FOTO Cele mai frumoase grădini zoologice din România. Descoperă zeci de păsări colorate şi specii protejate!

1 gradina zoologica jpg jpeg

Dacă plănuieşti să pleci în plimbare, dar încă nu ai găsit locaţia potrivită, îţi prezentăm cele mai frumoase grădini zoologice din România.

Grădinile zoologice reprezintă escapade excelente pentru familie, pentru grupul de prieteni, dar şi pentru iubitorii de animale cărora le place să călătorească singuri. Atunci când îţi propui să iei o pauză de la haosul urban şi să îţi încarci bateriile cu energie pozitivă, o excursie la cea mai apropiată grădină zoologică poate fi soluţia excelentă.

Grădina zoologică deţine o lume proprie, în care animalele abia aşteaptă să fie descoperite şi admirate! În acest articol, am întocmit clasamentul celor mai frumoase grădini zoologice din România, aşa că pregăteşte-te să te întâlneşti cu specii protejate, maimuţe jucăuşe, pisici viclene sau păsări colorate.

Grădina Zoologică, din Târgu Mureş

Punctul zoologic din Târgu Mureş reprezintă atracţia principală a zonei, atât pentru populaţia locală, cât şi pentru turişti. Cu o suprafaţă de 20 de hectare, acest loc adăposteşte în jur de 750 de animale. Mai exact, 150 de specii, atât din fauna locală, cât şi din cea exotică. Păsări, peşti, lei, reptile, urşi, tigri, girafe, elefanţi, dar şi alte mamifere sunt îngrijite de aproape 40 de angajaţi.

Grădina Zoologică, din Târgu Mureş, se află în partea de est a oraşului, pe Platoul Corneşti. Se poate vizita zilnic între orele 9:00-16:00.

Grădina Zoologică, din Braşov

Această atracţie turistică se află în partea de sud-est a Braşovului, în cartierul Noua. Amplasată în mijlocul pădurii, departe de zona aglomerată a oraşului, grădina zoologică este gazda a peste 380 de animale, din 110 specii. Aici poţi să te întâneşti cu: tigrul bengalez alb, cămilele bactriene, leii albi, leoparzii zăpezilor, dar şi să descoperi acvariile impresionante.

Se poate vizita zilnic, între orele 9:00-18:00.

Grădina Zoologică, din Bucureşti

Zoo Bucureşti are o suprafaţă de 7 hectare şi adăposteşte colecţii de animale vii, sălbatice, indigene şi exotice. Aplaca, broasca dungată galbenă, ariciul de mare, corali, coati, iguana, jaguarul, lebăda de vară, lama, mangusta, suricata, ratonul, ursul brun, dar şi multe alte specii se află în acest punct important turistic, din Bucureşti.

Programul de vizitare este de marţi-duminică, între orele 10:00-17:00.

Preţ bilete: copii-7,00 lei, adulţi - 15,00 lei.

Grădina Zoologică, din Oradea

Micul univers zoo, din partea de sud-vest a municipiului Oradea, este o oază de linişte pentru odihnă şi recreere, în care se află sute de vietăţi pure. Mamifere carnivore, omnivore şi erbivore, păsări exotice şi autohtone, şerpi, şopârle, ţestoare şi peşti, pe toate le poţi vizita zilnic, între orele 9:00-18:00.

Grădina Zoologică, din Vâlcea

Situată la 3,5 kilometri de centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, acest punct zoologic, de 4 hectare, se mândreşte cu animale care provin din zone ca: America Centrală şi de Sud, Africa, Australia, dar şi Europa. De asemenea, parcul oferă facilităţi pentru petrecerea timpului liber, precum: parc de joacă pentru copii, sală de relaxare şi sală de educare. Ocazional, turiştii pot beneficia de cursuri de călărie.

Grădina Zoologică se poate vizita zilnic, între orele 9:00-20:00.

Sursă foto: Facebook, Pinterest