Măşti antirid cu fructe de sezon

1 57733 original jpg jpeg

Fie că eşti sau nu moştenitoarea unor gene bune, pielea ta are nevoie de hidratare şi de îngrijire, dacă îţi doreşti să îi menţii aspectul tânăr pentru cât mai mult timp. Şi cum fructele de sezon sunt o sursă bogată de vitamine, te poţi bucura din plin de proprietăţile lor.

Ridurile apar în urma pierderii elasticităţii pielii, nefiind neapărat un semn al îmbătrânirii. Cauzele pot fi expunerea excesivă la substanţele poluante din aer, la razele UV, dar contribuie la îmbătrânirea prematură şi fumatul, stresul, alimentaţia deficitară, scăderea bruscă în greutate, lipsa somnului. Aspectul liniilor inestetice poate fi estompat şi ţinut sub control cu ajutorul măştilor din fructe.

Mască din căpşuni şi iaurt

Căpşunile au efect exfoliant asupra pielii. Ajută în lupta împotriva radicalilor liberi în exces, care provoacă îmbătrânirea prematură a tegumentelor.

Ai nevoie de: 4-5 căpşuni, o linguriţă de iaurt, o linguriţă de miere.

Mod de preparare: Zdrobeşte căpşunile şi amestecă pasta obţinută cu iaurtul şi mierea. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Mască din cireşe şi argilă

Cireşele te ajută să ai o piele mai fermă şi să scapi de coşuri şi de inesteticele puncte negre. Antocianina, un antioxidant prezent în aceste fructe, va întârzia formarea unor noi riduri, în timp ce argila va estompa petele de pe faţă.

Ai nevoie de: 5-6 cireşe, o linguriţă de argilă, apă de trandafiri

Mod de prepare: Îndepărtează sâmburii cireşelor şi pasează-le. Adaugă argila, câteva picături de apă de trandafiri şi amestecă bine. Cu ajutorul unei pensule,aplică pasta uniform pe ten şi pe gât, las-o 20 de minute, apoi îndepărtezi cu apă din călduţă.

Mască din banane şi vitamina E

Vitamina E hrăneşte şi hidratează. Iar bananele sunt foarte prietenoase cu tenul tău, fiind bogate în vitaminele A,B,E şi F, magneziu, potasiu şi betacaroten. Protejează pielea de efectul radiaţiilor ultraviolete. Ai nevoie de: câteva felii de banană, 2 fiole de vitamina E, o lingură de lapte.

Mod de preparare: Pasează banana şi amestecă pasta obţinută cu vitamina E şi cu laptele. Aplic-o pe faţă şi pe gât, lăsând-o pe ten până se usucă, circa 25 de minute. Clăteşte bine cu apă călduţă.

Mască din avocado

Avocado este unul dintre cele mai hidratante fructe. Conţine vitaminele A şi E,stimulează producţia de colagen şi repară ţesuturile distruse.

Ai nevoie de: un avocado, un albuş de ou, o lingură de miere, o linguriţă suc de lămâie.

Mod de preparare: Amestecă o lingură de avocado cu restul ingredientelor până obţii o pastă omogenă. Întinde-o bine pe faţă şi las-o 15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Ştiai că...

...laptele are proprietăţi exfoliante şi îndepărtează celulele de piele moartă datorită acidului lactic? De aceea este recomandat să îl foloseşti zilnic la curăţarea tenului.

Sursă foto: Facecareatlas.com



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg