Regina Victoria şi prinţul Albert, o iubire de poveste

1 68741 original jpg jpeg

Ea a fost cea mai cunoscută şi mai puternică regină din Europa, iar el bărbatul care a susţinut-o şi a iubit-o până în ultima clipă din viaţă. S-au cunoscut încă decând erau copii, iar prietenia dintre ei s-a transformat într-o poveste de iubire, a cărei legendă mai dăinuie şi astăzi. Iată povestea ca-n basme dintre Regina Victoria şi prinţul Albert.

Când regina Victoria a venit pe lume în 1819,era a cincea în linia succesiunii la tron,iar probabilitatea ca ea să devină moştenitoarea regatului erau destul de redusă. Însă,când a împlinit 18 ani,destinul a făcut ca tânăra prinţesă să devină regină. Deoarece era necăsătorită,presiunile venite din partea familiei pentru a-şi găsi un soţ erau din ce în ce mai mari.

Regina Victoria şi prinţul Albert - Dragoste la prima vedere

Mama Victoriei a fost cea care i-a propus acesteia să-l reîntâlnească pe Albert,prietenul din copilărie. Prima revedere după mulţi ani a stârnit şi primii fiori ai iubirii,tânăra Victoria fiind vrăjită de şarmul şi sensibilitatea lui Albert,în timp ce viitorul ei soţ a fost impresionat de gingăşia şi încrederea în sine a tinerei prinţese. Se spune că Victoria a  fost cea care l-a cerut de soţ pe Albert,iar în timpul logodnei a vegheat ca el să primească educaţia necesară pentru a se ridica la nivelul îndatoririlor care-l aşteptau. Au trecut patru ani până când s-au căsătorit,timp în care au fost mai mult despărţiţi,deoarece Albert s-a reîntors acasă,în Germania.

Regina Victoria şi prinţul Albert - ziua nunţii

S-au căsătorit pe 10 februarie 1940 şi a fost suverana care a lansat moda rochiilor de mireasă albe,o culoare neobişnuită pentru acele timpuri. 

Ziua nunţii a fost descrisă de Victoria ca fiind cea mai fericită din viaţa sa,însă britanicii nu au fost la fel de impresionaţi şi-l considerau pe Albert un parvenit interesat doar de bani şi de prestigiu.

Albert s-a implicat în problemele statului

Timpul le-a dovedit că s-au înşelat,deoarece Albert s-a implicat în problemele statului,fiind consilierul personal al reginei,atât în teme de diplomaţie,cât şi afaceri interne. Mai mult,a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca relaţia dintre Victoria şi mama ei să se îmbunătăţească,deoarece,în timp,aceasta se deteriorase,regina având impresia că mama ei nu a iubit-o niciodată. Au avut împreună nouă copii,cinci fete şi patru băieţi.

Regina Victoria şi prinţul Albert - Ani de fericire

Chiar dacă era soţul regineiAngliei,Albert nu deţinea niciun titlu nobiliar şi de abia în 1857,la insistenţele Victoriei,Parlamentul i-a acordat titlul de Prinţ Consort. Apropiaţii cuplului regal spuneau că cei doi erau extrem de fericiţi,o dovadă în acest sens fiind şi achiziţionarea de către prinţ a unei reşedinţe private,unde familia să se poată retrage departe de ochii curioşilor. Nu existau secrete între cei doi,Albert fiind cel care organiza corespondenţa reginei. El o însoţea sau chiar o înlocuia,de multe ori,în timpul şedinţelor cu miniştrii. Deşi îndatoririle regale le ocupau cea mai mare parte a timpului,Albert şi Victoria îşi făceau timp şi pentru jocurile de familie alături de copii şi le supravegheau îndeaproape educaţia.

Văduva de Windsor

Fericirea lor a fost însă de scurtă durată,deoarece în 1861 prinţul Albert s-a îmbolnăvit de febră tifoidă şi a murit,la doar 42 de ani. Dispariţia sa neaşteptată a fost o lovitură mult prea puternică pentru Victoria care a intrat în depresie. Timp de trei ani,aceasta nu a mai ieşit în public sau la ceremonii oficiale. S-a retras la reşedinţa sa privată,unde petrecuse clipe fericite alături de Albert. De abia în 1866,la insistenţele primului ministru,regina s-a întors la Londra şi şi-a reluat atribuţiile. Nu a încetat niciodată să-şi plângă soţul şi a purtat doliu după el până la sfârşitul vieţii,mai exact 40 de ani. Mai mult,Victoria a ordonat să nu fie mutat nimic din camerele ocupate de prinţ,iar prosoapele să fie schimbate zilnic. Supuşii au fost impresionaţi de devotamentul reginei,de unde a căpătat şi denumirea de „văduva de Windsor“. Victoria s-a stins din viaţă în 1901,la casa Osbourne,un palat construit şi decorat după planurile prinţului Albert.

Ştiaţi că...

... Regina Victoria a construit pentru soţul său un monument comemorativ? Albert Memorial se află în Londra,în apropierea sălii de concerte Royal Albert Hall,un alt loc care a primit numele prinţului.

... Victoria  a cerut să fie înmormântată purtând vălul de mireasă,iar alături de ea să fie aşezat un costum al soţului ei?

... Victoria nu a fost doar regina a Marii Britanii şi a Irlandei? În 1876,ea  a fost numită Împărăteasă a Indiei.Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg