Phil Spector, fost producător al trupei Beatles, a murit în închisoare. Ce averea fabuloasă avea

1 profimedia 0584201538 jpg jpeg

Phil Spector, care a produs albumul "Le it Be" al formaţiei The Beatles, a murit la vârsta de 81 de ani, în timp ce ispăşea o pedeapsă pentru crimă. Producător şi compozitor, acestea deţinea drepturile de autor pentru un catalog cu piese celebre ale mai multor artişti, astfel că, deşi era în închisoare, avea o avere fabuloasă.

Phil Spector a murit în spital din cauza unor complicaţii legate de coronavirus. El ar fi fost diagnosticat cu infecţia în urmă cu patru săptămâni şi a fost dus la spital, dar s-a crezut că şi-a revenit. Potrivit TMZ, starea lui Spector s-a deteriorat după ce a început să aibă probleme de respiraţie sâmbătă.

În 2009, a fost găsit vinovat de uciderea actriţei Lana Clarkson, la şase ani după ce aceasta a fost găsită împuşcată în locuinţa ei din California.

De-a lungul carierei sale de producător muzical, a lucrat la mai multe hituri, precum "You Lost that Lovin’ Feeling" cântat de The Righteous Brothers, şi la "Be My Baby" al grupului The Ronnettes. A produs şi "River Deep, Mountain High" al Tinei Turner.

În anii 1970, a devenit depedent de droguri, iar cariera sa a intrat pe o pantă descendentă. A devenit, totodată, obsedat de arme de foc şi le lua cu el peste tot unde mergea.

Deşi se afla în închisoare, Spector deţinea drepturile pentru unul dintre cele mai valoroase cataloage muzicale din lume. Printre melodiile din catalog se numără „Let It Be” de Beatles, „Be My Baby” de Ronettes, „You Have Lost that Lovin 'Feelin'” şi „Unchained Melody”  a trupei Righteous Brothers. „You Have Lost that Lovin 'Feelin'” este cea mai difuzată piesă din secolul XX şi, împreună cu „Unchained Melody”, a generat încasări de 100 de milioane de dolari pentru Spector şi artiştii interpreţi.

Cu toate acestea, Spector a divorţat de trei ori, iar litigiile l-au costat mult. Pe lângă aceste divorţuri, Spector a cheltuit, potrivit Los Angeles Times, aproximativ 1 milion de dolari pe an pentru avocaţii angajaţi pentru a-l scăpa de acuzaţia de crimă. Totuşi, el a rămas cu o bună parte din avere, astfel că la momentul morţii sale Spector avea o avere estimată la 50 de milioane de dolari.

FOTO ProfimediaRecente

Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg