Secretele castelului Balmoral, reşedinta preferată a Reginei Elisabeta a II-a

În fiecare vară, pentru trei luni, în ultimii 68 de ani, Regina Elisabeta a II-a s-a mutat cu familia la castelul Balmoral, în Highlands, Scoția. Cu ce o fascina proprietatea de acolo?

7 balmoral 58775934 xxl jpg jpeg

Ceea ce a fost proprietatea privată a reginei se întinde pe 20.000 de metri pătraţi în Țările Scoțiene. Castelul cu o vechime de 160 de ani şi împrejurimile acestuia au format singurul loc în care ea se putea relaxa cu adevărat, încă de când era doar o copilă. Se răsfăța cu activități în aer liber, cum ar fi călăria și plimbările în pas alert. Castelul a fost cumpărat de Prințul Albert, soțul Reginei Victoria şi a fost una dintre reședințele familiei regale britanice din anul 1852.

Paradisul familiei regale britanice

Castelul Balmoral este şi proprietatea preferată a întregii familiei regale. Prințesa Eugenie susţinea în documentarul „Our Queen At 90”: „Este cel mai frumos loc de pe pământ! Cred că bunica este cea mai fericită acolo... Plimbări, picnicuri, câini – mulți câini, există întotdeauna câini – și oameni care intră și ies tot timpul. Este un loc în care poţi să respiri și să alergi”.

Locul perfect pentru izolare

În timpul pandemiei de coronavirus, castelul Balmoral a fost locul predilect pentru izolare. „Cred că regina a fost disperată să plece acolo”, a spus expertul regal Ingrid Seward. „Spunea că este singurul loc în care se poate relaxa cu adevărat, se putea bucura de libertate și putea fi ea însăși departe de privirile indiscrete. Şi tribunalul de vară se mută la Balmoral, iar cutiile de documente sunt trimise Reginei. Ea poate să stea la biroul ei, să privească munții și să privească vremea în continuă schimbare în timp ce lucrează”. „Poți să mergi kilometri întregi și să nu vezi pe nimeni”, a spus odată regina despre casa ei iubită.

Citeşte şi: Palate englezeşti care „găzduiesc‟ fantome. Palatul Buckingham şi Castelul Windsor, printre ele

Era locul în care se aduna familia

Familia se aduna la castelul Balmoral şi se relaxa la un grătar de care era responsabil prințul Philip. „Existau și picnicuri nesfârșite, zi și noapte”, a adăugat Ingrid. „Când personalul își lua noaptea liberă, familia regală pleca într-un Range Rover la un picnic la lumina lumânărilor într-una dintre cabanele de lemn care au fost construite pentru Regina Victoria. Transportau picnicul într-un transportor special conceput de Prințul Philip. Conținea cutii individuale pentru cuțite, furculițe și așa mai departe – totul este la locul potrivit.”

Vezi şi: Familia regală britanică a avut o grădină zoologică în Turnul Londrei. De ce a fost închisă?

Balmoral cel imoral

Chiar dacă familia regală se organiza foarte bine, aveau 50 de angajați cu normă întreagă la castelul Balmoral. „Nu era mai nimic de făcut pentru personalul de acolo decât să aibă aventuri unul cu celălalt. De aceea, castelul a primit numele Balmoral cel imoral!” a spus expertul regal Ingrid Seward. Fostul premier Tony Blair şi-a descris vizitele la Balmoral ca fiind „o combinație vie de intrigant, suprareal și cu totul ciudat”. Liliecii se odihnesc adesea în căpriorii sălii de bal, unde regina ținea Balul Ghillies. Se pare că îi plăcea să-și urmărească personalul cum aleargă să-i prindă cu plase de fluturi şi să-i elibereze. Tot fostul premier a asistat la o scenă incredibilă în care regina şi-a pus nişte mănuşi de cauciuc şi a spălat ea însăşi vasele. În memoriile sale, el a divulgat: „Crezi că glumesc, dar nu glumesc. Își punea mănușile și își băga mâinile în chiuvetă. Regina te întreba dacă ai terminat, stivuia farfuriile și se ducea la chiuvetă”.Recente

Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg