Măşti cu fructele toamnei

1 76943 original jpg jpeg

După o vară cu temperaturi ridicate, pielea ta are nevoie de mai multă atenţie ca de obicei. Şi cum sezonul fructelor este în toi, ce ai spune de câteva măşti naturale pe care poţi să le prepari cu uşurinţă acasă?

Masca din mere redă strălucirea

Surse excelente de vitamine şi minerale, merele te ajută să îţi păstrezi un ten luminos şi o piele strălucitoare. Foloseşte o mască preparată din jumătate de măr dat pe răzătoare, o linguriţă de miere şi o linguriţă de iaurt. Amestecă ingredientele şi aplică pasta pe faţă, gât şi decolteu. După 20 de minute, clăteşte cu apă din abundenţă şi bucură-te de frumuseţea naturală a pielii tale.

Masca din pere catifelează pielea

Nu numai că sunt gustoase şi parfumate, dar şi extrem de sănătoase pentru pielea ta. O mască din pere îţi va tonifia pielea într-un mod eficient şi o va lăsa fină şi catifelată. Ai nevoie de jumătate de pară coaptă, o linguriţă de miere şi o linguriţă de smântână proaspătă. După ce ai curăţat para de coajă, e tai-o bucăţele şi paseaz-o. O amesteci cu miere şi smântână şi o aplici pe tenul curat. După ce s-a uscat, aproximativ 10 minute, o îndepărtezi cu apă şi laşi pielea să se usuce în mod natural.

Masca din struguri vindecă acneea

Pe lângă resveratrol, o substanţă cu proprietăţi antiîmbătrânire, strugurii negri mai conţin vitamine şi minerale, care contribuie la refacerea ţesuturilor. Strugurii pot fi folosiţi şi în tratarea acneei. Ai nevoie de o ceaşcă de struguri negri zdrobiţi, o linguriţă de ulei de măsline, jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi 2 linguriţe de lapte. Amestecă bine toate ingredientele şi masează-ţi tenul. Vei îndepărta celulele moarte iar pielea îşi va recăpăta supleţea şi fermitatea.

Masca din prune are efect răcoritor

Prunele sunt fructele ideale când vine vorba de tenul gras, cu aspect lucios. Masca din prune îndepărtează excesul de sebum şi are proprietăţi astringente. Ai nevoie de două prune mari, coapte şi o ceaşcă de iaurt. Amestecă cele două ingrediente într-un recipient şi ţine-l la frigider 15 minute. Aplică masca răcoritoare pe faţă şi gât şi las-o să acţioneze 20 de minute. Îndepărtează cu apă călduţă şi repetă procedeul cel puţin o dată pe săptămână.

Masca din gutui atenuează ridurile

Măştile cu gutui sunt mai puţin utilizate, dar specialiştii în frumuseţe susţin că merită încercate atunci când tenul devine tern şi brăzdat de riduri. Foloseşte o gutuie foarte coaptă, pe care o cureţi de coajă, o tai bucăţi şi o dai pe răzătoare fină. Adaugă pudră de talc până observi că se formează o pastă groasă, pe care o aplici la nivelul feţei. După 15 minute, îndepărteaz-o cu apă călduţă şi aplică o cremă antirid.

Masca din nuci curăţă tenul

Dacă nu ai la îndemănă niciun fruct proaspăt, foloseşte nucile din cămară în ritualul de îngrijire. O mască cu nuci şi miere curăţă tenul în profunzime şi intensifică fluxului sangvin. Îţi trebuie 3 nuci pisate, pe care le amesteci cu apă călduţă, până se formează o pastă albicioasă. Adaugi 2 linguriţe de miere şi, după ce ai aplicat amestecul pe ten, gât şi decolteu, masezi uşor, cu mişcări circulare. Nu e nevoie să o ţii un timp îndelungat, ci doar 5 minute, cât faci masajul, iar apoi să o îndepărtezi cu apă.

Trucul Click! pentru femei

În caz că te confrunţi cu pete inestetice pe faţă, adaugă în măştile cu fructe şi o fiolă de vitamina E.



Recente

Caline Dion  foto   Instagram jpg
MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg