O scrisoare a Reginei poate fi citită abia peste 63 de ani! Este ascunsă în Australia

Un mesaj scris de mână de regretata Regina Elisabeta a II-a pentru cetățenii din Sydney stă ascuns într-una dintre cele mai emblematice clădiri din oraș și nu poate fi deschisă decât peste 63 de ani!

Regina Elisabeta la Catedrala St Paul in 2012

Clădirea Regina Victoria din Sydney are o capsulă a timpului, în care a fost depozitată o scrisoare secretă de-a Majestății Sale, iar instrucțiunile stricte ale sale sunt de a nu fi deschisă decât în anul 2085. Regina Elisabeta a II-a a scris mesajul respectiv cu ocazia restaurării clădirii în noiembrie 1986.

Nici măcar cei mai apropiați angajați ai regretatului suveran nu știu ce conține acea scrisoare, ce scrisese Regina Marii Britanii, iar cetățenii orașului australian nici nu vor afla prea curând. Scrisoarea este înrămată într-o cutie cu geam și amplasată în zona cu acces limitat din cupola clădirii și nu sunt vizibile decât instrucțiunile lăsate de Majestatea Sa.

Scrisoarea regală este adresată primarului orașului Sydney din Australia și conține la vedere următoarele: „Salutări! Într-o zi aleasă special de dvs. în anul 2085 A.D., vă rog să deschideți acest plic și să faceți cunoscut cetățenilor din Sydney mesajul meu”, stă scris pe scrisoarea semnată de Regina Elisabeta a II-a.

Clădirea cu pricina a fost inaugurată în 1898, după ce consiliul primăriei a decis s-o denumească în onoarea Jubileului de Diamant al Reginei Victoria. În 1959, clădirea aproape că a fost demolată pentru a se face un spațiu public și parcare pentru cetățeni. De-a lungul anilor, s-au dus multe discuții cu privire la natura clădirii respective și funcția pe care s-o aibă pentru cei care locuiesc în zonă.

O companie din Malaezia, care deține un contract de închiriere pe 99 de ani, a început să restaureze clădirea în 1984, având la bază imagini de arhivă cu Regina Victoria în ziua inaugurării ei.  

Australienii s-au trezit vineri dimineață, pe 8 septembrie, cu vestea că Regina a murit. Știrea morții reginei a fost făcută publică la ora 3.30 noaptea, iar televiziunile australiene au preluat-o o oră mai târziu, după care prim-ministrul australian Anthony Albanese, a făcut prima sa declarație legată de acest subiect la 4.47 dimineața.

Un salut dat de arme, care au tras 96 de focuri – atât câți ani avea Regina – a putut fi auzit lângă Parlament, pentru a marca dispariția Reginei Marii Britanii.Recente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg