Paul Newman – frumosul marilor ecrane

1 61307 original jpg jpeg

Născut ca Paul Leonard Newman, la 26 ianuarie 1925 în Cleveland, Ohio, marele actor s-a remarcat de-a lungul anilor şi ca regizor şi producător de filme.

El a interpretat,pe rând,roluri de renume ca Butch Cassidy,Cool Hand Luke,Fast Eddie Felson şi Reggie Dunlop.

Toate veniturile firmei Newman sunt destinate carităţii

Linia de alimente ce-i poartă numele,înfiinţată în 1982,şi-a început activitatea prin îmbutelierea sosului pentru salată în sticle vechi de vin. În prezent,compania produce o gamă largă de produse alimentare,lipsite de conservanţi artificiali şi are magazine de desfacere în numeroase ţări. În timpul vieţii,Paul Newman a donat personal 100% din profitul firmei unor cauze umanitare. 

A terminat pe locul 2 în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Cursele auto au fost marea lui pasiune şi felul prin care îşi lua,periodic,doza de adrenalină. Totul a început în anul 1969,când se pregătea pentru rolul unui pilot de curse,şi a fost imediat prins de acest sport. Un deceniu mai târziu avea să şi câştige alături de echipa sa un bine-meritat loc secund,în cursa de anduranţă din nord-vestul Franţei,la Le Mans,conducând un Porsche 935.  

S-a aflat pe lista preşedintelui Nixon

În 1971,consilierul preşedintelui Richard Nixon,Charles Colson,a fost pus să facă o listă,privată a duşmanilor politici de la acea vreme. Aceasta a devenit publică în timpul scandalului Watergate,iar printre cele 20 de nume,pe locul 19 figura şi actorul Paul Newman,el fiind inclus din cauza convingerilor sale radicale şi liberale,dar şi pentru că-l susţinuse în timpul alegerilor pe candidatul Eugene McCarthy,un pacifist convins.  

În 2008,a sărbătorit alături de soţia sa nunta de aur

S-a căsătorit în 1958 cu actriţa Joanne Woodward,marea sa iubire,alături de care a avut şi 3 copii,şi cu care a rămas până când s-a stins din viaţă. Întrebat adesea ce părere are despre infidelitate şi tentaţiile bărbaţilor,Paul şi-a exprimat într-un mod amuzant şi direct părerea,spunând:"De ce ai vrea să ieşi în oraş să mânânci un hamburger, dacă tu acasă ai friptură?"

Inedit!

La începutul carierei sale,Paul Newman era adesea confundat cu marele Marlon Brando,fapt care l-a făcut să spună că ar fi dat peste 500 de autografe cu numele acestuia.Recente

Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg