Remedii care te scapă de acnee

1 69001 original jpg jpeg

Acneea nu ţine de vârstă şi nu este strict legată de perioada pubertăţii aşa cum cred mulţi. În spatele ei se pot ascunde alte probleme, la care nici nu te-ai aştepta. Iată câteva metode simple şi câteva măsuri de bază pe care le poţi lua, dacă te confrunţi cu această afecţiune a pielii.

Cauze

Acneea este rezultatul infecţiilor şi bacteriilor din interiorul porilor. Şi deşi ai tendinţa de a-ţi curăţa excesiv pielea,acest lucru poate contribui şi mai mult la iritarea şi răspândirea acneei pe zonele afectate. De asemenea,stoarcerea coşurilor duce la răspândirea bacteriilor construite în interiorul porilor şi astfel,te alegi cu o infecţie pe termen lung sau chiar cicatrici.

Stresul şi anxietatea sunt factori majori ce contribuie la apariţia acneei la adulţi,deci,păstrarea calmului pe tot parcursul zilei poate face diferenţa. Stresul poate altera anumite substanţe chimice din corpul tău care,la rândul lor,cauzează acneea şi cresc cantitatea de uleiuri găsite în piele,rezultând un ten seboreic.

Chiar dacă nu crezi că este posibil,acneea poate fi cauzată şi de vorbit prea mult la telefonul mobil. Acesta este cunoscut că strânge şi menţine uleiurile de pe piele,păr şi faţă. Odată ce aplici telefonul pe faţa ta,acest dispozitiv le va depune înapoi pe porii expuşi. Păstrează curăţenia telefonului ştergându-l cu puţin alcool.

Remedii

Un remediu eficient pe care-l poţi prepara în casă poate fi realizat dinscorţişoară şi miere. Fă din aceste două ingrediente o pastă pe care o aplici pe întreg tenul;scorţişoara este un antiseptic natural,iar mierea este acţionează ca antibiotic şi,împreună,combat erupţiile acneice.  

Consumul de nuci şi seminţe,dar şi migdale,te poate ajuta nu numai să scapi de kilogramele în plus,dar ajută şi la curăţarea tenului. Fructele cu coajă lemnoasă ce conţin uleiuri esenţiale şi acizi graşi,vor ajuta la combaterea acneei şi la repararea pielii.

Sucurile de citrice şi uleiurile de tot soiul sunt extrem de benefice pentru piele. Sucul de lămâie,consumat pe cale orală sau uleiul de tei,aplicat local,întinereşte pielea. Citricele menţin pielea sănătoasă şi strălucitoare,luptă împotriva infecţiilor şi combat mirosurile emanate de corp,datorită conţinutului ridicat de vitamina C şi flavonoide. Limetele sunt pline de antioxidanţi,antibiotice şi dezinfectante,ajută la eliminarea vânătăilor,vindecă mătreaţa şi curăţă pielea datorită conţinutului de acid,prin descompunerea celulelor vechi şi moarte ale pielii.

Un alt remediu neconvenţional este oţetul de mere. Numeroase persoane care suferă de acnee recomandă acest tratament. Fă-ţi o loţiune tonică amestecând apă şi oţet,pe care o aplici pe zonele cu probleme,după rutina de curăţare a tenului,zuilnică. Acidul din oţet distruga bacteriile din interiorul porilor,contribuind astfel la eliminarea acneei.  

Citeşte şi:

Scapă de cearcăne cu remedii naturiste

5 ingrediente naturale care ascund ridurile



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg