Michelle Pfeiffer, membră a unei secte care considera că omul poate trăi fără apă şi mâncare

4 profimedia 0108795138 jpg jpeg

Îndrăgita actriţă şi-a făcut debutul la Hollywood la începutul anilor '80. Notorietatea a venit după ce şi-a făcut apariţia în producţiile "Grease 2" şi "Scarface", alături de Al Pacino, după care întreaga ei carieră a cunoscut o perioadă benefică datorită rolurile pe care le-a făcut în comedii, drame, filme de acţiune, fantasy şi chiar SF.

Actriţa lucrează în Cetatea Filmului de ceva vreme şi nu pare că încetineşte ritmul alert în care bifează proiect după proiect nici acum, la 63 de ani. Şi, în tot aceşti ani, numele său n-a fost asociat cu niciun mare scandal, motiv pentru care multă lume a fost uimită să descopere că vedeta a făcut, la un moment dat, parte dintr-o sectă. Cum e fost acea experienţă pentru diva hollywoodiană? Secta din care a făcut parte Michelle Pfeiffer se numea NXIVM, după cum ne informează Hollywood Life. Ca toţi ceilalţi colegi de breaslă ai săi care au avut experienţe asemănătoare, actriţa s-a implicat trup şi suflet în grupul din care făcea parte. În 2013, ea a recunoscut că secta respectivă practica „breatharianism”, adică considera că omul poate trăi fără apă şi mâncare, ci doar cu soare şi aer.       

La acea vreme, Michelle avea doar 20 de ani şi încerca din răsputeri să ia cu asalt Hollywoodul. Liderii sectei NXIVM erau un cuplu de vegetarieni în vârstă, pe care i-a întâlnit atunci când ea s-a mutat la Los Angeles. Cei doi au reuşit s-o convingă pe tânără să li se alăture pozând, iniţial, în chip de instructori personali care promovau wellness-ul. Dar, de fapt, considerau că mâncarea şi apa ne sunt de prisos.   

Pfeiffer susţine că dieta pe care o puseseră cei doi lideri era imposibil de ţinut şi că aceştia încercau să domine şi să controleze toate aspectele vieţii ei. Mai mult, femeia şi bărbatul reuşiseră să o convingă pe Michelle că trebuiau recompensaţi material pentru toată munca lor.

„Încercau să controleze totul. Nu locuiam cu ei, dar mă duceam des la ei şi mi se spunea că trebuia să-i vizitez şi mai mult. Trebuia să plătesc pentru fiecare vizită a mea la ei, iar acest lucru mă lăsa pur şi simplu fără bani în buzunar”, a dezvăluit actriţa pentru The Telegraph.

Din fericire pentru actriţa la început de drum, ea l-a întâlnit pe primul ei soţ, pe Peter Horton, care a trezit-o la realitate. Acesta făcea documentare pentru filmul "Moonies", care era despre o sectă a celor de la Biserica Unificării.

În timpul întregii cercetări, Pfeiffer a început să-şi dea seama de anumite lucruri, să lege propria experienţă de cea a altora care făceau parte dintr-o sectă şi, astfel, să-şi dea seama că şi ea era, de fapt, membra unei secte. Apoi i-a fost destul de uşor să se retragă şi să nu se mai apropie niciodată de altfel de practici.

Foto - Shutterstock, Profimedia



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg