Orcii din „Stăpânul Inelului‟, creaţi după chipul lui Harvey Weinstein, producătorul hollywoodian acuzat de hărţuire sexuală

1 harvey jpg jpeg

Elijah Wood, actorul care l-a portretizat pe Frodo Baggins, unul dintre personajele ficţionale principale din trilogie, a dezvăluit că orcii din film au fost creaţi după chipul producătorului de film hollywoodian, în semn de nemulţumire faţă de comportamentul său faţă de mulţi pioni importanţi din Cetatea Filmului.

Actorul spune că măştile de orc au fost realizate să transmită un mesaj către producătorul dominator şi prădător sexual.

„Este amuzant‟, a zis Elijah Wood în podcastul „Armchair Expert‟, moderat de actorul Dax Shepard. „Despre asta s-a vorbit recent, când Dom [Monaghan] şi Bill [Boyd, care jucau hobbiţii Merry şi Pippin] discutau cu Sean Astin [Samwise] despre prima amintire a acestuia în Noua Zeelandă [unde a fost filmată seria].... Văzuse aceste măşti şi una dintre măştile orc – am această amintire vie în minte – a fost concepută pentru a arăta ca Harvey Weinstein, ca un mesaj de du-te dracu’!... Cred că este în regulă să vorbim asta acum‟, a accentuat Wood: „Tipul este încarcerat. La dracu’!‟.

stanga
dreapta
6 shutterstock 99814796 jpg jpeg
7 harvey weinstein jpg jpeg
8 profimedia 0616858658 jpg jpeg

În urma mişcării #MeToo, cu prilejul căreia numeroase femei au vorbit despre abuzul comis de bărbaţi puternici, Weinstein s-a confruntat cu numeroase acuzaţii de agresiune sexuală. În februarie 2020, Weinstein a fost condamnat pentru viol la 23 de ani de închisoare şi se confruntă cu alte acuzaţii în California, pentru care a pledat nevinovat.

Wood a spus că regizorul Peter Jackson a luat decizia de a modela un orc (foto) care să semene cu Weinstein, după mai multe dificultăţi avute cu el în timpul realizării filmelor Lord of the Rings.

Potrivit lui Wood, Jackson a început filmele la Miramax, pe care Weinstein a cofondat-o împreună cu fratele său. Jackson a vrut să facă cel puţin două filme pentru a adapta romanele lui JRR Tolkein, dar Weinstein i-a cerut regizorului să adapteze toate cele trei cărţi într-un singur film.

Weinstein a ameninţat, de asemenea, că îl va înlocui pe Jackson cu Quentin Tarantino sau John Madden, directorul „Shakespeare in Love‟, a spus Wood.

Când Jackson i-a cerut lui Weinstein permisiunea de a-şi căuta un producător diferit, a mai dezvăluit Wood, Weinstein a fost de acord, dar i-a acordat doar un weekend să facă acest lucru şi a mandatat că viitorul producător să lucreze fie la toate filmele, fie la niciunul.

@shutterstock, profimedia  Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg