Natalie Portman poartă haine la mâna a doua! A renunțat la piele acum 20 de ani

„Regina veganismului” de la Hollywood vorbește despre modă sustenabilă și dezvăluie motivul pentru care a renunțat să poarte haine noi.

image

Credeam că divele de la Hollywood nu suportă să fie zărite în aceleași haine de două ori sau, mai rău, să poarte ținutele altcuiva. Totuși, nu trebuie să percepem moda sustenabilă ca pe ceva rău. Dimpotrivă. O vedetă de calibrul lui Natalie Portman face shopping din magazinele vintage, pline cu haine purtate în trecut de alții, și nu se gândește că-și umple garderoba cu ținute second hand de fapt. E mult mai drăguț să spui că adori piesele vintage, de colecție decât să recunoști că scotocești după „comori” în magazinele cu haine vechi, nu?

Totuși, actrița din „Lebăda neagră” este o mare susținătoare a modei sustenabile. Vorbind cu cei de la The Hollywood Reporter, Natalie a recunoscut, zilele trecute, că nu e deloc străină de subiectul spinos al încălzirii globale și că face tot ce-i stă în putință pentru a duce o viață cât mai „verde”.

„Vorbim mult despre încălzirea globală acasă la noi și încercăm să ne ajustăm stilul de viață cât mai mult pentru a proteja planeta”, a dezvăluit Portman. Una dinte măsurile luate de ea personal e să nu mai folosească haine realizate din țesături provenite de la animale și să-și cumpere ținute doar din magazinele vintage.

„N-am mai cumpărat sau folosit vreun produs provenit de la animale, ca pielea sau blana, de 20 de ani!”, se mândrește vedeta de la Hollywood. „Cumpăr haine vintage și doar dacă e absolut necesar. Mai mult, repar hainele rupte sau deșirate, nu le arunc”, a continuat „Regina veganismului” din Cetatea Filmului.

Celebra activistă este vegetariană de la 9 ani și a devenit vegană în urmă cu 10 ani, în 2011, după ce a citit cartea lui Jonathan Safran Foer, „Mâncând animale”. De-atunci, actrița a pășit adesea pe covorul roșu de la premierele hollywoodiene purtând ținute vintage, creații vegane sau rochii realizate special pentru ea de creatori de modă care respectă stilul ei de viață ecologic.

image

„Am devenit vegană pentru a proteja mediul și animalele”, a pus ea punctul pe i.

Pe lângă schimbările pe care le-a făcut din punct de vedere vestimentar, Natalie folosește o aplicație de împărțit drumul cu altcineva atunci când are de mers undeva. Și alege tot timpul numai mașini electrice. În ceea ce privește călătoriile ei, Portman încearcă să meargă în concediu în locuri unde poate ajunge și cu trenul. Iar, dacă n-are încotro, și trebuie să ia avionul și să polueze în acest mod, se asigură că face asta doar dacă merge undeva unde stă destul de mult timp.

Pe lângă veganism și pasiunea ei pentru protejarea planetei, Natalie Portman e preocupată și de justiția socială, fiind o mare susținătoare a mișcărilor care protejează femeile de agresiunile de orice fel.

Foto - Shutterstock



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg