun aşa. A fost o experienţă fericită, dar n-aş dori să se prelungească, sincer să fiu.

Înţeleg că pandemia ţi-a produs o pagubă financiară substanţială.

Da, ca tuturor, de altfel. Eu am resimţit poate mai acut decât alţii, pentru că am de întreţinut opt persoane – printre care mama şi un frate mijlociu, care a fost operat pe cord. Gândeşte-te că ultimul concert l-am avut pe 7 martie, când eram în turneu cu Filarmonica din Botoşani şi urma să am spectacol la Vaslui. Iar în curând se împlineşte anul de când nu am mai avut activitate concertistică.

Familia voastră e una în care cam toţi sunteţi artişti…

Da, aşa este. Iar activitate am avut doar eu, în ultimele luni.

Băieţii tăi ce fac la ora actuală?

Richard (25 de ani) e pianist, abia a terminat masterul anul trecut şi ar vrea să fie profesor. Iar Sasha (23 de ani), care a studiat şi el mulţi ani muzica, are o linie de îmbrăcăminte street wear, dar e încă în căutări.

Pentru mulţi artişti, televiziunea a fost ca o plasă de siguranţă. Asta ai simţit şi tu, din postura de concurent la „Te cunosc de undeva!“ şi cu apariţiile televizate?

Sigur că da! Şi le mulţumesc foarte mult celor de la Antena 1, pentru că mi-au oferit ocazia de a-mi descoperi şi alte valenţe. A fost o experienţă complet nouă pentru mine. Ei m-au curtat vreo şase ani înainte, dar eu îi tot refuzam pentru că nu credeam că am capacitatea de-a rezista acestui format de televiziune. Urmăream emisiunea, îmi plăcea ce vedeam, dar nu mă consideram a fi potrivit, eu fiind un tip mai clasic, şi din punct de vedere muzical, şi ca persoană. Dar Monica Anghel a fost atât de drăguţă şi de insistentă, încât m-a convins. Relaţia mea de prietenie cu Monica ţine de vreo 35 de ani, cu respect, cu iubire.

Cum a fost să îmbraci în fiecare săptămână haina altui personaj, să te laşi machiat şi transformat total?

Schimbarea nu se făcea săptămânal, pentru că am filmat şi cinci zile, una după alta! Am filmat cumulat, pentru că trebuia să recuperăm, după nenorocirea cu infectarea cu coronavirus. A fost şi distractiv, şi dificil, dar important e că am fost împreună cu alţi artişti şi că cineva mi-a întins o mână.

Că vorbim despre izolare, în timpul pandemiei, când te-ai îmbolnăvit, ai avut parte de un val de antipatie incredibil.

Dintre persoanele publice, cred că eu am fost cel mai arătat cu degetul! Ba pentru că eu aş fi îmbolnăvit echipa de la „Te cunosc de undeva!“, ba că aş fi fost plătit de nu ştiu cine ca să spun că sunt infectat! Nişte aberaţii! Am trecut printr-un adevărat coşmar! Mulţi or fi crezut că îi păcălesc, pentru că am avut intervenţia aceea nefericită din primele zile petrecute în spital, când credeam că am doar o simplă gripă. Dar după aceea mi-a fost foarte rău, am fost la limită! Iar dintre cei care m-au hulit, cel puţin jumătate au înţeles că nu e de glumă, pentru că s-au infectat ei înşişi ulterior. Ştii ce m-a uimit? Că au fost oameni de televiziune care mă ştiu şi m-au sunat atunci, le-am trimis poze, date medicale şi copii după examenele mele de laborator şi tot ei au spus seara că nu am nimic. Şi tocmai lor li s-a întâmplat acelaşi lucru.

Ca şi alţi artişti, ai încercat şi apariţiile online. Iar prestaţia ta în vlogul lui Pepe, #concertonline, a fost foarte apreciată. Nu te-ai gândit să faci şi tu ceva online cu băieţii tăi?

Nişte idei există, dar trebuie să-mi pun la punct studioul – mi-am transformat complet garajul, l-am capitonat, l-am echipat, dar mai am nişte chestiuni logistice de pus la punct şi apoi poate reuşim să demarăm ceva în acest sens. Chiar şi fetiţa mea, Yuvenalia, mi-a promis că o să mă ajute.

Acum e o adevărată domnişoară. Cu ce te surprinde Yuvenalia la cei 7 ani ai ei?

Întâi de toate, cu felul ei de-a fi, foarte rafinat pentru vârsta ei. Are o anumită graţie, o eleganţă în gesturi. E în clasa întâi la liceul de artă, pictează foarte frumos, face balet (ca mama ei, Violeta), studiază pianul (ca şi fraţii ei), citeşte mult, a primit şi o propunere de a juca într-un serial – să vedem dacă se materializează. Pentru vârsta ei, mi se pare foarte inteligentă, ca toată generaţia nouă.

Ai fost un părinte mai permisiv cu ea decât cu băieţii tăi?

Crezi că am încotro? (zâmbeşte) Mă mulez pe felul ei de-a fi. Uite, de exemplu, când studiem împreună la pian, dacă îi atrag atenţia pe un ton mai sever, o văd că se retrage şi nu mai vorbeşte cu mine şi atunci eu sufăr mai rău decât ea. Nu vreau să fiu excesiv de strict, pentru că e un copil cuminte, echilibrat.

O vezi intrând şi pe ea în lumea artistică sau ai orienta-o spre altceva, dată fiind situaţia de acum?

Dumnezeu a dăruit-o cu aptitudini pentru zona artistică şi aş putea s-o încurajez spre asta, ca să-şi şlefuiască sufletul. Dar, sincer, aş orienta-o şi spre altceva, pentru că planeta asta are un ciclu de resetare la 70-80 de ani şi iată cum ne-a prins pe noi acum. Iar în România, cultura şi arta sunt slab valorizate.Recente

Taylor Swift cântăreața foto  Shutterstock jpg
Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg
Regele Charles jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Beyoncé jpg
Adele 1 jpg
Melania Trump jpg
DDR03557 png
eveniment seara (1) jpg
Ryan Gosling și Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
Vedete jpg
Familia Regala jpg
Beyonce Instagram jpg
Selena Gomez foto  Shutterstock jpg