Orcii din „Stăpânul Inelului‟, creaţi după chipul lui Harvey Weinstein, producătorul hollywoodian acuzat de hărţuire sexuală

1 harvey jpg jpeg

Elijah Wood, actorul care l-a portretizat pe Frodo Baggins, unul dintre personajele ficţionale principale din trilogie, a dezvăluit că orcii din film au fost creaţi după chipul producătorului de film hollywoodian, în semn de nemulţumire faţă de comportamentul său faţă de mulţi pioni importanţi din Cetatea Filmului.

Actorul spune că măştile de orc au fost realizate să transmită un mesaj către producătorul dominator şi prădător sexual.

„Este amuzant‟, a zis Elijah Wood în podcastul „Armchair Expert‟, moderat de actorul Dax Shepard. „Despre asta s-a vorbit recent, când Dom [Monaghan] şi Bill [Boyd, care jucau hobbiţii Merry şi Pippin] discutau cu Sean Astin [Samwise] despre prima amintire a acestuia în Noua Zeelandă [unde a fost filmată seria].... Văzuse aceste măşti şi una dintre măştile orc – am această amintire vie în minte – a fost concepută pentru a arăta ca Harvey Weinstein, ca un mesaj de du-te dracu’!... Cred că este în regulă să vorbim asta acum‟, a accentuat Wood: „Tipul este încarcerat. La dracu’!‟.

În urma mişcării #MeToo, cu prilejul căreia numeroase femei au vorbit despre abuzul comis de bărbaţi puternici, Weinstein s-a confruntat cu numeroase acuzaţii de agresiune sexuală. În februarie 2020, Weinstein a fost condamnat pentru viol la 23 de ani de închisoare şi se confruntă cu alte acuzaţii în California, pentru care a pledat nevinovat.

Wood a spus că regizorul Peter Jackson a luat decizia de a modela un orc (foto) care să semene cu Weinstein, după mai multe dificultăţi avute cu el în timpul realizării filmelor Lord of the Rings.

Potrivit lui Wood, Jackson a început filmele la Miramax, pe care Weinstein a cofondat-o împreună cu fratele său. Jackson a vrut să facă cel puţin două filme pentru a adapta romanele lui JRR Tolkein, dar Weinstein i-a cerut regizorului să adapteze toate cele trei cărţi într-un singur film.

Weinstein a ameninţat, de asemenea, că îl va înlocui pe Jackson cu Quentin Tarantino sau John Madden, directorul „Shakespeare in Love‟, a spus Wood.

Când Jackson i-a cerut lui Weinstein permisiunea de a-şi căuta un producător diferit, a mai dezvăluit Wood, Weinstein a fost de acord, dar i-a acordat doar un weekend să facă acest lucru şi a mandatat că viitorul producător să lucreze fie la toate filmele, fie la niciunul.

@shutterstock, profimedia  



Recente

Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg
lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg