Pasta de smochine, excelentă pentru exfoliere

1 74512 original jpg jpeg

Smochinele sunt o sursă bogată de vitamine, minerale, acizi graşi Omega-3 şi antioxidanţi, iar toţi aceşti nutrimenţi oferă pielii o strălucire naturală. Aşadar, putem avea grijă de pielea noastră fără a cheltui foarte mulţi bani.

Smochinele pot fi folosite în prepararea unor măşti de faţă pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii.

Exfoliază

Pentru ca pielea să strălucească şi să fie sănătoasă,exfolierea este necesară,deoarece înlătură celulele moarte ale pielii,care altfel fac ca faţa noastră să fie uscată. Smochinele sunt excelente exfoliante datorită unei enzime active prezente în ele,care desfundă porii. Pentru o piele perfectă,spală şi descojeşte fructul,apoi frecţionează cu interiorul cojii pe faţă.

Hidratează

Pentru a preveni uscarea pielii,este important să o hidratezi. Smochinele acţionează ca un hidratant excelent atât pentru faţă,cât şi pentru buze,asigurând umezeala necesară. Aplică o pastă de smochine pe faţă şi pe buze,apoi las-o să acţioneze până se usucă. Clăteşte cu apă călduţă.

Citeşte şi:Măşti de faţă nutritive din coji de fructe

Previn îmbătrânirea

Liniile fine,ridurile şi petele sunt semnele îmbătrânirii premature,dar smochinele conţin antioxidanţi,cum sunt vitaminele C şi E,care reduc procesul de îmbătrânire a pielii,deoarece luptă împotriva radicalilor liberi din organism.

Pot fi folosite ca toner

Datorită vitaminei C,smochinele acţionează ca un toner excelent pentru piele,deoarece îmbunătăţeşte producţia de colagen. Colagenul stimulează elasticitatea pielii,tonificând-o şi prevenind liniile fine şi ridurile.

Oferă strălucire

Ştiai că smochinele dau o strălucire naturală pielii? Iată două reţete de măşti de faţă eficiente pe care le poţi încerca:Mască facială cu smochine şi iaurtIa câteva smochine,spală-le şi descojeşte-le,apoi pune conţinutul de la cele trei fructe într-un castron. Pisează-le cu o furculiţă,adaugă două linguri de iaurt şi una de miere şi amestecă cu o lingură. Aplică pasta obţinută uniform pe suprafaţa feţei şi las-o să acţioneze până se usucă. Clăteşte cu apă călduţă.

Spală câteva smochine şi descojeşte-le. Pune pulpa într-un castron,pisează-le,adaugă câteva picături de ulei de migdale,o linguriţă de zahăr şi două linguri de suc de portocale. Amestecă-le pe toate cu o lingură. Aplică masca obţinută pe faţă,las-o să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Credit foto:www.boldsky.comRecente

Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg