Redă volumul părului tău cu ulei de măsline

1 72384 original jpg jpeg

Uleiul de măsline e un remediu excelent pentru părul lipsit de strălucire şi de volum. Află în ce fel poţi să-l foloseşti, ca să ai o podoabă capilară de vedetă.

Virtuţile uleiului de măsline se răsfrâng şi asupra părului. Uleiul acţionează ca un adevărat balsam asupra firelor despicate,uscate,uzate. Important e să-l foloseşti măcar o dată pe săptămână,în funcţie de cât de degradat e părul tău.

Uleiul de măsline călduţ poate fi utilizat în următoarele moduri:

-        Pune într-un bol de sticlă câteva linguri de ulei extravirgin de măsline (sau ulei presat la rece),  şi lasă bolul în cuptorul cu microunde,timp de 30 de secunde. Mai poţi încălzi bolul cu ulei pe bain-marie,introducându-l într-o crăticioară în care ai pus apă şi pe care o laşi la foc mic.

-        Asigură-te că uleiul e suficient de cald:pune o picătură la încheietura mâinii şi asigură-te că poţi suporta temperatura.

-        Folosind vârful degetelor,aplică uleiul la rădăcina părului şi masează cu blândeţe scalpul. Apoi,pornind de la rădăcină,întinde lichidul călduţ până la vârfurile părului. Masează,până când tot uleiul a fost absorbit.

-        Acoperă-ţi capul cu o bonetă de duş şi apoi cu un prosop,şi lasă rămâi aşa timp de o jumătate de oră.

-        Spală-ţi părul cu apă călduţă spre rece,apoi foloseşte şampon şi clăteşte. După ce ai clătit,mai toarnă o dată şampon peste păr,masează bine,lasă să acţioneze timp de 3 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă spre rece. La final,aplică un balsam de bună calitate,lasă să acţioneze,clăteşte.

-        Şterge bine părul cu un prosop. Dacă este posibil,lasă părul să se usuce natural,fără a folosi uscătorul.

Citeşte şi:

Îngrijeşte-ţi părul şi tenul cu ajutorul mierii!

Îngrijire esenţială pentru un păr strălucitor!