Mierea, ingredientul obligatoriu în îngrijirea pielii

1 78619 original jpg jpeg

Mierea este ingredientul care nu lipseşte din rutina de înfrumuseţare a multor femei din întreaga lume. Pentru că proprietăţile ei sunt deja binecunoscute, iată câteva reţete de măşti faciale pe bază de miere.

Toate tipurile de miere conţin minerale, amino acizi, vitamine şi zaharuri naturale, care lasă pielea hidratată şi catifelată. Fiind bogată în flovonoide, ea acţionează ca un antioxidant, stimulând producţia de colagen şi de elastină. În plus, datorită proprietăţilor pe care le conţine mierea, ea poate fi folosită fără nicio grijă în reţetele de măşti/tratamente naturale, indiferent de tipul de ten pe care-l ai.

Mască facială antirid

Vitamina C are proprietăţi antiîmbătrânire şi antioxidante, care luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi, ei fiind responsabili de îmbătrânirea pielii. Mierea, lămâia şi zahărul stimulează producţia de colagen, previn liniile fine şi ridurile şi lasă pielea catifelată.  

Ai nevoie de:

-    1 lingură de miere

-    sucul de la o lămâie (proaspăt stoarsă)

-    ½ lingură zahăr

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un vas mierea, sucul de lămâie şi zahărul. Amestecă cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe faţa proaspăt spălată şi pe gât. Las-o să acţioneze 15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Mască facială antiîmbătrânire

Turmericul este cunoscut pentru proprietăţile antioxidante pe care le conţine şi abilităţile de-a încetini procesul de îmbătrânire. Când este combinat cu bicarbonatul de sodiu, turmericul lasă pielea strălucitoarea şi frumoasă.

Ai nevoie de:

-    ½ lingură miere

-    ½ lingură turmeric

-    ½ lingură bicarbonat de sodiu

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol toate ingredientele şi amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe faţă, masând prin mişcări circulare, blânde. Las-o să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască facială pentru ten gras

Argila verde îndepărtează celulele moarte ale pielii şi ţine sub control producţia de sebum.

Ai nevoie de:

-    3 linguri miere

-    1 lingură argilă verde (pudră)

Mod de preparare şi aplicare:

Amestecă mierea cu pudra de argilă verde, apoi aplică pasta obţinută pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute. Clăteşte la final cu apă călduţă.

Mască facială pentru ten uscat

Mierea este folosită de foarte mult timp ca ingredient principal în tratamentele destinate pielii uscate. Proprietăţile hidratante şi compuşii activi îmbunătăţesc elasticitatea pielii, stimulând regenerarea celulară.

Ai nevoie de:

-    1 lingură miere

-    1 lingură ulei de măsline

-    1 lingură iaurt natural

Mod de preparare şi aplicare:

Începe prin a amesteca mierea cu iaurtul, apoi adaugă uleiul de măsline. Aplică pasta obţinută pe faţă, las-o să acţioneze 15-20 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Aplică apoi o cremă hidratantă.

Mască facială pentru tenul normal

Bogate în uleiuri vegetale, migdalele sunt surse importante de Omega-3 şi Omega-6, vitamina A (care stimulează producţia de elastină), B, D şi E (care stimulează regenerarea celulară).

Ai nevoie de:

-    2 linguri miere

-    2 linguri pudră de migdale

Mod de preparare şi aplicare:

Amestecă cele două ingrediente, apoi aplică pe faţă pasta obţinută, masând prin mişcări circulare. Las-o să acţioneze 15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul o dată la două săptămâni.

:Recente

Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg