Portret Hugh Laurie. Mai întâi a fost canotajul, apoi actoria și Dr. House VIDEO

Deși talentele sale se extind și spre muzică și scris, Hugh Laurie este în primul rând un actor apreciat, care în 2022 a putut fi văzut în seriile de televiziune „Avenue 5‟ și Why Didn't They Ask Evans?‟.

image

Însă pentru fanii săi, el va rămâne mereu Dr. House, nebunul genial îndrăgostit de medicină și necioplit cu pacienții din serialul cu același nume.

Un individ fascinant în viața reală, cu o personalitate plăcută și luminoasă, Hugh Laurie nu seamănă nicidecum cu rebelul nesuferit din „House M.D.‟ (dramă medicală, 2004-2012), cel mai vizionat serial de televiziune la nivel mondial în 2008.

Citește și Celebrități care pun la îndoială existența lui Dumnezeu. Ce argumente au

Deși a declarat că nu este la fel de inteligent ca personajul Dr. House și nici nu ia pastile cu pumnul, artistul britanic și-a descoperit totuși ceva în comun cu doctorul cel mizantrop și anume faptul că, având în vedere succesul serialului, începuse să evite lumea. După ce „House M.D. ‟ a rulat în 66 de țări, omul nu mai putea merge liniștit nici să-și ia ceva de mâncare de la supermarket, că fanii veneau să-i fotografieze conținutul coșului!

Mai întâi a fost canotajul, apoi actoria

James Hugh Calum Laurie s-a născut pe 11 iunie 1959 în Blackbird Leys, Oxfordshire, Anglia, din părinți de origine scoțiană. Deși a avut o relație dificilă cu mama sa, despre tatăl său (medic și campion la canotaj) spune că a fost cel mai bun om din lume. Educat la Eton și Cambridge, Hugh a încercat să calce pe urmele tatălui său în ceea ce privește canotajul și chiar a făcut parte din echipa de tineret a Marii Britanii la Campionatele Mondiale de Canotaj de juniori din 1977.

Când un accident l-a forțat să abandoneze vâslitul, studentul Hugh Laurie a început să frecventeze un club de teatru, unde a cunoscut-o pe actrița Emma Thompson. Cei doi au avut o relație romantică la vremea respectivă, care s-a transformat într-o prietenie pe viață. Prin Emma, Hugh l-a cunoscut și pe actorul Stephen Fry, care, în 2016, când „Dr. House‟ a primit o stea pe faimosul Hollywood Walk of Fame, a spus că Hugh este cel mai bun și cel mai înțelept prieten al său.

Mania „Dr. House‟

Cariera lui ca actor de film și de televiziune luase deja avânt până în 2004, când a fost distribuit în rolul lui Gregory House: jucase în filme precum „Rațiune și simțire‟ (1995), „101 Dalmațieni‟ (1996) și „Omul cu masca de fier‟ (1998) și apăruse în multe seriale.

Însă „Dr. House‟ a fost cel care i-a adus recunoașterea la nivel mondial și i-a deschis poarta spre Cartea Recordurilor, unde a intrat de două ori: o dată individual, drept cel mai bine plătit actor dintr-un serial de televiziune, și o dată ca membru al seriei „Dr. House‟, cel mai de succes serial TV din toate timpurile.

De-a lungul carierei, a primit trei Globuri de Aur și a fost nominalizat la mai multe premii Emmy.

Vezi și Hugh Laurie a fost înnobilat de Regele Charles. De ce

Muzician talentat și scriitor amator

Hugh Laurie nu este doar actor, ci și muzician: cântă la pian (a luat lecții de la vârsta de șase ani), chitară, tobe, armonică și saxofon, a lansat două albume și, alături de trupa sa, The Copper Bottom Band, a susținut concerte prin toată lumea, inclusiv în România. Motociclist înrăit, artistul este pasionat și de scufundări și este, de asemenea, membru al Clubului Leander, unul dintre cele mai vechi cluburi de canotaj din lume.

În plus, și-a pus numele și pe câteva cărți, inclusiv pe un roman, „The Gun Seller‟. Pentru a nu risca să fie publicat doar pentru că era celebru, Hugh Laurie și-a trimis manuscrisul la edituri sub pseudonim și abia când a fost acceptat spre publicare a dezvăluit că el este autorul real.

S-a lupta cu depresia și a învins

În viața privată, Hugh Laurie este căsătorit de 33 de ani cu Jo Green, cu care are trei copii, Charlie, Bill, și Rebecca. Chiar dacă pare un om cu superputeri, a avut și el momentele sale de cumpănă, luptându-se mai mulți ani cu depresia severă, pe care a gestionat-o ulterior prin terapie.

Spiritul său de învingător l-a ajutat mereu să ia ce e mai bun din viață și să trăiască în prezent, pentru că nu are rost să aștepți momentul perfect: „Nimeni nu este niciodată cu adevărat pregătit să facă ceva. Aproape că nu există „a fi gata‟. Există doar momentul „acum‟, așa că ar fi cazul să acționezi.

@shutterstock



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg