Personajul Cruella de Vil, inspirat de o actriţă excentrică. Fuma 120 de ţigări pe zi, iubea blănurile, cocaina şi femeile

5 profimedia 0043043474 jpg jpeg

De zeci de ani, Cruella de Vil este unul dintre cele mai cunoscute personaje negative din filmele Disney. De fapt, „Crudă“ (Cruel) şi „Diavol“ (De Vil) formează chiar numele ei. Personajul a revenit într-un nou film lansat recent pe marile ecrane, cu Emma Stone în rolul principal. Cea mai cunoscută Cruella rămâne cea din animaţia anilor ʼ60, a cărei sursă de inspiraţie a fost o actriţă de la Hollywood, căreia îi plăceau blănurile, ţigările, cocaina şi femeile.

Cruella de Vil este un personaj creat de scriitoarea britanică Dodie Smith, autoarea romanului „101 Dalmaţieni“ (1956) şi a atras imediat atenţia datorită numelui şi a hainelor de blană extravagante. A devenit cu adevărat faimoasă când Disney a lansat pe marile ecrane animaţia cu acelaşi nume, în 1961. Filmul a devenit un succes peste noapte şi a fost al zecelea, ca încasări, în anul respectiv.

Cruella, o moştenitoare extravagantă, fumătoare înrăită, cu vocea răguşită şi o pasiune pentru hainele din bană naturală, a avut ca sursă de inspiraţie o promiscuă vedetă de la Hollywood, pe actriţa americană Tallulah Bankhead. Pasiunea celei din urmă pentru cocaină şi femei nu a fost însă împărtăşită de starul animat.

Marc Davis, animatorul din spatele unor personaje Disney emblematice (printre care Maleficent), a povestit la vremea respectivă că sursele de inspiraţie pentru Cruella au fost o femeie pe care a cunoscut-o în viaţa reală şi actriţa Tallulah Bankhead.

La fel ca personajul animat, actriţa era cunoscută pentru turele zgomotoase pe care le făcea în oraş în maşina sa Bentley, pentru faptul că fuma 120 de ţigări pe zi şi pentru că apărea la toate evenimentele importante cu blănuri extravagante.

Tallulah Bankhead s-a născut pe 31 ianuarie 1902, într-o familie de politicieni, în Alabama. Bunicul şi unchiul ei au fost senatori, iar tatăl ei a fost congresman 11 mandate. Mama ei a murit din cauza septicemiei, la doar câteva săptămâni de la naştere.

În urma pierderii tragice, tatăl ei s-a cufundat în depresie mulţi ani, iar Tallulah şi-a hrănit nevoia de afecţiune, devenind actriţă şi jucând în faţa publicului. La scurt timp după aceea, a dezvoltat bronşită cronică, de aceea a rămas cu vocea răguşită, la fel ca a personajului animat.

După câteva filme la Hollywood, s-a mutat la Londra, unde şi-a făcut un nume în teatru. Deşi acuzată de vulgaritate, actriţa nu s-a sfiit să vorbească deschis despre droguri şi alcool. „Tatăl meu m-a avertizat în privinţa bărbaţilor şi aloolului, dar nu mi-a spus niciodată nimic despre femei şi cocaină“, declara ea cu nonşalanţă.

Printre iubitele sale celebre s-au numărat Greta Garbo şi Marlene Dietrich. În timpul petrecut în Anglia, mergea duminica, cu Bentley-ul ei, în jurul colegiului Eton şi seducea liceeni, pe care îi lua acasă, pentru partide de sex, potrivit cărţii „Toto & Coco: Spies, Seduction And The Fight For Survival“, de Alan Frame.

Care au fost ultimele cuvinte

Printre iubitele ei s-a numărat şi Toto Koopman a cărei poveste e descrisă în cartea „Toto & Coco: Spies, Seduction And The Fight For Survival“, un model celebru în epocă, devenită spion în cel de-al doilea Război Mondial. Tallulah a văzut-o pe Toto la o petrecere, s-a dus la ea şi s-a prezentat: „Bună, sunt lesbiană”.

Actriţa a murit la vârsta de 66 de ani, în decembrie 1968, din cauza unei pneumonii. Ultimele sale cuvinte au fost: „Whisky, codeină (un medicament foarte puternic pe bază de opium – n.r.)“.

FOTO: ProfimediaRecente

vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg