Motive să incluzi uleiul de jojoba în ritualul tău de îngrijire

1 69843 original jpg jpeg

Uleiul de jojoba este un ulei esenţial obţinut din seminţele plantei de jojoba. Uleiul este folosit atât la gătit, cât şi în cosmetică. Iată la ce te ajută!

Îndepărtează machiajul

Uleiul de jojoba este un excelent demachiant,îndepărtând machiajul,în special pe cel din jurul ochilor. Pune câteva picături pe o dichetă din bumbac sau pe vârful degetelor şi aplică-le pe faţă,insistând asupra pielii din jurul ochilor. Spală cu apă călduţă şi tamponează cu un prosop curat.

Dă strălucire părului

Uleiul de jojoba este cunoscut pentru capacitatea sa de a da părului uscat strălucire. Acesta acţionează ca un ser şi oferă firelor de păr un aspect sănătos. Adaugă câteva picături din acest ulei pe scalp. Uleiul netezeşte firele de păr şi reduce la minim daunele provocate de poluanţi şi substanţele chimice.

Citeşte şi:

Uleiul de jojoba,secretul pielii catifelate

Uleiul de jojoba,numai bun pentru buzele tale!

Indicat înainte de ras

Înainte de a te rade pe picioare pune câteva picături din acest ulei pe piele şi masează cu mişcări circulare,pentru a o pregăti pentru epilare. Poţi aplica ulei şi după ce te razi,pentru a avea o piela foarte moale.

Estompează ridurile

Uleiul de jojoba este o sursă bogată de vitamina E,care este esenţială pentru eliminarea radicalilor liberi,cauza principala a semnelor de îmbătrânire vizibile pe ten. Studiile arată că utilizarea regulată a acestui ulei estompează ridurile cu peste 25%. Celulele linoleice din acest ulei favorizează regenerarea celulelor pielii.

Accelerează vindecarea rănilor

Uleiul de jojoba are proprietăţi antibacteriene,astfel poate fi utilizat în accelerarea vindecării  rănilor şi a tăieturilor. În plus,aplicarea uleiului de jojobă peste cicatrici şi semne lăsate de răni poate ajuta aspectul lor.

Ajută la creşterea părului

Uleiul de jojoba este benefic pentru păr şi scalp,prevenind apariţia mătreţii şi căderea firelor de păr.  Acesta oferă părului hrana necesară pentru a se regenera şi ajută la prevenirea calviţiei.

Balsam pentru buze

În anotimpul rece buzele au tendinţa de a se usca şi crăpa. Uleiul de jojoba poate fi folosit ca un balsam natural pentru buze. Aplică 2 picături pe buze şi masează. Pentru efecte rapide,apelează la acest ulei regulat.Recente

zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg