Moduri prin care previi ridurile de pe gât

1 80251 original jpg jpeg

Femeile se confruntă astăzi cu riduri de la o vârstă prematură, chiar şi după 30 de ani. Şi aici nu mă refer numai la zonele feţei (gură, ochi şi frunte), ci şi la partea cea mai neglijată, dar foarte importantă, gâtul. Gâtul şi decolteul prezintă cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii, motiv pentru care trebuie să le acordăm atenţie din timp.

Pe lângă cremele şi tratamentele care ne ajută să menţinem pielea tânără şi frumoasă, fără riduri şi alte imperfecţiuni, există şi alte modalităţi prin care poţi încetini procesul de îmbătrânire prematură. 

1. Radiaţiile emise de smartphone şi laptop

Ştiai că pielea poate fi afectată de radiaţiile emise de telefonul şi laptopul (calculatorul) pe care le folosim în fiecare zi? Dar problema nu este lumina emisă, ci felul în care ne ţinem telefonul. Gâtul este zona cea mai expusă. Spune-mi că tu nu ai obiceiului de a ţine telefonul sub bărbie când vorbeşti cu o altă persoană. Dacă şi tu îl ai, renunţă la el.

2. Poziţia de dormit

Şi poziţia în care dormi poate duce la accelerarea procesului de îmbătrânire al pielii. Urmele care-ţi rămân pe piele (faţă, gât, decolteu) se pot transforma în timp în linii fine şi apoi în riduri. Recomandat este să dormi pe spate, pentru că pielea trebuie să respire şi ea, plus că organismul va fi la acelaşi nivel, ceea ce nu este recomandat nici pentru sănătate.

3. Nu aplici protecţie solară

Pielea este pe alocuri mai sensibilă. Aşadar, ea are nevoie de protecţie pentru ca razele soarele şi factorii de mediu să nu o afecteze. Aplică dimineaţa cremă cu protecţie solară, specifică tipului de piele pe care-l ai. Nu uita de gât şi decolteu.

4. Exerciţii

Da, şi gâtul are nevoie de exerciţii. Ele îmbunătăţesc nivelul de elastină din piele, în timp ce combate liniile fine deja existente. În plus, foarte eficient este masajul. Pur şi simplu masează-ţi pielea gâtului cu degetele de la mâini, de jos în sus, plecând de la baza gâtului şi urcând spre bărbie. Vei îmbunătăţi circulaţia sângelui, iar tegumentul va absorbi mai repede produsele folosite.

5. Acidul hialuronic, vitamina C şi retinolul

Aceste trei ingrediente sunt esenţiale pentru îngrijirea pielii. Foloseşte produse care le conţin, aplicându-le pe faţă şi pe gât. Tegumentul îşi va menţine elasticitatea şi fermitatea, în timp ce sunt prevenite ridurile.

6. Măşti

Da, există măşti speciale pentru zona gâtului. Unele dintre ele conţin ingrediente care stimulează producţia de elastină şi colagen, două proteine care menţin pielea fermă. Aşadar, aplică măşti pe faţă şi pe gât măcar o dată pe săptămănă.Recente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg