Originea filmului „Războiul Stelelor‟ şi pentru cine a fost lansat. Bugetul a fost minim, dar încasările uriaşe

1 star wars jpg jpeg

Filmul „Războiul Stelelor‟ („Star Wars‟) este un adevărat fenomen în industria cinematografică. Acţiunea ştiinţifico-fantastică îl face a treia serie cu cele mai mari încasări din lume după „James Bond‟ şi „Harry Potter‟. Dacă ţi-au plăcut scenele din „Războiul Stelelor‟ trebuie să ştii că scenariul a fost creat cu dedicaţie pentru o anumită categorie de public.

George Lucas este regizorul care a dat viaţă personajelor fantastice din „Star Wars‟. Inspirat de drama ştiinţifico-fantastică din cărţi, Lucas era hotărât să lanseze un altfel de film pe piaţă. O creaţie SF care să rămână în mintea publicului său, drept cea mai bună „operă spaţială‟. În anul 1973, Lucas a regizat un film cu buget redus, numit „American Graffiti‟, bazat pe anii săi de adolescenţă petrecuţi în California. Deşi a investit puţini bani în producţie, filmul a prins repede la publicul tânăr. A câştigat de pe urma sa, 50 de milioane de dolari şi 5 nominalizări la Oscar.

Pentru cine a fost lansat filmul „Războiul Stelelor‟

Odată cu „American Graffiti‟, Lucas începea să câştige inimile adolescenţilor, publicul primei sale producţii de succes fiind destul de tânăr. Regizorul a fost impresionat de reacţiile tinerilor şi a hotărât ca următorul său film să fie altceva - un SF distractiv, destinat adolescenţilor de 14 şi 15 ani: „Motivul pentru care fac Star Wars este că vreau să le ofer tinerilor un fel de mediu exotic îndepărtat pentru ca imaginaţia lor să poată circula. Am un sentiment puternic cu privire la adolescenţii interesaţi în explorarea spaţiului. Vreau să dorească să facă asta. Vreau să depăşească momentul de acum şi să se gândească la colonizarea planetelor Venus şi Marte. Singurul mod în care se va întâmpla asta este ca un copil să îşi ia arma cu raze, să sară într-o navă spaţială şi să fugă în acest spaţiu cosmic‟, a spus el într-un interviu

Drumul spre succes a fost plin de obstacole

George Lucas şi-a dorit enorm ca adolescenţii să vadă filmul pe care el şi l-a imaginat. A plecat cu scenariul de 12 pagini la diferite studiouri de la Hollywood, dar a fost refuzat de multe case de film importante. Abia de la a 3-a încercare, Century Fox, încurajat de succesul „American Graffiti‟ a decis să meargă mai departe cu scenariul lui Lucas. Nu credeau foarte mult în acest film, mai ales că schiţele din „Războiul Stelelor‟ erau desenate foarte prost faţă de cum au apărut mai apoi. Chiar şi partenerul lui Lucas, Francis Ford Coppola a avut dubii cu privire la acest film. Totuşi, Lucas s-a străduit să dea viaţă personajelor sale şi să le înlăture tuturor îndoielile cu privire la succesul producţiei. Cu fiecare scenă, povestea se îmbunătăţea. În versiunea editată, Luke Skywalker este un băiat în formă, nu un general mai în vârstă, cum era schiţat iniţial, iar Darth Vander este omul dur cu care suntem familiarizaţi astăzi. Lucas a fost ajutat de scriitorii Willard Huyck şi Gloria Katz să scrie conversaţiile dintre personaje, iar de aici totul prinde sens.

„Războiul Stelelor‟ intră în atenţie abia când cea de-a patra schiţă a scenariului este terminată. Filmările producţiei încep în anul 1976, în Tunisia, iar de aici totul este istorie… Lansat în 1977, „Star Wars‟ a marcat începutul unei noi ere a industriei de film cu efectele sale speciale şi cu amestecul captivant dintre basm şi realitate. Deşi bugetul a fost de 11 milioane de dolari, încasările au depăşit peste 513 milioane de dolari în întreaga lume, în momentul lansării.

Sursă foto: ShutterstockRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg