Michelle Pfeiffer, membră a unei secte care considera că omul poate trăi fără apă şi mâncare

4 profimedia 0108795138 jpg jpeg

Îndrăgita actriţă şi-a făcut debutul la Hollywood la începutul anilor '80. Notorietatea a venit după ce şi-a făcut apariţia în producţiile "Grease 2" şi "Scarface", alături de Al Pacino, după care întreaga ei carieră a cunoscut o perioadă benefică datorită rolurile pe care le-a făcut în comedii, drame, filme de acţiune, fantasy şi chiar SF.

Actriţa lucrează în Cetatea Filmului de ceva vreme şi nu pare că încetineşte ritmul alert în care bifează proiect după proiect nici acum, la 63 de ani. Şi, în tot aceşti ani, numele său n-a fost asociat cu niciun mare scandal, motiv pentru care multă lume a fost uimită să descopere că vedeta a făcut, la un moment dat, parte dintr-o sectă. Cum e fost acea experienţă pentru diva hollywoodiană? Secta din care a făcut parte Michelle Pfeiffer se numea NXIVM, după cum ne informează Hollywood Life. Ca toţi ceilalţi colegi de breaslă ai săi care au avut experienţe asemănătoare, actriţa s-a implicat trup şi suflet în grupul din care făcea parte. În 2013, ea a recunoscut că secta respectivă practica „breatharianism”, adică considera că omul poate trăi fără apă şi mâncare, ci doar cu soare şi aer.       

La acea vreme, Michelle avea doar 20 de ani şi încerca din răsputeri să ia cu asalt Hollywoodul. Liderii sectei NXIVM erau un cuplu de vegetarieni în vârstă, pe care i-a întâlnit atunci când ea s-a mutat la Los Angeles. Cei doi au reuşit s-o convingă pe tânără să li se alăture pozând, iniţial, în chip de instructori personali care promovau wellness-ul. Dar, de fapt, considerau că mâncarea şi apa ne sunt de prisos.   

stanga
dreapta
2 michelle pfeiffer shutterstock 95345290 jpg jpeg
3 2 shutterstock 1820086178 jpg jpeg

Pfeiffer susţine că dieta pe care o puseseră cei doi lideri era imposibil de ţinut şi că aceştia încercau să domine şi să controleze toate aspectele vieţii ei. Mai mult, femeia şi bărbatul reuşiseră să o convingă pe Michelle că trebuiau recompensaţi material pentru toată munca lor.

„Încercau să controleze totul. Nu locuiam cu ei, dar mă duceam des la ei şi mi se spunea că trebuia să-i vizitez şi mai mult. Trebuia să plătesc pentru fiecare vizită a mea la ei, iar acest lucru mă lăsa pur şi simplu fără bani în buzunar”, a dezvăluit actriţa pentru The Telegraph.

Din fericire pentru actriţa la început de drum, ea l-a întâlnit pe primul ei soţ, pe Peter Horton, care a trezit-o la realitate. Acesta făcea documentare pentru filmul "Moonies", care era despre o sectă a celor de la Biserica Unificării.

În timpul întregii cercetări, Pfeiffer a început să-şi dea seama de anumite lucruri, să lege propria experienţă de cea a altora care făceau parte dintr-o sectă şi, astfel, să-şi dea seama că şi ea era, de fapt, membra unei secte. Apoi i-a fost destul de uşor să se retragă şi să nu se mai apropie niciodată de altfel de practici.

Foto - Shutterstock, ProfimediaRecente

Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg
casti   muzica   shutterstock 2154926423 jpg
kim kardashian 1 jpg
Recenzii jpg
Jenna Rink 3 jpeg
coperta Click! pentru femei Nr  13 2022 jpeg
fast food  jpg
manipulator   manipulare   shutterstock 1932266996 jpg
Adolf Hitler shutterstock 252139258 jpg
86bdaddee9c5cfdfc1cd9951e2b42c69 jpeg
vedete jpg