Măşti de faţă care stimulează colagenul

1 75165 original jpg jpeg

Colagenul este proteina produsă de piele, iar elasticitatea şi fermitatea ei este determinată de nivelul colagenului. Însă, producţia proteinei scade odată cu înaintarea în vârstă, pielea începând să dezvolte linii fine şi riduri. Dar există anumite măşti de faţă care stimulează colagenul în tegument.

Masca de faţă cu ulei de măslineAi nevoie de:

-boabe de struguri

-1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare şi aplicare:

Spală strugurii,scoate sâmburii,pune-i într-un bol şi zdrobeşte-i până devin pastă. Apoi,amestecă strugurii cu uleiul de măsline. Aplică mascape faţa curată şi pe gât. Las-o să acţioneze 15 minute,după care clăteşte cu apă călduţă.

Mască cu suc de lămâie Ai nevoie de:

-1 albuş

-1 lingură de suc de lămâie

Mod de preparare:

Bate albuşul spumă şi amestec-o cu sucul de lămâie. Aplică amestecul pe faţă şi pe gât,lasă-l să se usuce,cel puţin 15 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă.

Ai nevoie de:

-2 linguri de pulpă de kiwi

-1 lingură de apă de trandafiri

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol cele două ingrediente şi amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe faţă şi pe gât. Las-o să acţioneze 10 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască cu cacao Ai nevoie de:

-1 lingură de cacao pudră

-1 lingură de

Mod de preparare şi aplicare:

Amestecă iaurtul cu cacaua,apoi aplică pasta obţinută pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute,după care clăteşte cu apă călduţă.

Ai nevoie de:

-1 banană

-1 lingură de ulei de ricin

Mod de preparare şi aplicare:

Îndepărtează coaja bananei,pune conţinutul într-un bol şi pasează-l cu o furculiţă. Adaugă uleiul de ricin în pastă şi amestecă cu o lingură. Aplică masca şi las-o să acţioneze 10 minute,după care clăteşte cu apă călduţă.