O scrisoare a Reginei poate fi citită abia peste 63 de ani! Este ascunsă în Australia

Un mesaj scris de mână de regretata Regina Elisabeta a II-a pentru cetățenii din Sydney stă ascuns într-una dintre cele mai emblematice clădiri din oraș și nu poate fi deschisă decât peste 63 de ani!

Regina Elisabeta la Catedrala St Paul in 2012

Clădirea Regina Victoria din Sydney are o capsulă a timpului, în care a fost depozitată o scrisoare secretă de-a Majestății Sale, iar instrucțiunile stricte ale sale sunt de a nu fi deschisă decât în anul 2085. Regina Elisabeta a II-a a scris mesajul respectiv cu ocazia restaurării clădirii în noiembrie 1986.

Nici măcar cei mai apropiați angajați ai regretatului suveran nu știu ce conține acea scrisoare, ce scrisese Regina Marii Britanii, iar cetățenii orașului australian nici nu vor afla prea curând. Scrisoarea este înrămată într-o cutie cu geam și amplasată în zona cu acces limitat din cupola clădirii și nu sunt vizibile decât instrucțiunile lăsate de Majestatea Sa.

Scrisoarea regală este adresată primarului orașului Sydney din Australia și conține la vedere următoarele: „Salutări! Într-o zi aleasă special de dvs. în anul 2085 A.D., vă rog să deschideți acest plic și să faceți cunoscut cetățenilor din Sydney mesajul meu”, stă scris pe scrisoarea semnată de Regina Elisabeta a II-a.

Clădirea cu pricina a fost inaugurată în 1898, după ce consiliul primăriei a decis s-o denumească în onoarea Jubileului de Diamant al Reginei Victoria. În 1959, clădirea aproape că a fost demolată pentru a se face un spațiu public și parcare pentru cetățeni. De-a lungul anilor, s-au dus multe discuții cu privire la natura clădirii respective și funcția pe care s-o aibă pentru cei care locuiesc în zonă.

O companie din Malaezia, care deține un contract de închiriere pe 99 de ani, a început să restaureze clădirea în 1984, având la bază imagini de arhivă cu Regina Victoria în ziua inaugurării ei.  

Australienii s-au trezit vineri dimineață, pe 8 septembrie, cu vestea că Regina a murit. Știrea morții reginei a fost făcută publică la ora 3.30 noaptea, iar televiziunile australiene au preluat-o o oră mai târziu, după care prim-ministrul australian Anthony Albanese, a făcut prima sa declarație legată de acest subiect la 4.47 dimineața.

Un salut dat de arme, care au tras 96 de focuri – atât câți ani avea Regina – a putut fi auzit lângă Parlament, pentru a marca dispariția Reginei Marii Britanii.



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg