Politica n-a fost singura lui pasiune. Abraham Lincoln a fost campion la wrestling, pierzând un singur meci din 300

1 lincoln jpg jpeg

A intrat în istorie ca unul dintre cei mai de seamă preşedinţi ai Statelor Unite, abolind sclavia şi modernizând economia americană, dar nu numai în politică a avut succes, ci şi în wrestling. Din păcate, însă, cariera sa sportivă a fost dată uitării după ce a început să se facă cunoscut pe scena politică.

Cu o înălţime de 1,93m şi un fizic impresionant, tânărul Abraham era un atlet desăvârşit, care a pierdut un singur meci din cele 300 care l-au intrudus în National Wrestling Hall of Fame. De fapt, a devenit cunoscut în politică, în anii 1850, datorită realizărilor pe care le-a avut, timp de 12 ani, în sport. Cele 299 de victorii ale sale răsunătoare au fost ca o carte de vizită pentru cel care avea să devină unul dintre cei mai mari preşedinţi ai Statelor Unite. Imaginea pe care o ştim cu toţii despre Abraham Lincoln este aceea a unui bărbat matur, chiar înaintat în vârstă, cu barbă, care ţinea prelegeri populaţiei. Nici prin gând nu ne-ar fi trecut că cel de-al 16-lea preşedinte american a fost sportiv la viaţa lui. Şi unul chiar de mare succes! Trei cariere de succes

În cei 56 de ani de viaţă (pe care i-a încheiat brusc, când a fost asasinat, pe 15 aprilie 1865), Lincoln a reuşit să bifeze mai multe cariere. Înainte de-a răzbi pe scena politică, a fost avocat şi, înainte de-a fi expert în Drept, a excelat la wresling.

Tânărul Abraham devenise cunoscut în orăşelul său natal New Salem, din Illinois, când avea doar 20 şi ceva de ani. Faptul că l-a pus la pământ pe neînfricatul Jack Armstrong l-a transformat pe învingător într-un adevărat erou local.

La acea vreme, Lincoln nu era decât un biet angajat într-un magazin alimentar dintr-o localitate care era, mai de grabă, sat decât oraş. În ciuda meseriei simple pe care o avea, tânărul era un autodidact şi citea tot ce-i pica în mână despre istorie şi Drept. Şi, la ce preocupări paşnice avea, nici prin gând nu ne-ar fi trecut că obişnuia să se bată cu oricine îi ieşea în cale. Totuşi a făcut-o chiar cu brio. Ajunsese să aibă 300 de meciuri la activ şi aproape tot atâtea victorii. Şi, la insistenţele proprietarului magazinului în care lucra, s-a încumentat să îl pună la punct şi pe rebelul satului, Jack Armstrong. Cum spuneam, erou local şi mai multe nu!

“Nu am putut găsi decât o singură înfrângere de-a lui Lincoln în 12 ani”, a declarat Bob Dellinger, directorul National Wrestling Hall of Fame din Stillwater, Oklahoma. “El a fost cu siguranţă cel mai dur şi mai puternic preşedinte american!” Şi, în ciuda faptului că a pierdut meciul cu un anume Hank Thompson, în 1832, National Wrestling Hall of Fame l-a introdus pe Abraham pe lista Americanilor Remarcabili.

În campania din 1858, în urma căreia Lincoln n-a reuşit să devină senator american, publicul a aflat, pentru prima dată, despre cariera sportivă a candidatului. Pe 21 august, oponentul său, Stephen Douglas, s-a referit la realizările din wrestling ale lui Abraham ca la o „perioadă amuzantă” din viaţa acestuia. Doi ani mai târziu, însă, când Lincoln a candidat la prezidenţiale, ziarele au publicat din nou comentariile maliţioase ale lui Douglas. De data aceasta, au avut un efect benefic, Lincoln câştigând alegerile. Brusc fostul sportiv era perceput ca un adevărat lider. Puternic şi neînfricat. Exact genul de preşedinte de care avea nevoie ţara în acela moment.

“Este un competitor mândru, dar un sportiv modest”, a spus despre el istoricul David Fleming. „Şi, când priceperea lui în wrestling s-a diminuat, au ieşit la iveală calităţile de lider ale lui Lincoln.”Recente

Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg