Relaţia specială dintre Michael Jackson şi Freddie Mercury şi motivul pentru care proiectul lor muzical nu a fost terminat

5 michael jpg jpeg

Freddie Mercury şi Michael Jackson, doi dintre cei mai mari artişti ai lumii, au avut o relaţie specială, deşi aveau personalităţi complet diferite. Relaţia lor trebuia să se concretizeze şi la nivel profesional, cu câteva piese în duet, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată.

A fost o perioadă în care solistul trupei Queen şi artistul american au avut o relaţie foarte strânsă. Cei doi cântăreţi se admirau foarte mult din punct de vedere profesional şi au petrecut mult timp împreună. Deşi abordau stiluri muzicale, şi-au dorit foarte mult un proiect comun.

„E un prieten de multă vreme.Venea la show-urile noastre din Los Angeles şi, în timp, relaţia a devenit tot mai strânsă. Am început să ieşim împreună, mergeam la cină. Lui îi place ceea ce cântă Queen, iar mie îmi place muzica lui“, declara Freddie Mercury, într-un interviu din 1983. „Când vorbesc cu el mă gândesc: Doamne, e atât de tânăr! Are 24 de ani, iar eu am 37. Şi, cu toate astea, e în industria muzicală de mai mult timp decât mine“, mai declara solistul Queen.

Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori în studioul personal de înregistrări al lui Michael Jackson, din reşedinţa starului (Encino, California), dar proiectul u a fost niciodată finalizat.

Freddie l-a vizitat pe Michael la studioul pe care cântăreţul american îl avea în casa lui, din Encino, California, în 1983. Au înregistrat trei variante brute de piese: „There Must Be More to Life Than This“ (care, mai târziu, a fost editată încât să apară pe primul album solo al lui Freddie Mercury), „Victory“ (care nu a mai fost lansată niciodată) şi „State of Shock“, care s-a transformat, până la urmă, într-un duet Michael Jackson – Mick Jagger, solistul formaţiei Rolling Stones.

Motivul oficial al rupturii dintre cei doi a fost programul foarte încărcat al amândurora şi lipsa de timp. „Erau cântece minunate, dar nu am mai găsit niciodată timp să le terminăm, să înregistrăm variantele finale. Michael chiar m-a sunat, în special pentru melodia «State of Shock», dar nu puteam veni pentru că aveam concerte cu trupa Queen. Niciodată nu eram îndeajuns de mult timp în ţară ca să pot înregistra. Aşa că această piesă a fost cântată, până la urmă, împreună cu Mick Jagger“, mai spunea Mercury.

Potrivit unei biografii recente, altceva s-a întâmplat, de fapt. Motivul pentru care artiştii nu s-au mai întâlnit au fost... o lamă şi cocaina. Animalul lama, căci Michael era mare iubitor de animale şi a avut o lamă pe nume Louie, care era într-o vreme la fel de celebră ca el. Cântăreţul o lua peste tot pe unde putea şi a adus-o chiar şi în studioul de înregistrări, lucru care lui Freddie Mercury i s-a părut şocant. La doar câteva zile după ce au început să înregistreze, acesta şi-ar fi sunat managerul şi i-a spus să găsească orice pretext pentru a-l scoate de acolo, pentru că nu putea cânta alături de o lamă care behăie.

Pe de altă parte, lui Michael nu-i plăcea deloc faptul că partenerul său de înregistrări consuma multă cocaină. În pofida acestui final, cei doi artişti s-au respectat şi apreciat reciproc până la finalul vieţii. Freddie Mercury a încetat din viaţă în 1991, la 45 de ani, iar Mchael Jacskson în 2009, la 51 de ani.  

FOTO ProfmediaRecente

cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg