Obiceiuri zilnice care previn îmbătrânirea prematură

1 81032 original jpg jpeg

Pielea va îmbătrâni, este inevitabil. Dar tu poţi încetini procesul de îmbătrânire. Nu trebuie să aştepţi până încep să devină vizibile liniile fine şi ridurile pentru a lua măsuri de precauţie. Iată care sunt metodele eficiente pe care trebuie să le incluzi în rutina zilnică.

Foloseşte crema cu protecţie solară

Expunerea directă la razele soarelui este principalul factor care provoacă accelerarea îmbătrânirii, dar şi afecţiuni grave precum cancerul de piele. Folosirea zilnică a cremei cu protecţie solară acţionează ca o barieră şi previne arderile şi uscarea excesivă. Recomandate sunt cremele cu un factor de protecţie solară de 30, pe care trebuie să le foloseşti zilnic, indiferent dacă este soare sau nu.

Mănâncă alimente bogate în antioxidanţi

Alimentele bogate în antioxidanţi au capacitatea de a atenua impactul negativ al radicalilor liberi asupra celulelor, care sunt responsabile de îmbătrânirea accelerată. Mai mult, antioxidanţii declanşează procesul de regenerare a celulelor pielii. Fructele şi legumele crude conţin cantităţi mari de antioxidanţi.

Bea mai multă apă

Cantitatea de apă băută în fiecare zi nu numai că garantează buna funcţionare a organelor interne, dar este esenţială pentru hidratarea şi oxigenarea pielii. De fapt, persoanele care nu beau suficiente lichide în fiecare zi tind să sufere de deshidratare, iar deshidratarea poate fi văzută în pielea lor. Consumul de 6-8 pahare de apă pe zi asigură hidratarea corespunzătoare a celulelor şi, prin urmare, regenerarea celulară. Apa detoxifică sângele şi previne apariţia petelor cauzate de toxine.

Detoxifică corpul

Deşi apa potabilă facilitează procesele de detoxifiere ale organismului, uneori trebuie să facem mai mult pentru a ajuta organele excretoare să funcţioneze corect. Acumularea excesivă de toxine afectează celulele şi, pe lângă îmbătrânirea pielii, poate provoca acnee şi alte boli ale tegumentului. Mănâncă fructe şi legume şi băuturi cu efect detoxifiant. În plus, în timpul perioadei de detoxificare, trebuie evitate grăsimile saturate, alimentele procesate şi zahărul.

Renunţă la fumat

În plus faţă de nicotină, ţigările conţin zeci de compuşi toxici care dăunează celulelor, accelerând procesul de îmbătrânire a pielii. Mai mult, fumatul excesiv cauzează descompunerea colagenului şi reduce capacitatea organismului de a absorbi substanţele nutritive.

Exfoliază pielea

Utilizarea regulată a produselor de exfoliere, cel puţin o dată pe săptămână, este obiceiul care poate încetini procesul de îmbătrânire prematură a pielii. Acest tip de tratament ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi a impurităţilor care se acumulează pe suprafaţa tegumentului, împiedicând blocarea porilor. Textura granulată a măştilor exfoliante curăţă profunde porii şi împiedică apariţia punctelor negre şi a acneei.

Indicaţie: Dacă ai tenul gras, exfolierea poate fi făcută de până la 3 ori pe săptămână. În caz contrar, se recomandă numai o dată pe săptămână pentru a evita iritarea.

Credit foto: www.steptohealth.com



Recente

Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg